Mörkerritt

Ack så skönt det är att landa i soffan efter att ha petat i sig en smarrig korv stroganoff och när man är trött och frusen efter en kväll i stallet. Saga jobbade idag så för att vi skulle kunna rida tillsammans innan det blev mörkt tänkte jag ta in hästarna och ha dem klara till hon kom. Nu råkade hon blev försenad, men tanken var god. Hann i alla fall hjälpa Tina in med de stora hästarna och mysa lite med Gymir i stallet.
 
I vilket fall som helst så kom Saga till sist, men vi bestämde oss för att rida ut i skogen i alla fall. Hästarna skötte sig bra, vid skrittade mer eller mindre hela rundan med undantag för en liten tölt. Båda var pigga och glada!
 
Efteråt fick de lite kraftfoder och när vi släppte ut dem i hagen fodrade vi allesammans med hö och hösilage. Det sämsta med Sandvången är att det är så mörkt, dåligt med lampor, men jag älskar det stället i alla fall!
 
Stallhunden var självklart med, sköter sig utmärkt numera!
 
Min älskade, fluffiga häst
 
Kemia slängde mest med sin grimma...
 
Gullegymir är stilig i sina benreflexer!

Mer party åt folket

Jag kan inte hjälpa att jag redan längtar till lördag då jag först ska på en stor fest med många av mina kära vänner och vi sen tillsammans ska ut och svira.
 
Just därför tänker jag dela med mig av några heta partylåtar! Några är sprillans nya, andra är gamla godingar som fortfarande får en att vilja kötta på dansgolvet!
 
  • Härifrån - Stiftelsen
  • Hungry Hearts - Nause
  • I Love It - Icona Pop
  • Rattle - Bingo Players
  • Greyhound - Swedish House Mafia
  • Riverside - Sidney Samson
  • 16 Dollars - Volbeat
  • Comin' In Hot - Hollywood Undead
  • You're Gonna Go Far Kid - The Offspring
  • Born This Way - Lady GaGa
  • Where Have You Been - Rihanna
  • Ska Du Me & Flya - Panda Da Panda
  • Bland Dom - Syster Sol mfl.
Och här kommer youtubevideor på några av dem!
 
 
 
 
 
 

Träning på klubben

Jag och Malin tog vår pick och pack och körde till brukshundsklubben med småttingarna. Jag tränade lite på slalomen med Lincoln, men han hade fasligt bråttom! Gick bättre mot slutet. Självklart fick han klättra upp på sitt kära favorithinder (A:et) också, han satsar mot det så fort vi närmar oss agilityplanen.
 
För övrigt övade jag mest ligg kvar, också fick de busa lite med varandra före och efter. Jag hade med mig kameran så här kommer en minibildbomd.

Ditt sätt att packa upp varor avslöjar dig

En ska som jag funderade på när jag stod i kassakön på ICA (jaja, sällan jag tänker på onödiga saker) är att olika människor plockar upp varor på bandet på olika sätt. Mannen som stod framför mig smällde ner varenda sak, inga streckkoder på rätt håll osv. Vissa bygger varuberg, lägger alla ömtåliga saker först osv. Själv försöker jag ställa allt med streckkoden på rätt sida, mest för att jag själv suttit i den där kassan och vet hur mycket fortare det går när man slipper leta efter en streckkod på varenda vara. 
 
Okej, åter till mannen som stod framför mig i kön. Som sagt smällde han ner varorna, han skulle bland annat köpa lime, men tror ni att han lagt alla fem i en påse? Nej, nej de låg överallt på bandet så att det stackars kassörskan fick väga och slå in dem en och en. Vanligt hyfs är ju dessutom att lägga en avgränsande pinne till personen bakom, tror ni att jag fick någon? Gissade ni nej så grattis. Nu råkar jag ju känna till mannen i fråga redan från början och det är ingen trevlig prick, men det där sättet att packa upp varor hade ändå avslöjat honom som en inte så rolig människa. Jag själv försöker ju sköta mig, och vi vet ju alla hur trevlig jag är (höhö). 
 
När jag sedan betalt och skulle packa ner min varor hade mannen redan försvunnit. Det enda som var kvar som ett minne var en lime...

Why we love our horses

When your day seems out of balance, and many things go wrong...
When people fight around you, and the clock drags on so long...
When people act like children, and fill you with remorse...

Go out into the pasture, and wrap your arms around your horse...
His gentle breath enfolds you, as he watches with those eyes...

He may not have a PhD, but he is, oh so wise...
His head rests on your shoulder, as
 you hug him good and tight...
He puts your world in balance, and makes it seem all right...
Your tears will soon stop flowing, the tension will be eased...
The nonsense has been lifted, you are quiet and at peace...
So when you need some balance from the stresses in your day...
The therapy you REALLY need, is out there eating hay!
 

Trasiga chaps och ridpass nummer 2

Mörkrets makter tog tag i mig och Saga så vi fick helt enkelt nöja oss med att rida i ridhuset. Jag gjorde inte jättemycket med Gymir, skrittade lite på volter och travade sen på lite längre tyglar så att han fick sträcka sig framåt, neråt. Finns inte så mycket att säga, han skötte sig fint.
 
Däremot sköter sig inte mina chaps så bra. Damn you!
 

Skogstur

Vädret bättrade på sig så jag bestämde mig snabbt för att det var skogen som gällde. Efter lite betänketid bestämde jag mig även för en kort skrittur och vad passar inte bättre än att låta Lincoln följa med? Sagt och gjort, vi skrittade den lilla rundan och duktiga Lincoln sprang bredvid jättefint, det var ju inte alls annorlunda att matte satt högt uppe på den där stora saken!

Precis när jag kom in i stallet skickade Saga och fråga om vi skulle rida tillsammans, först sa jag nej, men eftersom den där skrittrundan inte gav Gymir så mycket ändrade jag mig. Detta innebär alltså att jag inte bara får rida en, utan två gånger på en dag - score!

Tisdag

Ja, jag fick kolla på datorn när jag skulle skriva rubriken, för att verkligen fastställa att det är tisdag. Veckorna går så fort att jag knappt hinner med helt enkelt. Nåja, tisdag är det i alla fall.
 
I morse hade jag Skypemöte med Sandra och Kim gällande vår rapport och redovisning som vi ska ha nu på torsdag. Jag känner verkligen att terminens första kurs går mot sitt slut, inte många kvar till examen!
 
I natt har jag sovit i mitt gamla rum hos mamma, bara för att det var mysigt. Lincoln sov i min säng hela natten, något han inte brukar göra men mysigt var det!
 
Alldeles strax ska jag köra ut till Virrestad och hämta min efterlängtade sadel. Vädret suger rätt hårt så vi får se vad jag ska hitta på med min gråa springare.

Longering

Jag galopperade iväg mot stallet så fort jag kommit hem från skolan och plockat upp Lincoln från mamma. Det började självklart regna när jag kom dit, blåste skitkallt gjorde det redan. Dock sägs det att hästmänniskor och hundmänniskor är det knäppaste som finns, för de går ut i alla väder (som om vi hade något val?) och jag är ju både och så. Gymir stod i alla fall och väntade på min ankomst så det gick smidigt att ta in honom. Lincoln är fortfarande rädd för elstängslet så han stryker sig längs mitt vänsterben när vi går. 
 
Eftersom Gymir har vilat ganska mycket nu på grund av att min sadel varit på lagning (dock blev den klar idag, ska hämta den imorgon) bestämde jag mig för att longera honom en liten stund i ridhuset. På så vis undslapp vi också vädrets makter. Gymir kändes väldigt pigg och fräsch när jag värmde upp honom på fyrkanten i skritt, travade sedan glatt på på volten också. Lincoln var duktig och satt utanför volten och väntade så snällt, hästarna är faktiskt lite läskiga! Lät Gymir fatta någon enstaka galopp i varje varv också för att hålla hans motivation uppe. Annars övade jag mest på övergångar, inget ansträngande. Hade inga inspänningar eller liknande, han fick gå i valfri form, men jag berömde honom extra mycket när han sträckte sig framåt, neråt.
 
Och såhär fin är han i sitt nya träns som jag köpte av Åsa (ishesten.se) efter Örlingurs senaste tävling
 
Dessutom har lillasyster gjort manikyr med mig med hjälp av Depends nya gellack. Detta ska hålla i cirka 2-3 veckor, tror ni att det klarar en hästtjejs vardag?

Skogspromenad

Jag och Nelly tog med oss Gymir och Lincoln på en lång runda i skogen. Lincoln sprang och nosade i varenda dike och Gymir lunkade på som bara han kan, han märks inte ens när han går sådär snällt. Dessvärre började ett strilregn när vi kommit ungefär halvvägs, men av någon underlig anledning kändes det faktiskt inte så vi fortsatte traska på med gott mod.
 
Åååh, att känna hästlukten gör mig piggare och gladare! G <3

Nya skor till G och nya tänder till L

Snälla Jenny har varit och bankat på nya skor till lilla Gymir så nu är han blank och fin om fossingarna igen. Lincoln försökte leka med hennes lilla hund, men Lincoln var alldeles för framfusig så det blev inte mycket av det.
 
Däremot har jag lyckats fånga två små tänder som trillat ur Lincolns mun. Han har tappat en hörntand idag också, men den är spårlöst försvunnen. 
 
För övrigt har Lincoln fått sig två elkyssar idag. Han tyckte det var jättehemskt och började skälla på staketet. Sen var han väldigt reserverad och gick med öronen bakåt resten av tiden i stallet. Nu har han däckat i soffan bakom min rygg!
 
Här har vi ju mina fina pojkar!

MAMMA ÄR HEMMA

Åh, jag mår automatiskt mycket bättre när min mamma är hemma i Sverige! Efter tre veckor i Sydamerika fick jag äntligen krama henne igen, mammagris deluxe! Jag skyller på att jag inte har någon pappa och att mamma är extra viktig då.
 
Här har vi en gammal bild på familjen Sjöstedt. Sanna, mamma, pappa och jag (hade alltid cykelshorts och keps på den tiden). Tror vi är på Teneriffa...
 
Också två på mig och pappa. Himla liten på den sista, men tjock och ganska söt som en unge ska vara (eller?).
 

Dagens låt

Ja, det var samma grupp förra gången också, men även denna är grym (text som musik).
 
 

På bättringsvägen

Känner mig något bättre idag, åtta timmar på sjukhuset igår gjorde att jag aldrig någonsin vill gå dit igen. Jag orkar inte ens gå igenom alla tester som de gjorde, vi glömmer detta helt enkelt.
 
I morse orkade jag knappt gå upp, men lyckades ta mig ut med hunden och däckade sen på soffan en stund. Efter att ha funderat ett tag konstaterade jag att slagga på soffan inte fungerar för mitt välbefinnande, jag är och förblir en utemänniska. Med det sagt tog jag och Malin oss med hundarna till Ales Stenar. Huvudet snurrade på mig, men jag bestämde mig för att göra det (och för er som tål sådant alternativmedicinsnack så är det otroliga energier vid stensättningen). Jag kände mig redan gladare av att se Lincoln springa och leka med Twenty, båda hundarna lös av sådan energi att det förmodligen smittade av sig på mig, upp kom jag i alla fall!
 
Malin hade dessutom sin kamera med sig och tog foton på vovvarna. Utmärkt tillfälle för mig att öva stanna och ligg kvar dessutom!
 
Här sitter sjuklingen själv och ska svara i telefon
 
Ligg kvar mellan stenarna
 
Stanna mellan stenarna
 
Hopp upp, ligg kvar
 
'
Hopp upp, stanna
 
Visst är han fin min lilla kille?

Sjuk matte

Är det inte det ena, så är det det andra. Gymir hamnar verkligen i skymundan, jag mår piss. Jag är helt slut, svimfärdig och orkar inte göra ett dyft. Var uppe om på akuten igår, men där fanns det inga läkare så de skickade hem mig med rådet "kom tillbaka imorgon, så här kan du ju inte ha det". Nej, det tyckte jag också. I vilket fall så gick jag upp på hälsocentralen nu i morse och vad tror ni sköterskan säger? "Jag vet inte om vi har tid för dig idag, vi har sjuka människor här också." Tack, tack så hjärtligt. Det kändes så skönt att när jag verkligen går till läkaren så framstår jag som en gnällig människa. Hon lyckades "klämma in" mig 12.10 i alla fall, 
 
Suck jag vet inte vad jag ska säga, jag hoppas bara att jag slipper må såhär i framtiden, det suger rätt hårt att inte ens orka göra det man verkligen vill...

Ingen tenta = mer hundträning

Äntligen är tentamöget över, tillfälligt i alla fall...
 
Nu ikväll var jag och Malin på brukshundklubben och tränade med vovvarna. Gick först runt haravången så de fick springa och nosa lite, men sen började allvaret.
 
Lincoln fick öva lite på A-hindret nu. Om jag står i närheten och säger "A:et" springer han upp där själv, duktig hund.
 
Stanna kan han också
 
Tränade på slalom (bara fyra pinnar) för tredje gången, och döm av min förvåning när han förstod kommandot och gick fint mellan pinnarna! Det är galet hur fort en liten valp kan lära sig.
 
Jobbade mer med både stanna och ligg kvar, idag satt ligg kvar perfekt! Jag har till och med bildbevis:
 
 
Och stanna (på prispallen där han hör hemma)
 
 
Nu blir det X-factormys med Malin, Twenty, Sandra och Sanna!
 

Dagens låtdrog

Åh, den texten alltså - dagens bästa!
 
 

Träning på klubben

Tentaplugget fick en paus, så jag körde ut till klubben för att träna Lincoln lite. Han fick springa lös på vallen bakom appellplan så att jag kunde öva lite inkallning, gick prima. När han fått springa av sig lite övade vi "gå fint" ett tag. Han blir rakare och rakare i kroppen varje gång, han är inte längre den där överböjda bananen som han var i början. Övade ligg och ligg kvar med klickern, han börjar förstå ordet och inte bara chansa på vad som är rätt, ligger kvar börjar han också göra, hoppar inte upp så fort han fått sin lilla gobit. 
 
Rent allmänt blir han mycket mer uppmärksam på allt vad jag säger för varje dag som går. Trots att han ville skutta iväg till Toves hundar (som tränade rallylydnad längre ner) räckte det med en liten harkling så hade jag hans fokus igen.
 
Efter lite klickande gick vi ner på agilityplanen och han fick öva lite på sitt kära A-hinder. Jag vet inte varför han tycker det är så roligt att springa upp och ner för det, men jag får ändå köra godis i början och slutet för att han inte ska hoppa över kontaktfälten. Hoppglad labrador jag lyckats få... 
 
Allra sist övade vi sitt kvar. Jag hade ryggen emot, gick några steg, gick åt sidan, ställde mig bredvid osv. osv. Någon enstaka gång reste han sig, men 98 % av gångerna satt han fint och tittade uppmärksamt på mig. 
 
Träningen blev inte så lång, men ganska intensiv. Själv har jag precis ätit lite mat, ska strax hoppa in i duschen och sen forsätta med plugget. Ännu senare ikväll ska jag och Malin köra ut om till Sanna eftersom hon har fått en klänning dit som jag beställt från nelly.com.
 

Dinosaurie?

Det såg visst likadant ut hemma hos Lisa som hemma hos mig idag. Jag tror att det beror på att vi pluggar för mycket och hundarna inte finner någon annan utväg än att likna en T-Rex.
 
Lisas shar pei
 
Och min labbe

Förutom djuren

Jag fick frågan kring vad jag gillar förutom djuren. Eftersom jag är en så ädel person tänker jag svara.
 
  • Stora bilar - ja, det kan inte hjälpas. Kör förbi mig i en stor och blank SUV (gärna svart) och du har min uppmärksamhet i alla fall.
  • Andra bilar- jag är ingen expert på området, men jag tittar (och lyssnar) gärna. 
  • Träning - just nu är jag konstant trött så det blir inte så mycket på den fronten. Borde gå till doktorn, men nej tack.
  • Sång och dans - när jag är ensam sjunger jag konstant. Råkar ibland göra det när jag har sällskap (liiite pinsamt).
  • Familj och vänner - är det för uppenbart? Jag skriver punkten ändå. På familjefronten har jag i stort sett bara min mamma och lillasyster och utan dem vore jag ingenting. Mina vänner får mig att orka igenom alla skitdagar som jag har, de är verkligen finast!
Ibland blir jag så snygg på bild att jag inte vet var jag ska bli av (not).

Sjukhus, bilmekaniker och så

Ja, igår när jag körde hem från Christine märkte jag att bilen inte var lika pigg och glad som vanligt. När jag stannade vid en stoppskylt och skulle accelerera märkte jag att ingenting hände. Eftersom bilen har turbo brukar jag ändå märka en del, men icke. Nähä sa jag till mig själv, säg inte att det återigen är givaren till partikelfiltret som krånglade natten då vi körde hem från djursjukhuset då Gymir var sjuk. Efter att ha pratat med mamma på Facebook beslutade jag mig för att ringa till Volvo dagen efter (det vill säga idag).
 
Jag och Filippa hade bestämt att hon skulle komma hit för att plugga idag, men jag ringde ändå verkstaden på morgonen för att kunna boka en tid. Eftersom han tydligen kände igen mitt efternamn sa han att jag kunde komma upp på en gång, jag förklarade läget och fick vackert vänta medan han läste av felkoderna. Ja, försenad till att hämta Filippa på stationen blev jag, men jag fick köra iväg i bilen åtminstone och vi kunde sätta i gång med plugget (bilen skulle sedan lämnas in 14.00).
 
Kvart i tolv ringer telefonen och en av mina vänner, som är som en lillasyster för mig, ringer och ber mig följa med till sjukhuset. Inga tvivel där, jag kör upp henne till akuten då hon har haft kraftiga magsmärtor i tre dagar. Väl inne på akuten fick vi vänta i två timmar på att läkaren skulle komma och titta på henne, stackaren som knappt kunde gå eller stå fick alltså sitta där och våndas. Under tiden fick jag be Filippa kissa Lincoln, berättade att det skulle dröja och hon valde att åka hem. Strax innan två körde jag bilen till verkstaden, sprang tillbaka till sjukhuset, ringde Malin och bad henne ge Lincoln mat och en promenad.
 
Efter att läkaren undersökt min stackars vän fick vi remiss till Ystads sjukhus och fick åka tut-tut-taxi dit (japp, jag fick sitta i framsätet och leka häftig). Under tiden pratade jag med hennes mamma och pojkvän som skulle möta oss i Ystad. Ringde dessutom min lillasyster som fick ta hem Lincoln till sig, ge honom mat och kärlek. 
 
Strax efter åtta trillade jag in här hemma, trött som ett as. Jag fick erbjudandet om att få åka hem flera gånger, men om jag nu suttit med henne så många timmar gör väl inte några till större skillnad för min del? Jag ville ju såklart också försäkra mig om att allting gick bra för henne också (dock fick hon stanna över natten, med en snäll pojkvän som sällskap). Det är synd dock att det tar så lång tid på sjukhusen, särskilt när hon hade så fruktansvärt ont.
 
Nå ja, jag ska inte klaga på den svenska sjukvården. Jag har själv sluppit uppsöka den, men de tog alltid väldigt väl hand om min kära fader som var frekvent besökare där under sex år.
 
Jag orkar inte kolla igenom inlägget efter stavfel osv. Det är ett fucking maratoninlägg som ingen ändå pallar läsa.
 

Tentatiders största baksida

När jag som nu har en tenta i antågande kan jag inte förmå mig att ta tillräckligt med tid för att ta en ridtur. Jag skulle sannerligen behöva komma ut med Gymir bara för att rensa tankarna, men som sagt kan jag inte förmå mig att göra det. Istället körde jag ut om, kollade till honom så att han mådde prima och rättade till täcket. Efter fredag, då jäklar har jag tid igen!
 
Me and my baby <3

Dafuq?

Telefonsamtal för fem minuter sedan:
 
Saga: Hej, jag har mobil igen.
Jag: Fan vad skönt
Saga: *ohörbart*
Jag: Va?
Saga: Skit samma, vi hörs sen. *Klick*
 
Var det lönt?

Kloklippning med klicker

Jag och Lincoln har haft våra duster gällande kloklippningen, det är helt okej att röra hans tassar, men plockar man fram kloklipparen blir det slagsmål. Jag har blivit skallad och fått gigantiska labbetassar i nyllet, men max lyckats klippa två, tre klor åt gången. Förrförra valpkursen fick jag hjälp av instruktören med alla klorna, jag höll honom och hon klippte. 
 
Jag bestämde mig för att sluta skjuta upp det hela och ta tag i klippandet. Med hjälp av min nya bästa vän, klickern, tog jag en stor näve leversnittar och började jobba. Lincoln satt framför mig på mattan (han glider bara på golvet) och varje gång jag kunde röra hans tår med kloklipparen utan motstånd, klickade jag och gav honom godis. Det tog inte någon lång stund innan han förstod att kloklipparen inte var farlig alls. Rätt som det var kunde jag klippa alla klor utan motstånd. Efter varje lyckat klipp, klick och godis. 
 
Var det så enkelt? Här har jag skjutit upp det hela i evigheter också bara fungerar det sådär. Tack och lov för det.
 
Liiiiten Lincoln i Bäckhalladalen

Valpkurs, sista gången

Åttonde och sista gången med alla goa valpar idag. Lite tråkigt faktiskt...
 
I vilket fall som helst så började vi med att gå fint i koppel, med kontakt med föraren. Jag kämpar på med att få Lincoln att gå mer rakt och inte böjd som en dressyrhäst, men som instruktören påpekade så behöver jag inte göra det så noga nu när han är så ung. Tidigare har han alltid satt sig framför när jag gått och sagt sitt, idag fick vi till det så att han satte sig vid sidan om mig (SCORE)! 
 
Efter ett tag delades vi upp i tre grupper och i desa smågrupper bytte vi hund med varandra. Jag fick jobba med en jättetrevlig border collie/colle blandning som var väldigt duktig. När jag sneglade på Lincoln var han väldigt intresserad av mig i början men efter lite muta så uppförde han sig fint. Vi klappade först den "nya" hunden, gick runt, satte den osv. Efteråt bytte vi, visiterade vår egen hund, bytte till den andra och visiterade den med. Både Lincoln och den andra var jätteduktiga!
 
På slutet tränade vi möte med en annan hund, kunna gå bredvid, framför och bakom en annan hund och fortfarande gå fint, rak inkallning med hundar på båda sidorna. Allt gick toppen, Lincoln var väldigt fokuserad på mig idag. Under inkallningen satt han och gläfste bara för att jag gick från honom, tjejen som höll honom fick bryta hans koncentration innan jag ropade (gissa om han kom som ett skott?). 
 
Allra sist hade vi lite teori inne i klubbstugan. Det är så kul för folk blir helt trollbundna av hur söt Lincoln är (höhö, svårt att låta bli) när man väl kommer in, det är så svårt att se hans ansikte där ute. Särskilt när han sitter framför mig, lägger huvudet på sned och bara ser sådär söt ut som en labradorvalp kan. Han var helt slut så han fick lägga sig i min famn där han däckade och sov resten av lektionen. 
 
Ja, åtta gånger är till ända och jag är nöjd med både mig själv och Lincoln. Ledarna har varit jätteduktiga, de andra deltagarna trevliga och alla hundar snälla och söta. Lite vemodigt att sluta, men vi ses kanske till våren på en fortsättningskurs!
 
Avslutar med en bild på Lincoln som Malin lade upp på min Facebookwall innan idag. 11,5 veckor gammal och svårslaget söt.

Jag är en bra simmare

Jag har helt glömt bort att visa bilder från Vitemölla när Lincoln apporterar i havet. Han är så duktig!
 
Malin är den duktiga fotografen!
 
 

Måndagsrubrik hej och hå

Ja, jag är fortfarande fullkomligt täppt i näsan, inte så roligt. På fredag är det tenta i personalekonomi, och jag är ganska orolig eftersom vår undervisning varit minst sagt bristfällig.

I vilket fall som helst är det svinkallt i min lägenhet, så nu blir det plugg, plugg, plugg i onepiece hela dagen! Ikväll väntar avslutning på valpkursen.

Också blev det söndag

Alla veckor har en söndag, jag blir lika förvånad varje gång den dyker upp, men även söndagen ska ha sitt. För tillfället sitter jag i min nystädade lägenhet och väntar på att Malin och Jocke ska bli klara så vi kan besöka lillasyster (nu igen tänker ni ja), men Österlen bjuder inte på stora möjligheter denna veckodag. 
 
Ja, det var typ allt jag skulle säga. Att det är söndag. Kändes det lönt?
 
Nähä, men då kan jag lägga in lite bilder på mig, för det har jag hört att alla stora bloggare gör (joho, jag är visst en av dem).
 
Psst.. Länge leve plattång!
 

Örlingurs lätta gångartstävling II

Ja, tävlingen igår måste jag säga blev lyckad, deltagarna verkade både nöjda och glada! 
 
Jag och Saga var först på plats, så medan hon blev visad var alla boxar och så var började jag bygga banan. Tack och lov kom Marie strax efteråt och hjälpte mig, inte så fett att släpa en massa tunga bommar helt själv. Och allt går ju lite lättare till musik eller?
 
 
Förutom banbyggande och allmän hjälpreda satt jag också domarsekreterare åt Åsa. Det är altid roligt tycker jag, man lär sig något samtidigt som man får se alla ekipagen on front row! 
 
Vädret, som tidigare bara gav oss ösregn, sprack upp mot eftermiddagen vilket ledde till att jag och Saga drog med oss Marie till Sandvången för en tur ner till stranden (alltså uppfyllde vi en av Maries högsta önskningar). Gymir var taggad till tusen, gick på som bara den vilket gjorde tölten lite mindre bra, men den var fortfarande godkänd. Kvällen bjöd på festligheter hemma hos mig, mycket trevligt!
 
Även om jag och Saga ensamma representerar Örlingurs ungdomssektion verkar vi ha himla roligt!

Suck

Missförstå mig inte nu, jag älskar Örlingur och allt det där, men det är rätt hårt att gå upp halv sju en lördag.
 
Bara till att ta sig i kragen - hepp hepp!

Tävling imorgon

Jag har just landat i min soffa efter en kväll hemma hos lillasyster och hennes pojkvän tillsammans med Jocke och Malin. Slökollar på X-Factor, försöker städa och förbereda inför morgondagen. Imorgon ska nämligen Örlingur hålla sin andra lätta gångartstävling, verkligen superkul att det var så uppskattat sist. Försöker fixa ihop lite musik, dock blir jag ridsugen hela tiden eftersom jag föreställer mig hur varje låt är att rida till.
 
För övrigt hann jag inte rida idag, kom hem sent från skolan och sen behövde mormor få medicin hämtad på apoteket. Hann i alla fall köra ut om och kolla till honom, rätta till täcket och ge honom en stor puss!

Killar, killar, killar!

Kan ni inte bara erkänna att jag har de två finaste killarna man kan tänka sig?
 
Gymir
 
Och lilla Lincoln

Vitemöllapromenad

Ja, det blev en promenad i dagens solsken tillsammans med Malin, Sanna och Sandra. Vi körde till Vitemölla och hade med oss en fikakorg bestående av lite smått och gott. På stranden vid Vitemölla kan ni inte ana hur mycket kaniner det finns, det kryllar av dem (hundratals). Lincoln och Twenty fick också följa med, och döm av min förvåning när Lincoln faktiskt inte jagade några kaniner! Han var dock helt uppslukad av alla dofter, så han hade att göra i alla fall.
 
En toppenpromenad helt enkelt, i underbart väder!
 
Jag, Lincoln och Twenty uppe på backen! Malin har tagit bilden.

Äntligen ridning

Ridabstinensen var ett faktum, så när Saga frågade om jag ville med ut och rida kunde jag inte motstå att säga ja. Eftersom att jag insåg att Gymir förmodligen skulle vara ganska pigg och ännu mer taggad av Eddie var barbacka inte ett alternativ. Istället lånade jag en dressyrsadel, som var betydligt längre än den jag brukar rida i. Stigläderna klarade jag precis, hade på yttersta hålet. I vilket fall som helst så blev det en liten skogstur. Som vanligt började vi med en lång skritt, eftersom vi oftast har en massa saker att prata om så faller det sig helt naturligt. Efter en galopp började vi att tölta och Gymir var bara WOOOOOW! Jag tror nog att det bor en liten T2 häst i honom, för jag provade på att släppa tyglarna och tölten blev bara coolare.
 
Jag är så glad, kan inte ens skriva! PUSS

Sjukling

Tyck synd om mig som är sjuk...

Jag ville bara säga det.

Och bifogar en bild så ni ser hur miserabel jag ser ut.


Svårare än vanligt

Idag var det tufft att gå upp, jag ville helst ligga kvar under det varma täcket och blunda till solen går upp. Tji fick jag, dagens lektion är viktig - frågestund inför nästa veckas tenta (hej ångest). Jag håller dessutom på att bli sjuk, halsont och en rinnande näsa. Jippie...

Fast jag får ta mig i kragen, på lördag är det dags att hålla tävling med Örlingur, ska bli roligt!


Bara kärlek

Liten Lincoln får stor puss!
 
Don't you worry your pretty little mind, people throw rocks at things that shine <3

Bonzosaknad

Ni vet alla att jag älskar Lincoln otroligt mycket, men inte ens min spralliga labradorvalp kan ersätta min lugna, kloka och fina cavalier. Bonzo som han hette då vi köpte honom, och resten av sitt nästan trettonåriga liv, tyckte inte om att leka, han var inte särskilt lydnadstränad och tyckte inte om andra hanhundar - men han var Bonzo. Fick han välja låg han på terassen i solen, alternativ i soffan på ett fårskinn. Imorgon har jag varit utan honom i fyra månader, men jag tänker ändå på honom varje dag som går. En bildbomd på min fina kille får fylla detta blogginlägg!
 
Agility var inte hans favoritsport, men här står han ändå högst upp på A:et.
 
Min storasysters labradorblandis (Mixa) var Bonzos bästa vän.
 
På bästa stället!
 
Att kolla sina mejl är viktigt!
 
Soffmyyys
 
Sista veckan var han bara trött hela tiden, låg mest och sov i sin korg.
 
Såhär vill jag minnas honom, med all sin yviga päls, sina stora fluffiga öron och söta uppsyn. Han kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta <3

Mer klickerträning

På vägen hem från stallet i förmiddags stannade jag till på klubben och tränade lite med Lincoln. Efter en snabb kissrunda gick vi ut på agilityplan för att se om han kom ihåg hur kul A-hindret var. Ja, inga problem där inte, han slängde sig upp vind för våg och tyckte det var superkul. Hade han varit lös gissar jag på att han skulle ha sprungit upp och ner runt 150 gånger bara för att liksom. 
 
I vilket fall som helst så var det inte agility jag skulle träna, så jag tog min klicker och gick ut på appellplan istället. Eftersom att Lincoln i stort sett bara sitter och stirrar mig stint i ögonen när han vet att jag har godis, körde jag på gårdagens klickerträningstips och stod där till han gjorde vad som helst utom att bara sitta. När han till slut lade sig ner - "klick" - och godis. Vände han på huvudet, klick. Slickade han sig runt munnen, klick. Ni förstår kanske hur jag menar, och jag måste poängtera att han lär sig ruskigt fort. Det där med ligg har varit väldigt svårt utan att jag med handen har lockat ner honom till rätt position, idag gjorde han det frivilligt. Eftersom att det gick så bra lade jag även på kommandot "ligg" och nu tror jag att det snart sitter lika fint som sitt. 
 
Vi avslutade med att öva lite fotgående och även detta gick bra, han måste bara få lite bättre koll på kroppen så att han går rakt och inte i någon slags skänkelvika/sluta. Fast han är bara en valp, det kommer med tiden!

Lunchrusch?

Eftersom att min sadel fortfarande inte är klar, men mitt hästberoende består åkte jag ut till stallet trots att ett iskallt regn strilade. Försökte få en skymt av de nya medlemmarna av Sandvångenklanen (två minigrisar), men de gömde sig under halmen och jag ville inte störa. 
 
Tina skulle just ge hästarna lunch när jag gick och strosade, så jag erbjöd mig att gå ut till islandshästarna för att hon skulle slippa. Eftersom jag nyss varit ute hos den stora flocken och hälsat på Gymir, väntade jag mig att de skulle stå vid grinden som de gjort för fem minuter sen. Tji fick jag, jag såg inte till dem alls! Jag passade på att fodra islänningarna i den mindre flocken och lade sedan ut högar till den stora. Jag skulle just gå för att leta upp dem när jag såg en rad färgglada huvud i den övre hagen. Efter att ha ropat och viftat med hösilage en stund fattade de galoppen (bokstavligt talat). Med flockens ledare Geysir i täten dundrade de ner för slänten i ett jäkla tempo (det hala underlaget till trots). Alla lyckades stå på benen, utom Frenja som rullade runt bättre än en hund på kommando. Ingen skada skedd dock.
 
Och gissa, jag filmade naturligtvis det hela!
 
 

Vardagsliv

Även vanliga sysslor ska göras, trött tjej säger god natt!
 

Valpkurs, sjunde gången

Alltid lika roligt att vara på valpkurs tycker jag, folk är så trevliga och hundarna är så duktiga. Idag höll vi på med klickerträning, jättebra att få mer information om det tycker jag, eftersom det verkligen är något som jag intresserar mig för. Lincoln var jätteduktig, vi kom ännu en bit på vägen med vår träning. Jag har börjat träna "ligg" och förut gjorde han det BARA om jag satt ner, idag gjorde han det även fast jag stod upp. 
 
Nästa moment var introduktion till rallylydnad. Jag vet inte om jag ska kalla det ambition eller intresse, men jag är definitivt sugen på att träna det och eventuellt tävla. Jag tänker faktiskt inte förklara vad det är, eftersom jag egentligen kan alldeles för lite. Tove som är hjälpinstruktör är superduktig på det, så jag pressade henne på lite information. Får helt enkelt ta och titta på någon tävling så jag lär mig mer om hur det fungerar. Det gick ganska bra för mig och Lincoln idag, men jag tror att han blev lite trött i huvudet och fick till slut lite svårt att koncentrera sig. Jag tyckte inte det var lönt att fortsätta då eftersom det förmodligen skulle stjälpa mer än hjälpa. Jag får ha i bakhuvudet att han faktiskt inte är mer än fyra månader, liten bebis!
 
Imorgon är jag åtminstone ledig, ska försöka hinna plugga lite. Förhoppningsvis är min sadel klar från lagningen också...
 

Varför kunde man inte derivera dagens lektion?

FÖR DEN HADE INGEN FUNKTION!
 
Nej, men ärligt. Det kändes lite snopet att gå upp tidigt, åka buss sammanlagt 3,5 timmar för att gå i skolan i lite mer än en timme bara. 
 
Dock är jag inte den som är den, tack vare den tidiga hemkomsten kunde jag åka med lillasyster och Malin till Ystad för lite shopping. Lincoln fick följa med för han skulle visa upp sig på mitt jobb. Han tyckte inte det var något särskilt att vara där, la sig på hallmattan och lät alla klappa honom. Sen fick han lägga sig i bilen en stund medan vi gick och fika.
 
Själva shoppingrundan i sig gav inte mig så mycket mer än ett nagellack, men jag hade åtminstone trevligt med mina fina vänner. 
 
Ikväll väntar valpkurs - nästsista gången...
 
Och för övrigt hade snälla Malin städat min lägenhet när jag kom hem! Eftersom vi hade festat här på lördagen och hängt här på söndagen hade jag inte hunnit dammsuga mm. så hon var gullig nog att göra det - hur snällt var inte det?

Ändå bra söndag

Vanligtvis så hatar jag söndagar, de är alltid så himla tråkiga. Idag däremot ar varit en riktigt bra söndag! Malin tog med sig lilla Twenty och gick in till stan, jag och Lincoln mötte dem på fotbollsplanen för att hundarna skulle kunna leka av sig lite. Vi vandrade hem till mig där vi degade i soffan och snackade skit om gårdagen.

Runt sextiden träffade vi Sanna, Andreas, Erik, Sandra och Jocke på Piri Piri för att fläska loss lite. Vi satt där hur länge som helst och bara pratade, men drog hem till mig senare eftersom hundarna var själva.

För tillfället har alla dragit hem till sitt och jag myser med Lincoln framför en film på fyran!


Labbemys

Lite mys såhär på söndagen med sötaste <3


Utekväll

Gårdagen måste jag säga var riktigt lyckad. Först förfest hos mig och sedan ägde vi dansgolvet på Öja - superskoj. Dock är jag ju som det sig bör riktigt trött nu, har man gått och lagt sig klockan fyra får man skylla sig själv.

Lincoln var med Sannas pojkvän, Andreas. Fast eftersom Andreas hämtade oss följde Lincoln med mig hem sen, jag var orolig att han skulle vilja gå ut vid sju, men han sov till jag vaknade. Fröken Blixt Åman ringde självklart och ville höra kvällen skandaler. Eftersom jag inte var pigg nog och dessutom inte känner till några skandaler fick jag tyvärr lämna henne tomhänt.

Nej, idag ska jag bara ta det lugnt (och städa upp gårdagens kaos).


Tack Malle!

Igår ringde de som lånar mammas hus medan hon är i Peru och berättade att jag fått post - en tidning och ett vykort. Jaha, tänkte jag, vem skickar vykort till mig? Lite spännande var det ju klart när jag körde dit för att hämta min post och döm av min förvåning när det mycket väl ligger ett vykort på köksbänken. Ännu mer förvånad blir jag när jag ser att bilden föreställer Dugur, Gymirs fina pappa.

Då jag vänt på kortet och läst vad som stod på blev jag nästan lite tårögd. Kortet var från Gymirs uppfödare Malle på Wreta gård och hon hade skrivit så gulligt om hur hon gillar min blogg och ville att jag skulle pussa Gymir.

Så tack Malle för det fina kortet, jag blev superglad och pussade självklart på Gymir från dig!


Slut för idag

Så ja, nu är denna skolvecka slut! Dagens gästföreläsare var bra, alltid kul att lyssna på någon som verkligen arbetar med det han/hon pratar om.

För tillfället sitter jag och äter lunch, min buss går inte förrän om en halvtimme. Lyckades få tag på sadelmakaren så när jag kommer hem ska jag byta om, hämta Lincoln och köra direkt till stallet för att sedan lämna av sadel . Hon kunde inte fixa den idag, men jag får klara mig i helgen helt enkelt. Ska se om jag hinner tömköra Gymir i eftermiddag också, vill jag rida i helgen får jag låna någons sadel helt enkelt.


Freeeedag

Idag är det äntligen fredag, som jag har längtat! Bara en föreläsning fram till tolv, sen är jag en fri kvinna (för helgen åtminstone). Ikväll planerar jag att ta det lugnt, ska nog leka lite med Malin. Imorgon däremot!!! Imorgon är det dags för Öja igen så vi kör favorit i repris och förfestar hos mig innan. Lillasysters pojkvän passar Lincoln!

Någon som ska göra något skoj i helgen?


Klickerträning

Unga fröken Sjöstedt slog på stort idag och köpte sig en klicker. Jag lärde mig av en hundinstruktör på Bollerup hur man ska använda detta smarta redskap och beslutade mig för att börja träna med Lincoln.
 
Först och främst började jag med att "klicka in" honom. Det innebär att jag bara satt ner, tyst och stilla, och klickade en gång - gav en godisbit, klickade en gång - gav en godisbit (ni fattar va?). När jag märkte att han kopplade samman klicket med en belöning höll jag en godisbit vid sidan om mitt ansikte. När Lincoln tittade mig i ögonen klickade jag direkt och gav honom en godisbit. Sådär höll jag på till jag fick konstant ögonkontakt. 
 
Folk undrar ofta varför man använder en klicker när man ändå ger hunden godis. Det ska jag tala om! Klickern är verkligen superbra, för om man lär hunden först att klicket betyder "nu var jag duktig och får godis" kan du belöna hunden i precis rätt ögonblick. Det är lätt att vara lite långsam med att ge en godisbit när hunden utför det man ber den om, och det är där klickern kommer in i bilden. Direkt när Lincoln tittade mig i ögonen klickade jag och han förstod att han gjort rätt och fick en godisbit som följd. Om jag bara hade gett honom godis är det inte säkert att han förstått att det var just när han gav mig ögonkontakt som gjorde att han förtjänade gobiten. 
 
Jag hoppas att ni förstod vad jag ville ha sagt med detta, är det någon som har ytterligare funderingar skriver jag gärna ännu ett inlägg eller svarar direkt i kommentaren!

Skogspromenad

Eftersom att Gymirs sadel fortfarande är kaputt, bestämde jag mig för att ta en skogspromenad med Lincoln i regnet. Han har verkligen skött sig super dessa två dagar då vi varit i Kristianstad, han har varit så lugn hela tiden. Eftersom att han inte fått så mycket aktivering under dagen, tänkte jag att en skogspromenad är perfekt!
 
I vilket fall som helst så bara gick vi lite i början, han fick nosa lite var han ville och jag passade på att rensa tankarna. Eftersom att kommandot "ligg" inte sitter mer än när jag lockar ner honom med godis bestämde jag mig för att öva lite. Eftersom att jag inte vill nöta ut det hela tiden stannade jag till, övade tre gånger och gick sedan vidare. Gjorde så med ojämna mellanrum och jag såg att han verkligen ansträngde sig för att förstå vad jag ville (allt för att få den där godisbiten ni vet). Jag gav honom ändå en chans att försöka själv innan jag visade och hjälpte. 
 
Då vi kom ut på en grusväg tog jag en näve godis och kastade i gräskanten - superkul tyckte Lincoln! Jag tycker det är bra för dem att få använda sin nos lite, annars är det så lätt att några andra sinnen tar över. Eftersom det inte gick att se godisbitarna jag slängde ut fick han verkligen anstränga sig med hjälp av näsan, men han fixade det!
 

Gullungen

Kolla vilken söt hund jag har! Sandra köttade loss och tog bilder med min iPhone.


Ingen hel sadel

Buhu, glömde i gårdagens eufori över Gymirs tölt att berätta om den mindre roliga sak som skedde. Min sadelgjordsstropp sa tack och adjö. Har försökt ringa sadelmakaren, men hon var inte där förrän på fredag. Får hålla tummarna!

Ännu mer buhu, här kommer bildbevis...


Busshunden

Jag är imponerad över hur duktig Lincoln har varit hela dagen, han sov lugnt och fint både hem och till Kristianstad. Hemma hos Sandra busade han lite, men gick sen och lade sig medan vi skrev på vår rapport. Superduktig vovvsing!

Snart kommer Marie hit, då ska vi gå i Gyllebo och sen förmodligen baka kladdekaka och titta på "Bonde Söker Fru".

Och titta, här är Lincoln på campus!


God morgon

Dags för frukost, lite kvarg med blåbär + kanel och kardemumma. Både nyttigt och gott!

Idag ska jag och Lincoln ta bussen till Kristianstad, jag ska jobba med mitt, Sandras och Kims projektarbete. Vi får se hur det går.

Vad ska ni göra idag?


Hur vi har jobbat med tölten

På begäran kommer jag nu försöka förklara hur jag har arbetat med Gymirs tölt. Det har varit en lång resa då jag inte har ridit mycket för instruktör och verkligen fått lära mig själv. Kom ihåg att det som fungerar på min häst, kanske inte fungerar på just din.
 
I vilket fall som helst så är Gymir en äkta femgångare, han trivs toppenbra i pass. Passen har ju ett lateralt rörelsemönster, och för att komma ifrån detta valde jag att under långa perioder bara trava, jag struntade i allt vad tölt hette. Travens rörelser är diagonala och gynnar därför de muskelgrupperna. Hästen blir ju enbart stel att arbeta i grisepass, eftersom att jag aldrig lyckades rida honom till tölt körde jag på trav istället. Jag har travat och travat och travat lite till ska ni tro.
 
Det kan låta tråkigt, men man får inte glömma dressyren. Har du en välriden häst är det betydligt lättare att komma åt den på alla plan. 
 
Formen i tölten sitter inte just nu, men jag har valt att fokusera helt på takten. Helt ärligt, när han väl har byggt upp fina töltmuskler är det ju betydligt lättare att arbeta med formen i efterhand. Det jag har gjort den närmsta tiden är att tölta på halvlånga tyglar. Jag har alltid gått från trav till tölt, och då inte tagit honom för mycket i munnen, istället har jag låtit honom falla in i en ren tölt. När han får välja tempo själv töltar han numera rent. Jag ser inget fel i att låta hästen välja själv vad den känner sig bekväm i, det viktiga är ju att hästen töltar i ren takt och då kan bygga upp rätt muskler för att klara av tölt i alla hastigheter. 
 
Ja, jag är inte superbra på att förklara. Har ni fler frågor så är det bara till att kötta på, jag har lättare att svara på direkta frågor!
 
Gymir på Naggurs välgörenhetskeppni 2008, trots tunga boots är han väldigt spänd och passtaktig.
 
Gymir i somras. Jag har halvlånga tyglar och pressar honom inte alls, ändå går han rent och lyfter helt okej.

Elak storasyster

Jag måste få reta min lillasyster lite faktiskt, hon är ju trots allt på Rhodos med sin pojkvän och njuter i värmen!
 
Seriöst, det programmet är heligt för oss, kollar alltid på det tillsammans!

Gymir - min töltkung

När tölten sitter som en smäck, då kommer jag ihåg varför jag älskar islandshästar. Ikväll tog vi en skogstur tillsammans med Saga och Eddie, vi började med en megajättelång skritt och tog faktiskt en galopp istället för trav efteråt. Gymir kändes mycket mer lösgjord efter detta och jag kan inte beskriva hans tölt på något annat sätt än fjäderlätt. Tölten var så fruktansvärt klockren att jag ville brista ut i gråt, efter allt kämpande med den där förbannade grisepassen töltar han verkligen - HAN TÖLTAR! Hans fina frambensaktion kom också fram på ett bra sätt, jag kunde reglera tölten på ett vis som jag aldrig någonsin kunnat - JAG ÄR SÅ JÄKLA ÖVERLYCKLIG.
 
Min Gymir är fantastisk!
 

Valpkurs, sjätte gången

Dags för valpkurs var det idag igen ja. Idag stod det agility och förbudsträning på schemat, gruppen delades i två och jag och Lincoln började med agility. Först fick vi prova tunneln, som Lincoln förmodligen tyckte var superskoj för han skulle springa i den heeela tiden sen. A-hindret var även det en favorit, för någon hade tappat godis på de små stegen. Gissa om min lilla labbe sprang upp och ner hela tiden? Vi fick testa på däcket också, men det var inga problem. 
 
Förbudsträningen gick också bra, han försökte sig faktiskt inte ens på korven som låg i de två skålarna på marken (döm av min förvåning). Fotgåendet börjar gå riktigt bra faktiskt, jag hoppas att han fortsätter vara såhär uppmärksam i framtiden. 
 
När kursen var slut bad jag om hjälp med Lincolns klor, han är nämligen väldigt ålig och tycker INTE om kloklipparen. Fick muta med korven vi använde under förbudsträningen, och tror ni inte att han slukar två stora bitar i ett nafs? Jag hade absolut inte en chans att hindra honom, jag har aldrig sett honom så besatt förr. Lagom pinsamt. Klorna blev i alla fall klippta...
 

Dagens ridpass

Idag hade jag egentligen föreläsning, men den var inte obligatorisk och jag var HELT färdig efter igår. Detta ledde till att jag stannade hemma för en sovmorgon istället (har aldrig hänt tidigare att jag hoppar över en föreläsning så ni kan förstå hur trött jag var). Eftersom Lincoln var så trött och vi dessutom ska på valpkurs imorgon fick han stanna hemma medan jag var i stallet. 
 
Väl i stallet träffade jag Martin som också skulle ut på en skogsritt. Vi passade därför på att slå följe och jag sprang ut för att hämta min lilla prins. Martin red på Heba och jag kan lova er att en kombination av Gymir och Heba bara betyder fart. Gymir kändes väldigt fin och lyhörd trots allt, men lilla fröken Heba hade bara galopp i tankarna. Helt ärligt fick jag blunda några gånger när det såg lite farligt ut för Martins del, men han redde ut situationen finfint! 
 
För övrigt måste jag säga att jag är extremt jätteglad över att ha klippt Gymir. Han svettas fortfarande som en gris, men oj vad mycket fortare det torkar!

Helgen som var

Nu har det hänt igen, jag har varit jättedålig på att blogga. Orkar inte komma med någon lame ursäkt, utan fortsätter mest som vanligt.
 
Min helg har varit toppenbra! I fredags passade mamma Lincoln på kvällen så jag åkte med Gegga till avslutningen för Ystadträffen. Vi var ett stort gäng Simrishamnare och jag hade superkul, även om det var äckligt kallt!
 
I lördags var det egentligen meningen att jag skulle på miljöträningskurs, men den blev av okänd anledning inställd. Eftersom att Jocke skulle tävla cross på Svampabanan i Tomelilla passade jag och Malin därför på att åka dit för att titta på. Malin hade med sig Twenty så Lincoln fick också följa med. Jag var fundersam gällande det höga ljudet där, skulle han bli rädd? Ha, tji fick jag, Lincoln bara satt där och glodde medan pojkarna roade sig på banan. 
På kvällen hade vi tjejmys hos Sandra, hembakad äppelkaka!
 
Igår följde jag med Saga på Naggurs KM. Vi var iväg i över 13 timmar så både jag och Lincoln var slut i rutan då vi väl kom hem. Dock var det väldigt trevligt att se alla fina hästar!
 
 

RSS 2.0