Nu jäklar!

Nu ska jag ta tag i min blogg. Vi får se hur länge jag orkar hålla på ;)!

Idag var jag först på Lugnadal och hjälpte till. Efter det fick jag skjuts till Sandvången och stod i hagen och pussade lite på pållarna. När jag äntligen orkade mocka gick jag och gjorde det. Drygt som jag vet inte vad att dra skottkärran i snön...

Mockade och fixade för att sedan ta in alla hästarna. Tina var iväg och hämtade hö så jag hade lovat att ta in pållarna. Alla var tro det eller ej snälla.

Gav sen islänningarna en höbal och hjälpte Emma att lasta Elmer som ska hem över jul. Han gick snällt på och jag gick och hämtade Heba. Borstade, red i ridhuset och sen fick hon mat inne i stallet. Hämtade Gymir och medan jag gjorde iordning honom kom Tina med kaka. Den var riktigt god, hette "Ryttarkaka" och var någon form av chokladkaka med kokos. Riktigt, riktigt god.
Longerade Gymir och övade lite NH. Han ägde. Jävligt mycket.

Bara så att ni vet.

Fick skjuts hem av Tina och Jens och nu sitter jag här och slöar. Lång dag idag.



Solen chillar i hagen


Gymir är lite frusen av sig så han får ha vintertäcke på sig.


Gaah

Här går man och lägger sig strax efter nio för att få sova ordentligt för en gångs skull.

Men då har man så ont i ryggen så att man inte kan sova.


Damn...

Cirkus Sandvången

Jag är nog en tråkig bloggerska. Får nog lägga ner det här snart.. Just nu är jag för trött för att förklara rubriken.

Två skogsturer

Alltid lika underbart att vara i stallet!

Red först ut på Gymir, fick sällskap med hon som äger hästen Stina brukar låna. Gymir var pigg som vanligt, dock hade han en helt otrolig trav! Benen upp i vädret, jag såg mycket av hans knän trots att jag satt lite bakåtlutad och försökte sitta ner i älgtraven.

Tog sen en sväng med Heba tillsammans med Sandra och Duffy. Heba blev sur varje gång jag försökte kräva något så hon småstegrade lite, galopperade på stället och annat roligt. Dock börjar både tölten och galoppen bli bättre vilket är roligt. Tidigare lyssnade hon inte på galoppskänkeln, men hon börjar förstå. Jag har inte heller fått  henne i höger galopp tidigare, men idag gick det.

Härligt med framsteg.

Efter ridturen var Heba supersvettig så jag gav henne mat och satte på henne ett svettäcke medan jag och Stina plockade in kusarna. Allt gick smärtfritt och jag släppte ut Heba och passade då på att ta med isisarnas kvällsmat ut. Stofölet lyckades självklart rymma, men idag gick det att få in henne igen. Tack för det.


Ett tips! Kör inte moped på grusväg när ni är grymt kissenödiga. Provade det idag, inte kul.



Puss och hej!

En väldigt deprimerande tanke.

Jag gick och frös innan idag. I mitt stilla sinne tänkte jag: Det blir snart bättre.

Men det blir det ju inte! Vi har hela januari och hela februari kvar.

Sorgligt.

Sorry

Sorry for being such a hästnörd.


Men denna bilden är för söt. Såg videon hos Saga igår.


Underbart ridpass och "Eight below"

Var på stan med Saga i förmiddags. Vi var på Lindex och jag måste säga att vi inte kollade på kläder lika mycket som vi skrattade åt diverse föremål.

Körde till stallet och mockade. Red sen min egen lilla pärla i ridhuset och om det gick bra! Han var helt fantasttisk, så här kul har det inte varit att rida på länge.


Kollade just på "Eight below", en film med slädhundar i. Hade jag varit en människa som gråter till filmer hade jag gjort det. Den var bra men ändå sorglig. Buhu, vad jag är blödig...

Men ni måste se den. Speciellt om ni gillar djur.

Såhär står det om filmen på wikipedia:

Eight Below är en amerikansk film från 2006 i regi av Frank Marshall. Filmen handlar om en man, Jerry Shepard (Paul Walker), som evakueras från sitt forskarlabb i Antarktis på grund av en snöstorm. Flygplanet som hämtar Shepard och hans kollegor är inte tillräckligt stort för att hans åtta hundar skall få plats. Hundarna lämnas kvar, men Shepard beslutar sig för att han måste återvända och hämta sina hundar.



Lejonkungen

De är fortfarande mina favoritfilmer. Speciellt tvåan.

Jag får gåshud av dessa låtarna...




Dessutom älskar jag Kiaras röst!





Hittade två bilder...

Hittade två bilder som bevisar att islandshästar kan hoppa.

Bilderna föreställer min häst Gymir och min vän Linnéa i det långa ridhuset på Bollerup. Kvalitén är sämst, men de är printade från en film med min mobilkamera. Dock kommer budskapet fram i alla fall.


                      
Räcke på ~60 cm (med "läskiga" regnbågar)           Stigsprång på 70 cm med koner mellan hinderna

Trött

Jag måste sluta vara uppe så sent med Saga. Igår skrattade vi så att vi fick ont i magen av gamla minnen från högstadiet. Dessutom var vi allmänt dryga och felanmälde en fråga på vetgirig.nu. Den var ju självklart i kategorin hästar och frågan var vilken färg en häst som är fux har. Rödbrun var det korrekta svaret och vi blev väldigt upprörda.

Jag ska inte gå in på detaljer hur vi formulerade mejlet.

Dålig bloggdag

Det känns som att alla bloggar har varit dåliga på att uppdateras idag. Besöksstatistiken är lägre än på länge och alla känns allmänt sega.

Men, det blir väl en bättre dag imorgon ^^,

Hemma igen!

Nu är jag hem igen efter dagens upplevelser.

Körlektion gick kanonbra. Backade runt flera hörnor utan problem, så det var roligt.

Stallet gick också bra. Heba töltade superbra och galoppen blir bättre och bättre. Jag börjar få fram hennes skritt också. Skönt att hon har skor på sig nu åtminstone.


Jag orkar inte riktigt skriva. Helt slut.

Hör och häpna!

Jag ska snart köra körlektion och tro det eller ej... Jag har klänning på mig!!!

Jag som levt i ridbyxor nu ett bra tag.



Man ska aldrig sluta förvåna sig...

Harry Potter och halvblodsprinsen

För en tid sen skrev jag om att jag sett en del av den filmen hos Saga. Dagen efter såg vi klart den.

Idag kollade jag på den igen. Inte för att den var så himla bra utan snarare för att jag är ganska okoncentrerad när jag tittat på film med andra människor. Jag måste dock säga att det är tidernas sämsta slut. Jag är mycket besviken över hur det slutatde. Nämnas kan ju att jag har läst samtliga böcker också, så det har väl med det att göra.


Det är en sån film som man måste se helt enkelt. Men jag är ganska besviken...


Tupplur <3

Vad är skönare än att ta en tupplur framför tv:n på kvällen?

Jag har just vaknat efter en tupplur på cirka en timme. Så otroligt skönt.


Mer tupplurar åt folket.

Havsritt och tömkörning

I morse såg det mörkt ut. Regnet vräkte ner under tiden jag mockade och fixade. Hästarna stod och hängde i hagen.

Helt plötsligt medan jag och Stina tog en paus i halmladan slutade det regna. Det gick till och med så långt att solen tittade fram. Tur var väl det för strax därpå kom Sabina för att rida med mig. Vi hämtade hästarna, jag tog Gymir och hon tog Solen som vanligt också red vi ner till havet. Jag måste säga att det var en härlig tur. Svårt att tro att det är december nu! Varmt och skönt. Gymirs trav är bara helt otrolig för tillfället.

Efter turen tog jag in Heba och tömkörde henne lite i ridhuset. Det gick väldigt dåligt. Fyrtakt i alla gångarter utom i tölten. Kul.. Men det ska nog bli ordning på henne också.



Rätt ska vara rätt


Folk som bjuder på sig själv.

Finns det något härligare än folk som bjuder på sig själv? Tror inte det.

Underbart inlägg från Egoinas mamma!

 Puh. Många länkar där.


Det här med bajsburgare

Är det någon mer än jag som råkat ut för detta fenomen?
Kanske är det bara jag som förstår vad jag själv menar, låt mig förklara.


Ni vet när man mockar en box. Ett hörn ser rent och fint ut och man ska ta bort den rena halmen för att lägga den i ett annat hörn så länge. Så ramlar det ut en hel hästskit som man inte hade en aning om. Hästen har alltså grävt ner sin skit och gjort mockningen extra svårt.

Om hästen känner för att vara riktigt jävlig kan det bli en dubbel bajsburgare. Detta inträffar när du tar bort lite halm och hittar en skit. Efter att du plockat bort skiten är där ännu mer halm som du skrapar bort. Under denna halmen ligger ännu en skit och under den mera halm. Jag undrar bara hur hästen lyckas?!

Detta störande fenomen får jag uppleva nästan varje dag. Avanti är riktigt expert på det. Gymir däremot har aldrig lyckats.



Jag var bara tvungen att skriva av mig. Någon mer än jag som varit med om detta?

Alla mina dagar är underbara

Jag känner mig ovanligt tillfreds med livet! Trots att jag inte har något jobb eller så, så är allting underbart.

Stack till stallet vid halv tio. Mockade till kamelerna och hade en så kallad konstpaus med Stina (hennes förslag såklart). Efter vår fina paus och pratstund hämtade jag in Heba och började borsta igenom henne ordentligt. Strax därefter kom Sabina som var där igår för att rida Solen så vi red ut tillsammans. Blev en ganska lång och härlig tur. Heba roade sig med att galoppera på stället och bocka lite. Helt ärligt var det bara roligt.
Efter ridturen fick hästarna mat och fick sen komma ut i hagen. Tog in Gymir istället och red en sväng på honom. Idag var han riktigt, riktigt dyr! Hans trav är helt fantastisk. Dessutom stod det en stooooor skördare i skogen (ni vet en sån där som fäller träd och så), den lät som jag vet inte vad och det dånade i skogen. Tror ni min häst brydde sig? Inte ett dugg! Jag måste säga att jag är väldigt stolt över honom.

Tillbaka i stallet fick även han lite mat också fick han komma ut till sina kompisar igen. Jag tog itu med att smörja hans sadel. Hann bara med den förrän de andra började ta in hästarna. Jag får jämt ta de knasiga... När Tina skulle släppa in Hekla stack hon. Hennes föl är på avvänjning så hon försökte springa till honom. Jag lyckades ta in Stinas häst under tiden utan större bekymmer. Däremot var det en häst kvar. Levara. Levara brukar vara jättesnäll vanligtvis, men blev väldigt uppstressad när Hekla sprang omkring som en tok. Då Tina just fått tag på Hekla tog jag Levara. Hon började genast takta och stegra sig, sprang på sidan och hoppade lite. Som tur var lugnade hon sig till slut och jag kunde andas ut.

Efter den lilla episoden putsade jag Hebas sadel och fortsatte sedan med både hennes och Gymirs träns. Eftersom att Hebas huvudlag är brunt, och tyglar och nosgrimma svart, tog jag huvudlaget till mitt hack och satte på istället. Blev lite snyggare faktiskt!


Nu är jag hemma igen och har varit ute med hunden. Vi ska äta spagetti och köttfärssås till kvällsmat!

Män som hatar kvinnor

Har just kollat på filmen "Män som hatar kvinnor". Jag måste säga att den var skitbra! Folk har sagt åt mig att inte se filmen eftersom jag har läst boken och då skulle bli besviken. Eftersom att det nu var ganska längesen jag läste boken, kan man ju inte komma ihåg allt så jag bestämde mig för att se den idag.

Lite efter alla andra, men ni som inte har sett den - se den!



Stalldag

Är det inte underbart när man kan vara i stallet hela dagen?

Körde dit vid tiotiden och mockade till kamelerna. Då jag var klar krattade jag och Stina gårdsplanen för att sedan vara så smarta och hitta en harv som vi kopplade efter gräsklipparen. Med vår fina uppfinning harvade vi gårdsplanen så att den blev riktigt snygg. Eller rättare sagt så körde Stina runt på gräsklipparen medan jag fick ta upp alla högar som blivit när vi krattat...

Strax därpå kom en tjej som ville rida lite islandshäst. Hon fick rida Solen, Tina tog Dimma, Stina tog Geysir och jag tog Heba. Jag, Tina och tjejen red ut i skogen medan Stina skrittade med Jens som ledde Lejontass. Heba var faktiskt riktigt duktig, bättre än sist jag red henne.

Efter ridturen tog jag nästa häst - lilla Myran. Red honom en liten stund i ridhuset, hoppade något hinder och sen fodrade jag honom. Eftersom Stina och Jens dragit in till Simrishamn tog jag och Sandra in hästarna så länge. Jag gav även islandshästarna mat och släppte ut Gymir till sina kompisar.


Nu har jag varit ute med hunden och ska fortsätta kolla på "Big Fish" - en film av Tim Burton. Jag tycker den är riktigt bra, ni borde se den!


Ridtur i mörkret.

Åh härligt! Sitter här nyduschad och kollar på "Gossip Girl". Har varit i stallet i stort sett hela dagen, dock jobbade jag hos mamma i morse.

Vi flyttade islandshästarna till en ny hage. Hekla kom då närmre sin lilla bebis och blev överlycklig, så lycklig att hon sprängde staketet till sin egen hage. Därför gick hon lös runt hans hage och betade vi hans sida. Stina orkade inte med henne så jag och Jens traskade dit med lite mat till de andra hästarna. Hoppade upp på Gymir i grimma och red efter Hekla. Självklart började hon galoppera, så jag galopperade efter, slängde ut pisken framför henne och lyckades trycka upp henne i ett hörn vid grinden. Dock var själva gången lite för bred så hon lyckades smita förbi oss, annars hade det varit lite coolt att lyckas fånga henne.

Efter detta lilla äventyr red jag och Stina ut. Jens fick gå efter med lilla Limpan. Det var redan mörkt ute så vi fick ha ficklampa med oss för att hitta i den mörka skogen. Stinas häst var superpigg så på slutet fick hon galoppera lite. Jag som satt barbacka på Gymir tog det lite lugnt och då började han takta för att sedan börja tölta. När han började galoppera tänkte jag bara jaja. Men hästen nöjer sig inte med det utan han drar iväg i världens pass! Jag som som sagt sitter barbacka i mörkret kämpar istället med att hålla mig kvar istället för att stanna honom. När vi når fram till Stina lyckas jag äntligen hitta balansen och bromsar in.


Härligt med lite äventyr såhär på söndagskvällen :)

No title

Oh yes! Äntligen börjar ridningen gå framåt igen!

Min dag såg ut såhär:
Jag släpade mig upp strax innan halv tio. Jag mådde faktiskt bra. Käkade lite frukost och drog till stallet och mockade. Tog in Gymir och borstade honom med i stort sett alla borstar jag har, sen satte jag in honom i en box och gav honom lite hösilage. Själv satte jag mig under vattenhinken och bara lyssnade på när han tuggade, det är så rofyllt.
Vid halv två ringde Saga och jag körde till Kulla för att repetera deras program till julshowen. De klantade till det ganska mycket men jag vet vad jag ska göra så jag körde tillbaka till Sandvången.

På Sandvången red jag Gymir i ridhuset. Till en början gick det inte alls bra men efter en rejäl tölt började det lossnade. Han kom ner fint, gav eftergift i nacken och tog stöd på bettet. Hans problem är ofta att han antingen kämpar emot eller knäcker av och går i falsk form. Inget önskvärt alltså. Sandra som red samtidigt som mig på sin otroligt snygga pålle tyckte att han var fin. Man blir så glad av beröm! Men hennes häst är också riktigt, riktigt fin. Han är så otroligt välvårdad.


Nu på kvällen har jag umgåtts med Saga och Jesper. Vi kollade på en mysko film som hette typ "Pulse" eller något.



Nu blire sängen - jobba på Aurora imorgon.

Utgång

Nog blev det utgång igår alltid! Jag och Saga drog till Ystad och spenderade pengar.

Tre barer hann vi med och en massa folk träffade vi. Kul hade vi, och det mesta har vi glömt!

Fantastisk dag!

Underbar dag idag. Jag ska berätta...


Halv elva gick jag och Saga upp till körskolan. Min lektion började kvart i och hennes prick. Min lektion gick toppenbra. Vi startade i backe med medlut och motlut, gjorde vändingar i T-kors, U-svängar och saxvändningar, allt gick problemfritt. Jag fick mycket beröm för hur jag hanterar bilen :)!

När min lektion var klar bokade jag in två nya och väntade sedan på Saga. När hon var klar gick vi ner till gamla Mårtens och åt nyttiga baguetter. Med lite mat i magen vandrade vi sedan till vårt gamla högstadie och hälsade på folket där, det var riktigt kul!

Efteråt gick vi skilda vägar, jag gick hem och körde till stallet. Eftersom Gymir har vilodag idag så mockade jag bara och hjälpte sen Tina och Jens med att ta in hästarna. Tina uppskattar om hon slipper ta knäppgökarna nämligen.

Väl hemma åkte jag och mamma och handlade. På ICA ringde Johanna mig angående en rolig sak. Går det i lås får ni höra om det senare!


Utgång eller ej ikväll?

Hissa eller dissa?

Det finns numera en sida för de människor som inte vill att Kissie ska få fler besökare, men som ändå vill veta vad det är hon skriver om. Sidan hittar ni här!
På den här sidan publiceras alla Kissies inlägg och sidan har faktiskt redan över femtusen besökare!

Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till detta påfund. Det hela känns väldigt paradoxalt. Kan folk inte stå för att de läser Kissies blogg? Samtidigt så tycker jag själv att det är ganska roligt att läsa hennes blogg, inte för att hon är min stora idol men det är kul att se folk göra bort sig (men erkänn, det är roligt).

Alltså jag vet inte. Ska jag hissa eller dissa den här sidan? Vad tycker ni om detta ny påfund?




Förlåt, förlåt.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt.

En anonym människa har kommenterat STAVFEL! på föregående inlägg. Jag har nu granskat inlägget och ser att jag har skrivit "släptte" istället för "släppte". Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta fatala missöde.

Jag hoppas att ni kan förlåta mig.


Keep on fighting

Jag fryser. Det är ruskigt kallt ute, vinden biter igenom kropp och själ. Burr...

Har varit i stallet idag. Mockade som vanligt och sen red jag Gymir lite i ridhuset. Lilla Bella red också (Lina ledde henne) så vi skrittade ut en tillsammans en bit sen. Tina hade bett mig om hjälp med några som skulle rida senare så jag gick och hämtade Solen och Dimma när Gymir fått mat. När de som skulle rida kom sadlade vi och sen gick vi en sväng i skogen. Jag fick äran att springa en runda med dem i skogen.
Väl tillbaka i stallet började de andra ta in hästarna. När Stina tog Marino smet han. Snabb som jag var tog jag ut Gymir ur boxen, knöt grimskaftet i grimman och töltade efter honom. Lyckades valla in honom i Hekla och Tassens hage så Stina fick ta honom därifrån. Själv gick jag och släptte ut alla islandshästarna. Var lite påfrestande att leda ut alla tre samtidigt, de har olika tempon.
När jag äntligen fått ut dem i hagen tog jag in Elmer som Stina glömt ute (tack för det :P), han kan vara lite galen men det gick bra. Tog in Avanti sen och gav han och Berry deras kraftfoder. Snackade lite med de andra, de ville att jag skulle hänga med på pizza men eftersom hunden inte varit ute sen i morse tackade jag nej och körde hem.


Jag känner mig väldigt trött. Utan anledning.


Kollade på "The Proposal" igår, den var riktigt bra! Se den.

Jag och Sanna...

Jag: Snart är det "Bonde Söker Fru".

Sanna: Mm...

(Lite senare)


Sanna: Snart är det "Lucy söker fru".  (Jag brukar kallas Lucy)

Jag: Söker FRU?!

Sanna: Lucy är samma sak som bonde.

 

Kul. Väldigt kul.

 


Ett gott skratt


Gissa...

Gissa vad jag äter?

Jo, en Sandvången-special!

Knäckebröd med smör och banan. Låter fruktansvärt, men ack så gott.


Try it!

Dessutom

För övrigt gillar jag inte det här vädret



Konstig fråga

Idag fick jag en konstig fråga.

Hur äter du en banan?

Jo, det ska jag tala om för er. Jag skalar bananen, slänger skalet och äter upp bananen.

 

Så var det med det.

 


Ny häst till Gina

Gina vars häst bröt benet (jag skrev om det här) har köpt en ny häst! Ett litet sto vid namn Elfadis blev det denna gången. Nu har jag dessutom fått bilder på henne, hon är supersöt :)


 

 


Pinsamt

Jag sitter och vrålar "The other father song" från filmen "Coraline" när jag plötsligt ser något i fönstret. Vårt vardagsrum ligger på andra våningen kan man säga så jag blir väldigt skeptiskt. Då ser jag att fönsterputsaren håller på med våra fönster, och där sitter jag och vrålar.


Kan inte ha varit en vacker syn...

Tur att han inte blev så full i skratt att han trillade ner från stegen...





Låten jag vrålade

Nytt inlägg

När jag mockat idag hämtade jag Myran och borstade av honom lite snabbt. När jag sedan gick till ridhuset mötte jag Stina. Eftersom Stina fyller 20 idag sa jag självklart grattis och uppmanade henne till att gå till Systemet och handla. När hon sedan frågade vad jag skulle göra och jag svarade rida med en häst iklädd endast grimma och grimskaft fick jag en väldigt konstig blick.

Konstiga blickar eller ej, jag gick in i ridhuset och satt upp. Grimskaftet använde jag som en fegisrem, man vet ju aldrig var galningen kan hitta på xD. Ärligt talat var han faktiskt riktigt, riktigt duktig. Vi travade, töltade och galopperade utan problem. Han har lite svårt för volterna i trav då han mest tror att han ska öka hela tiden - det får vi jobba på.
Jag red inte så länge eftersom han var så duktig. Istället gick jag in i stallet och gav honom lite mat.
Eftersom vi hittade en sele igår bestämde jag mig för att prova den på Gymir. Både däckeln och bröstan passade bra, fast den saknar baksele och draglinor. Det ska bli väldigt kul när han är inkörd.
Eftersom det dessutom snöade idag blev man ju lite tolksugen. Stina tyckte att vi skulle tolka efter Heba och när jag föreslog att vi kunde göra det efter Gymir kollade hon skumt på mig. "Det skulle jag aldrig göra! Det vågar jag inte", sa hon. Man kan väl inte vara rädd för Gymir heller?

Selen var inte i något jättebra skick så jag smorde den, släppte ut Myran och körde sedan hem. Nu sitter jag med en kopp thé framför mig och kollar på TV. Ska gå och handla lite sen.



Pöss i påsk!


Lite mer

Jag har ungefär precis kommit hem. Är ganska så trött, därför orkar jag inte skriva så mycket i bloggen.

Men jag kan ju upplysa mina kära läsare om vad jag har gjort idag!

Vid tiotiden stack jag till stallet och började mocka. Hann bara mocka och lägga upp mat innan Anna och Stina frågade om jag skulle med ut och rida. Sagt och gjort, vi drog ut på en runda. Anna och Tassen hade inte riktigt samma tempo som mig och Stina så vi stack iväg före. Vi kantrade en jääääättelång bit och det var så himla härligt. Dagens runda innehöll massor med galopp så Gymir var ganska trött. På hemvägen bytte vi dessutom häst så jag red stor häst(!), lite läskigt men det gick bra. Fick rida med gramantyglar för första gången dessutom.

Tillbaka på gården fick Gymir mat och jag fixade det sista till kamelerna. När Gymir kommit ut i hagen betalade jag min lilla stallhyra och fick dessutom lön. Alltid trevligt det.
Vi fixade dessutom lite med vagnen som vi ska köra islandshästarna med. Ska nog köra in Myran också, han hade säkert tyckt om det. Tydligen så är Heba redan inkörd.

Vi hann inte göra så mycket med vagnen innan det var dags för Lukas att ta tåget hem. Innan vi körde honom till tåget började vi kratta lite mellan stallarna och en drog vi till stan. När han var lämnad tog jag och Stina en fika och sen handlade vi lite åt Tina på ICA för att sedan dra tillbaka. Vi fortsatte då med vår krattning så det blev riktigt snyggt.

När jag var lagom trött körde jag hem och gick ut med hunden. Snart ska jag gå till Saga och mysa med lite lussebullar :)


RSS 2.0