Festen igår var riktigt rolig! Det mest ko...

Festen igår var riktigt rolig! Det mest komiska på hela kvällen var att Jocke vann Ugglaquizen, jäkligt bra jobbat måste jag säga. Stämningen var i alla fall på topp, vi dansade, sjöng och spelade spel. En verkligt lyckad kväll! Nu laddar jag om för långritt och ikväll blir det först förfest och sen Öja.


Kick out the epic motherfucker

Nu är jag redo inför kvällens festligheter. Sitter bara och väntar på att Jocke ska komma, så drar vi sen. Imorgon ska jag iväg på långritt så det får nog ändå bli en tidig kväll idag (den har vi ju hört förut). Ni behöver dock inte vara oroliga, bara för att jag festar betyder det inte att jag dricker, I rather drive than drink!

Puss på er, ikväll taggar jag med denna låt!


Ugglalook

Efter 1,5 timmar med trippeltången har jag nu arbetat upp ett Ugglakrull. Solbrillorna förstärker förvandlingen. Nu är det bara några balla kläder jag behöver, ska först kila ner om till Lindex för att inhandla strumpbyxor inför morgondagen!



Freeeeeeee

Jag är fri, jag är fri. I alla fall till på måndag. Tentan är över för denna gång och jag ska slappa hela eftermiddagen - för att jag kan!

För övrigt var jag tvungen att knäppa bältet eftersom bilen pep pga. lagbokens tyngd!


Dagens hästeri

Landat framför datorn efter en eftermiddag i stallet. Så, vad gjorde jag nu med Gymir idag då?

Det ska jag berätta för er!

Jag och Saga red på banan. Jag jobbade med skänkelvikningar och bakdelsvändningar i skritt för att sedan jobba i trav. Vi har bara precis börjat med skänkelvikningarna i trav, så vi tar bara några steg i taget. På Cs förslag fattade jag galopp när jag kom ur skänkelvikningen, och först var han inte ett dugg beredd, men efter några rundor lyssnade han fint. Galopperade ungefär ett varv, saktade av, travade på volter och började sen med skänkelvikningarna igen. Anledningen till att jag travade på volter är att han blir så pigg efter galoppen att han gärna blir lite ofokuserad. På slutet fick han galoppera på lite extra, vilket han uppskattade. Som nedvarvning jobbade jag honom lång samt ökade och minskade volterna. Avslutade med lite stretching och sen ut i hagen till kompisarna! De som blivit avmaskade fick släppas i en ny hage, men jag får vänta till jag lyckas med Gymirs träckprov.

Ikväll kommer Saga hit och kränger med mig. Jag försöker peppa mig själv inför morgondagens tenta.


Ljuset i tunneln

Jag börjar urskilja något ljust i horisonten, jag börjar se slutet på denna veckas plugg. Ärligt talat har jag väl inte varit sådär superhängiven, men vi kan ju låtsas det åtminstone. Jag önskar bara att man kunde slå in alla fakta i skallen!




I vilket fall som helst sitter jag och väntar på att Saga ska komma tillbaka från sitt jobbsökande. Hon ska snylta på mig och åka tillsammans till stallet (höhö). Taggar med lite partymusik på Spotify och försöker drömma mig bort till den där stunden efter tentan när allt man känner är frid och lättnad. På kvällen ska vi fira Kim och Sandra som fyllt/fyller år, temat är Magnus Uggla och jag har ingen aning om vad jag ska klä ut mig till. Andra Sandra tycker att jag redan har hår som Uggla, men planen är väl att trippeltånga det, dra på mig ett par solbrillor och gå ut med en allmänt cool attityd. Andra förslag mottages gärna!

Som den fina och generösa människa jag är länkar jag till min partylista på Spotify - den mest använda vid våra hemmafester (men så är jag ganska häftig också)!

Listornas lista - LIVET ÄR EN FEST


Nyklippt

Åh, så skönt det är att få bort alla slitna toppar, mitt hår har verkligen sett skabbita ut på sista tiden. Jag råkar ha världens bästa frisör - nämligen Nelly. Hon lyssnar alltid, klipper inte av en decimeter när man ber om en centimeter och hon är helt enkelt riktigt grym på det hon gör. Sen får man alltid ett himla trevligt sällskap och en massa skratt. Idag diskuterade vi hur vår klädstil var när vi var små, den var inte ett dugg snygg. Vi pratade om allt från platåskor och prasselbyxor till utsvängda jeans och glittriga tröjor - man hade verkligen koll på läget på den tiden! Det komiska är att det var supermodernt då, undrar hur mycket vi kommer skratta åt dagens kläder någon gång i framtiden. Värt att tänka på!

God morgon

God morgon! Idag väntar ett dressyrpass, en joggingrunda och en klippning. Dessutom mer tentapluggande.


Dagens ridpass

Puh, har just landat i soffan. Tänkte därför berätta om dagens ridpass!

Valde att rida ut eftersom det var full sandstorm på ridbanan. Skrittade en lång sträcka och travade sen ännu längre. I traven jobbade jag med att ställa honom, trots att vägen var rak. Han kändes betydligt bättre idag än vad han gjort tidigare dagar, träningen i måndags gjorde nog susen. Han fick en liten skrittpaus och sen tog jag tag i tölten. Jag har alltid undvikit tölten innan, eftersom den oftast blir passtaktig och således inte särskilt trevlig att rida ut. Inspirerade av måndagens träningspass, bet jag ändå i det sura äpplet och kämpade på. Till en början var det stelt och passtaktigt utan dess like, men jag kämpade på genom att rida öppna och lite förvänd sluta. Petade honom lite med spöet på rumpan och POFF sa det så kom frambenen upp, han släppte efter i nacken och tölten blev ren. Efter ett tag ökade jag tempot något och lät han gå rakställd, tölten var fortfarande rak. Som belöning fick han galoppera i det tempo han önskade, gav dessutom efter i nacken och fick en rundare galopp. Han fick en lång skrittsträcka på hemvägen och jag hoppade av efter halva för att få lite motion själv.

Vi kämpar på Gymir och jag, imorgon blir det ett dressyrpass på banan eller i ridhuset!

Dagens bilder

 

 




Träningsdags

Jag skulle vara en så duktig bloggare och skriva från Friskis, men appen ville inte som jag, därför får jag skriva nu! Det hela gick ut på att jag skulle tagga för skivstång, lade på lite extra idag så jag känner att jag lever imorgon.


Mot stallet

Arbetsmiljörätt är inte sååå kul i teorin, men jag peppar mig själv med bra musik på Spotify. Jag tänker dock ge upp för tillfället, äta lite lunch, slänga in en tvätt i maskinen och sticka mot stallet. Funderar på om jag ska rida dressyr idag och sen rida ut imorgon - vi får se.
Min plugghörna

Rynkiga valpar

Lisa har både sms:at och mms:at under natten och morgonen. Hennes fina hund Bella har fått två superfina tikvalpar - mitt hjärta smälter!

Mejl från Gymirs uppfödare

Igår skickade jag ett mejl till Gymirs uppfödare, bara för att höra av mig och berätta om allt som hänt med honom. Hon svarade redan i morse. Jag var flitigare förr, men nu är det alltid något som kommer mellan. Berättade om allt från sandkoliken till miljöträningskurserna och om hur mycket han betyder för mig. Wreta har ju tyvärr lagt ner sin avelsverksamhet, något som jag tycker är väldigt tråkigt, men jag är tacksam över att jag har en sådan fin Wretahäst.

Det är väldigt mycket prat om Gymirs pappa Dugur frá Minni-Borg som har stora internationella framgångar, sällan får stoet någon uppmärksamhet. Gymirs uppfödare berättade att Gymir verkligen är sin moders avkomma, båda två är lika urstarka (hans mamma födde sitt sista föl 26 år gammal). Hennes namn var Rán frá Stóra-Hofi och hon dog för en tid sen. Hon är inte bara mamma till världens bästa häst (höhö), utan även till bland annat Nattfaradis från Wreta (världens högst bedömda fyrgångssto). Väldigt stor fokus läggs på hingsten idag, vi glömmer alla de fantastiska ston som får göra den tuffa biten för att vi ska få våra ögonstenar. Det är synd att jag aldrig fick träffa Gymirs mamma, men samtidigt är jag tacksam för att ha träffat hans fina pappa.

Gymir som föl tillsammans med sin mamma

Ge mig helg!

På fredag, klockan 13.01 är jag en fri kvinna och heeeeela helgen är späckad med roliga saker! Jag kommer att ha fullt upp, men förmodligen också otroligt kul. Vad jag ska göra får ni veta senare!

Tisdagskvällen

Jag är bara glad att jag tog tag i mitt liv och släpade mitt arsle till Friskis. Kände inte ett dugg för att träna när jag visste att Sandra inte skulle vara där då hon är på Kanarieöarna (som tur var, var kära lilla Nelly där). Medel 75 var lika roligt som vanligt, med lite väl varmt i lokalen - 24 grader. Svetten rann, mitt värsta svettställe är kring nyckelbenen där det riktigt plaskar härligt!

Kollar på den nya serien "GCB", verkar perfekt IQ-befriad för min smak! Imorgon ska jag studa på lite till!

Försöka går ju

Här sitter jag och försöker se smart ut. Solen skiner från en klarblå himmel, men idag blir det inget stallbesök för mig. Jag har på eget bevåg lånat ut min ögonsten till Saga, hon ska bara skritta honom och ha Eddie som handhäst. Själv ska jag försöka plugga lite till fredagens tenta samt träna medel 75. Imorgon tänkte jag rida ut en liten runda och dessutom försöka få tag på ett träckprov från Gymir. Jag vill inte avmaska honom i onödan, men samtidigt ska ju hästkraken inte gå runt med mask i magen! Ja ni, det är inte det lättaste att få hästen till att bajsa där man vill.


Sista chansen nu!

Sista lektionen innan tentan. Onsdagens och torsdagens aktiviteter är räddade!


Årets första träning

Ja, hur gick det nu för mig och Gymir idag då?

Eftersom C är typ världens bästa tränare, kan det inte gå på något annat håll än framåt. Gymir jobbade på duktigt, när han väl slappnade av kändes han riktigt, riktigt grym! Jobba mest med ställning i traven och i galoppen fick han jobba på fyrkantsspåret eftersom han inte var så pepp på volter idag. Red tölt i ridhuset för ungefär första gången och det var fruktansvärt i början - hur passtaktig kan man vara? C bad mig ställa honom in mot mitten och när jag kände att det fungerade jobbade jag lite mot öppna och PANG så gick hästen bättre. The main focus är att få med hans lilla rumpa i alla gångarter.

Slutligen vill jag bara säga att jag är så fruktansvärt tacksam över att det är just Gymir och ingen annan som är min häst. Fast Saga anser att han är den svåraste hästen någonsin att rida så spelar det ingen roll, han kommer för evigt att vara den bästa hästen jag vet!

Still going strong

Trots två brutna ben, kämpar hon på som vanligt!


???

Det kändes moget att komma hem halv fem i morse. Till mitt försvar blev det sommartid helt plötsligt, mitt i kvällens tredje fest. Jag kollade på klockan halv två, och sen helt plötsligt var den tio över tre. Även om det är bra att telefonen ställer om sig själv, blir man lite lätt förvirrad.

Kvällen var i vilket fall som helst otroligt lyckad. Jag, Malin och Christine gick först ut och åt innan min lilla lägenhet invaderad av en massa folk. Hela gänget drog sig sedan till Strandpaviljongen där jag förgäves väntade på Saga. Då hon var på fest hos Emil åkte jag dit efter några timmar på dansgolvet. Gegga följde med, så han körde. Träffade på några vänner till honom, de trodde att jag var hans flickvän, men jag förklarade och är nu känd som "Geggas-bilintresserade-inte-flickvän". Festen hos Emil var också mycket trevlig! Nu tänker jag sticka till stallet för att njuta av solen. Ikväll blir det plugg, plugg och lite mer plugg.


Oh crap...

Christine och Malin kommer om en halvtimme och jag har inte fixat mig för fem öre. Fast håret har jag faktiskt gjort klart - fint va?

Stud

Ja, lördag it is. Jag suger fortfarande på att uppdatera bloggen, dessutom känns det inte lönt att försöka komma ikapp heller eftersom det skulle bli ett gäng megalånga inlägg som ingen skulle orka läsa. Kan bara nämna vad jag hunnit göra med hästen de dagar jag inte skrivit!
  • I torsdags red jag och Saga först ut en runda längs landsvägen för att bilträna Eddie. Nemas problemas! Red lite på banan (jag hade hacket på) och det gick faktiskt ganska bra måste jag säga!
  • Igår red jag ut en ganska lång runda och Gymir gick bra när jag red bra. När jag verkligen ansträngde mig för att få energin hela vägen bakifrån gick han som en VM-häst (nästan i alla fall). Försökte lägga pass, men det gick sådär, jag tror inte att jag lade ner hela min själ i det eftersom jag hellre har en tölthäst.
Nu idag har jag varit med mamma på Bo Ohlsson och handlat till Aurora, hon tyckte för övrigt att jag såg ut som en ny pudding i min trenchcoat.

På schemat just nu står att plugga och kolla på fjärde Piratesfilmen. Ikväll ska vi förmodligen gå ut och äta eftersom Sandra åker utomlands imorgon, och ännu senare tänkte vi skaka lite rumpa på Strandpaviljongen. Jag får ta det lugnt eftersom jag behöver plugga imorgon. Nästa helg däremot....
Åh nej, jag visar mig osminkad och med uppsatt hår!

Snart helg

Dagarna verkar galoppera förbi, bara en vecka till nästa tenta (ångest). Är galet trött idag, hängde med Gegga till Östra Vemmerlöv igår och snackade skit med folket. Det blev ganska sent så min energi är lidande idag, något som kompenserats med kaffe. Vi har för tillfället repetitionslektion och diskuterar böter, vite och sanktionsavgifter - rena rama djungeln verkar de flesta tycka.


Jag kan ju shoppa!

Äntligen hemma från en heldag på Nova! Handlade inte ihjäl mig, men det var verkligen bara saker som jag behöver. Det blev ett linne och en klänning på Sanna och Nellys order. Dessutom en skitsnygg svart trenchcoat och ett par vita Converse. Slängde mina svarta som jag haft en ettan på gymnasiet häromdagen, så det behövdes. Nu väntas gym och skivstång!


Lund, Lund, Lund

Imorgon ska jag ta EWA (bilen), packa in mina lillasyster och min lånelillasyster för att köra mot Nova i Lund och shoppa. Och såhär tycker jag om att shoppa:
Chewbacca har talat


Fast sen är jag ändå häftig som har solbrillor inomhus, klockan 23 på kvällen!
För övrigt står det "Att styla en Volvo är som att sminka en gris" på min tröja. Jag sover i denna tröja och visar mig inte offentligt i den då jag helt och hållet tar avstånd från detta påstående. Tröjan är en gåva från Sandra och Rasmus som retar mig för att jag kör V50 (KING OF THE ROAD)!

Vilken Sjöstedt kom först egentligen?

Förlåt, men det är ändå ganska komiskt. Jag följer inte direkt några bloggar (eftersom jag knappt hinner uppdatera min egen), men jag har förstått att Tyra Sjöstedt är en av de stora bloggerskorna. I ett nummer av Solo stod det dessutom att hon numera också har en hästblogg vid sidan om sin stora modeblogg. Tror ni hon blev avundsjuk på att jag hade min framgångsrika hästblogg och dessutom har samma häftiga efternamn som henne? Höhö, skämt åsido, jag kommer aldrig kunna skryta med att min blogg är större än hennes - men jag var trots allt först! Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för Louise!

Som parantes kan jag nämna att jag och Tyra inte är släkt på något vis, min släkt är inte svensk och heter från början Heikkilä. Om jag var ni hade jag skrivit in all denna information i min iCare!
Inte heller är min häst lika stor som hennes - men söt är han i alla fall!

The best of Mr Worldwide

Få artister får mig att bli lika glad, peppad och partysugen som Pitbull. Hans låtar är toppen att båda festa, träna och dansa till! Här kommer några av de bästa låtar som han medverkar i (gamla som nya). Enjoy!


Give Me Everything


Hey Baby (Drop It To The Floor)


Shake Senora


I Know You Want Me


Bon Bon

Opepp

Jag känner mig inte riktigt på G idag, känner mig mest trött, huvudet är tungt och halsen känns tjock. Jag brukar vara ganska glad och trevlig, men kanske beror det på det gråa regn som strilar utanför fönstren i hus 21.

Bifogar i vanlig ordning en bild på lagboken och intressanta anteckningar.


Ridtur i den skånska blåsten

Gymir och Eddie tyckte att det mesta var läskigt i dagens blåst. Eddie klättrade uppe på Gymir och mosade mina ben ganska rejält. Gymir var lite laddad och lyssnade ju inte perfekt direkt. Jag kände mig ändå nöjd med en ridtur ute i solen eftersom jag inte kunnat rida sen i onsdags. Fick galet ont i vänster vadmuskel i torsdags och kunde knappt gå alls på fredagen - ljuvligt... Hade därför inte heller tränat sen i onsdags, men ändrade på det idag med ett pass cirkelfys. Jag vet att jag redan har bitchat loss idag, men jag blev faktiskt något irriterad på cirkelfysen när några kvinnor pratade OAVBRUTET! Folk säger att vi unga pratar och stör, men jag och Sandra säger mest saker som "vilken vikt vill du ta?" och "kom igen, bara två varv kvar". Vi pratar definitivt inte om "hur jävla jobbigt det är" eller vad "min brors hund sa till farsans katt" osv. Friskis & Svettis beskriver passet som utmanande samt att passet ligger över medelnivå och kräver viss träningsvana. Att man ens orkar prata då, jag är halvdöd efteråt. Graowr, Bitchlouise är i farten, jag lovar att vara snäll istället!


Dem gör fel

Jag är jävligt medveten om att jag har gjort ett fatalt grammatiskt misstag i min rubrik, men det är meningen. Jag undrar nämligen varför Sveriges befolkning har så stora problem med att skilja på de och dem?! Oavsett om jag läser på Facebook, i ett mejl eller en annan text är detta ett ständigt återkommande problem. Väldigt ofta ser jag de som skriver "dem" genomgående och inte har en susning om hur fel de har. På en skylt utanför Österlens Golfklubb står en skylt med texten "blablablabla, finns dem?" Vad då finns dem?! Vad är problemet? Lär inte lärarna ut hur man skriver eller är det bara ren och skär lathet att man inte orkar lära sig? Jag håller med om att det är löjligt att man ska använda de och dem, när man annars säger dom, men så länge detta ändras borde alla lära sig skilja mellan de och dem.

I vilket fall som helst ska ni som kan engelska få ett hett tips av Louise, språkpolis. Tänk dig att "they" är samma sak som "de" och "them" likställs med "dem". En mening som t.ex. "var är de?", blir på engelska "where are they?" och inte "where are them?". Samtidigt blir den svenska meningen "jag känner dem", "I know them" på engelska och inte "I know they".

Om du ändå inte fattar hade jag skrivit dom istället, men i så fall inte bara där man är osäker, utan genomgående i hela texten.

Puss!


Festdags!

Nu ska jag köra en raggarrunda och plocka upp några vänner, sen bär det av till Hammenhög för att fira att lillasyster fyllt 19!


Gårdagens ridpass

I all min trötthet under gårdagen, glömde jag att berätta om mitt dressyrpass på banan med Gymir. Jobbade väldigt mycket med övergångar och tempoväxlingar, t.ex. skritt - halt, halt - skritt, skritt - trav, trav - skritt. Dessutom övade vi galoppfattningar och att galoppera kontrollerat på volterna. I början var han verkligen inte med på noterna, men istället för att ge upp som jag ofta gjort tidigare gav jag mig tusan på att allt skulle sitta. Efter en stund var han lyhörd, framme vid handen och lyssnade på minsta lilla. Det räckte med att jag andades ut och sjönk ner i sadeln för att han skulle sakta av eller göra halt! Vi har haft stora problem med att galoppera på volt tidigare (på bana över huvudtaget), men tack vare C är det inte lika svårt längre. Han bjöd till och med på fantastisk aktion och på att höja ryggen och ge efter i nacken(!). Det räckte dessutom med att jag tog fram inre höften för att han skulle fatta rätt galopp, oavsett om det var i en kurva eller mitt på en långsida. Jag älskar framsteg inom ridningen - det är ju trots allt en fantastisk häst jag har!
Foto av Saga Blixt Åman

Fighterlouise

Ja.... Vem hade kunnat tro att jag skulle hoppa över ett skivstångspass? Jag var sannerligen den sista som trodde det åtminstone, men tvillingarna Nilsson övertalade mig. Tro det eller ej, jag har varit på thaiboxning. Tur att jag hade Malin att hålla mig till, killarna slogs ju på riktigt! Vi använde oss mest av mitsar som vi både slog och sparkade på. Att sparka var faktiskt riktigt, riktigt roligt! Tyckte dock lite synd om Malin när vi skulle köra front kick och hon flög bakåt, tränaren kom då och höll istället (han tappade bara balansen lite). Det skiljer 25 centimeter mellan mig och lilla Malin, så det är inte så konstigt om jag är starkare än henne. Spräckte min stortånagel, men det är väl sånt man får tåla.
Om ni undrar varför jag skriver så retarderat är det för att jag är trött, är helt skakig i händerna och ska gå och sova alldeles strax....

För övrigt spände jag mig för mamma och Sanna när jag var hemma där (Sanna fyller 19). Sanna tyckte att mina nackmuskler var äckliga.

Träningsresultat

Ibland, när jag inte är på topp, så går jag och tänker på att det inte är någon skillnad på mig nu sen jag började träna. Jag känner mig inte smalare, snyggare eller mer vältränad helt enkelt! Då får jag ta mig själv i kragen, säger skärp dig och börja tänka efter.

Vad har egentligen hänt med mig sen jag började med det tuffa träningsschema jag faktiskt håller på med idag? Det handlar inte om att jag ska briljera med några resultat, jag vill bara visa på att det faktiskt ger resultat som man inte annars tänker på!

Så vad har då egentligen hänt?!

Till att börja med - jag hade ALDRIG vågat visa mig i linne tidigare! Idag tränar jag i linne varje dag och tycker istället inte om att använda t-shirt eftersom jag känner mig så instängd.

På mitt första skivstångspass lade jag inte på några vikter på den sex kilo tunga stången och kunde inte gå på grund av träningsvärken dagen efter. Idag lägger jag på femton kilo.

Jag kunde över huvudtaget inte röra mig dagen efter mitt första pass med cirkelfys. Idag kan jag längta till nästa gång jag får ta ut mig på det viset.

Helt ärligt kunde jag inte göra en enda armhävning på fötterna innan - det GÅR att lära sig!

Jag känner mig gladare, starkare och snyggare!

Då detta först och främst är en hästblogg, måste jag självklart lyfta in ridperspektivet! Till att börja med har jag fått en starkare rygg och bättre hållning, något som har främjat min sits.

Detta kan man tydligen se här (min sits var ju fruktansvärd).

 
2010


2012

Jag hoppas att ni tog mitt inlägg på rätt sätt. Jag brukar faktiskt inte skriva om hur träningen har påverkat mig, och det är ändå en viktig del av det hårda arbete jag lägger ner. Samtidigt hade jag aldrig fortsatt om jag inte tyckt att det var så kul som det faktiskt är! Så länge jag mår bra av det, kommer jag forsätta att spendera åtta timmar i veckan på Friskis!


Solsting

Sunny side up på lunchrasten!


Skolkul

Jag och Lisa leker med CamWow på rasten!


Gymir A.K.A. hopponnyn!

Jag har ju faktiskt inte berättat att jag och Saga löshoppade hästarna i förra veckan. Eddie och Gymir tyckte att det var superkul och de busade vilt med varandra medan vi fixade hinderna. Det är Saga som har tagit bilderna!
image description

Hår i armhålan?

Min startsida på Facebook är full av bilder, länkar och kommentarer gällande håriga armhålor. Jag såg inte själv Melodifestivalen i lördags, men tydligen var det en kvinna i publiken som blev glad över att Loreen vann, sträckte upp armarna och blottade då två håriga armhålor. Vad jag har förstått har de flesta efter det äcklats över detta faktum, att en kvinna har hår under armarna. Jag har också sett ett flertal blogginlägg och artiklar som äcklas över de som äcklas. Själv väljer jag att inte bry mig så mycket, mer än att skriva det här inlägget då. Av naturen har man (även som kvinna - tro det eller ej) hår under armarna och jag ser väl egentligen inget fel i att låta det vara kvar. På min egen kropp är jag inte så förtjust i att det finns, och väljer därför att ta bort det, men vad alla andra gör struntar jag faktiskt i.

Så ha ni håriga armhålor om ni vill - helt okej för mig!

Hemkomst!

Idag kommer lilla mamma hem efter två veckor i Thailand! Tiden hon har varit borta har gått fort, det känns inte lika mycket när man inte bor hemma. Med hennes hemkomst är också mina dagar med villa, Volvo och vovve över. Även om jag självklart kommer sakna lilla Bonzo så är det förmodligen bilen jag kommer sakna mest. Nu får jag återgå till skåpbilen med dålig värme, 75 hästar och en söndrig hastighetsmätare. En bil är en bil, men det kommer bli tomt utan bränslevärmare och turbodiesel...

För övrigt har jag och Gymir varit ute och busat i skogen. Traven och galoppen gick äckligt bra, jag lät han sträcka ut ordentligt. Det slår mig att han har så satans mycket rörelser i sig, jag måste bara plocka fram dem.

Efter ridturen tvättade jag Volvon och tuggade iväg på släktkalas för Christine som snart fyller 20. Mycket trevligt må jag säga! Alldeles strax ska jag hämta mamma på stationen och sen stundas en eventuell kopp kaffe med Emil, vi får se hur det slutar!


Hästdag deluxe

Tidig morgon för min och Sagas del. Morgonen började med en tripp till Sandvången för att fodra och släppa ut pållarna så Tina får lite sovmorgon när vi ändå skulle upp. Just nu är vi på väg till Graneborg för att mata hästarna och kisarna, C & K är på äventyr! För övrigt bär det av till mina gamla hemtrakter - Bollerup! Första islandshästtävlingen som hålls där vad jag vet i alla fall! Härligt med en fullspäckad hästdag.


Mina bästa

Jag är inte lika skicklig med kameran som fröken Blixt Åman, men jag tycker i alla fall att det är otroligt roligt! Därför tänker jag dela med mig av några av mina favoritbilder (som jag självklart själv tagit).

  



 



 




Vad har jag för mig?

Jag hittar inte riktigt tid för att gå in här och skriva så ofta som jag hade velat. Mina dagar är fulla av både roliga och jobbiga saker, det de har gemensamt är att de är ganska tidskrävande allihop. Så här ser en vanlig dag ut för min del:

05.45: Klockan ringer, dags att gå upp!
06.45: Dags att gå till bussen och ta sig till Kristianstad
08.30: Framme! Kaffe med klasskompisarna.
09.15: Föreläsningen börjar
12.00: Föreläsningen slut
13.05: Bussen hem avgår
14.40: Hemma i Simrishamn
15.00: Kör till stallet, rider och tar hand om min häst
17.30: Hemma igen, dags att sticka till gymmet!
18.30: Slut på gymmandet, själva träningspasset börjar
19.30: Passet är slut, hem och laga kvällsmat samt duscha.
21.00: Maten är äten, jag är duschad. Lite soffhäng för att sedan skalla kudden!



Men ibland får man lyxa till det!


RSS 2.0