Sämre väder

Jaha, ingen sol idag inte, fortfarande varmt dock.
Idag har varit en riktig latemansdag. Orkade inte pallra mig upp förrän efter 10 och gick då ner och käkade två frallor som mamma eller Kjelle inhandlat (thank you).
Efter en något seg och slö frukost drog jag på mig ett par mjukisbrallor och moppade iväg till stallet för att gå en sväng med Myran. Gick runt lite och spanade på omgivningarna, försökte hitta några nya ridvägar men det gick ju som det gick med det så vi hamnade ute på stora vägen tillslut. Var inte så långt från infarten till stallet så jag gick längs med den - folk undrade nog vad i helvete en häst gjorde där ute.
När hästen var ute i hagen igen körde jag hem och läste lite ("Ps. Jag älskar dig" av Cecelia Ahern - riktigt bra). Har egentligen inte gjort så mycket mer än det och att kolla på lite kassa såpor så vid åttatiden gick jag ännu en promenad, denna gången med hunden. Vi gick vid stranden och det kändes så fridfullt att gå vid havet när inte en människa var där - riktigt härligt.
Just nu sitter jag här - än en gång framfor teven och datorn - och är nyduschad och fräsch. Det börjar någon film på femman som jag tänkte kolla på (kommer inte ihåg vad filmen hette).

Adios!


Ps. Riktigt bra låt och framförande. Hittade länken på Lisettes bdb. Kolla på den, som sagt, riktigt bra!

http://www.youtube.com/watch?v=0kA0KPJkAKg

Låååång ridtur och arbete

Vädret håller i sig - skönt. Även om jag klagar på att det är varmt så är jag tacksam över att vädret är så fint som det är.

Gick upp vid åtta i morse. Drog på mig ridbrallorna, käkade frukost och lite så - sen stack jag till stallet. Jag och Saga körde samtidigt då vi hade bestämt att vi skulle mötas i skogen och rida lite tillsammans. När jag kom till stallet hade jag tur - Gymir stod vi grinden - så jag tog in honom, borstade, sprejade flygmedel, sadlade och så vidare och begav mig sen. Mötte Saga strax innan "hoppstigen" så vi red över där, tillbaka och sen över igen så vi fick hoppa lite. Red sen på olika vägar i skogen och efter lite mer än två timmar var jag hemma igen.
Väl framme i stallet fick Myran lite mat och sen släppte jag ut honom i hagen och körde hem för att duscha. Efter duschen tog jag två mackor och la mig sen på terassen i tio minuter. Blev less ganska fort så jag gjorde mig klar för jobbet och gick sen dit vid kvart över två. Kom lite tidigt så jag satte mig i fikarummet och snackade med de andra och sen gick vi ner tillsammans. Stundtals var där nästan inget folk alls medan det ibland var långa köer trots fem kassor öppna. För det mesta satt jag i kassan men fick också roa mig med att fylla på snus och hjälpa folk att hitta saker och ting i butiken. Klockan åtta stängde vi, tömde kassor och sådant och gick sedan hem.
Väl hemma åt jag lite och sen kollade jag, tillsammans med Madde och Sanna, på Wallander "Skulden".
Just nu sitter jag här och har inte så mycket att göra. Typisk fredagkväll i min hemstad ^^,!

28.grader@huset

Flit och solsken

Idag har jag varit duktig - eller ja, ganska.
Hade en häärlig sovmorgon, vaknade inte förrän 11. Jag var nog rätt trött då jag inte kunde somna igår eftersom det var över 26 grader inne i huset - VARMT! I morse när jag vaknade var det dock över 27 grader.
I vilket fall som helst kollade jag på "Sjunde Himlen" (som vanligt, allt i sin ordning) och käkade två mackor till frukost. När programmet var slut drog jag på ridbrallorna och cyklade(!) till stallet. Jag förstår inte hur jag kom på denna ypperligt korkade idén att cykla 1 mil, i solsken och närmre 30-gradig värme. Jag svettades som en gris och hade självklart ingen vattenflaska med mig (smart). När jag kom fram till stallet, svettig och andfådd, tog jag in Gymir och gjorde iordning honom. Sen tog jag en tur till "hoppstigen" i skogen - riktig kul att skutta lite. När jag kom tillbaka var både jag och Myran genomsvettiga och trötta så jag matade honom och släppte ut honom i hagen igen. Själv återvände jag till min mörkgröna springare och trampade hemåt. Denna gången tog jag åtminstone av mig chapsen och kavlade upp ridbrallorna så att jag inte skulle gå under av värmeslag och total uttorkning. Kom hem och drack fyra glas vatten och käkade lite fil och flingor, sen körde jag, mamma och Sanna och handlade lite mat. Väl hemma gick jag en sväng med hunden och hoppade sen i duschen (vilket behövdes VÄLDIGT mycket). Just nu sitter jag med datorn i knäet nere i vardagsrummet och väntar på att maten ska bli klar. Mamma och Kjelle lagar oxfilé (extrapris på ICA) och potatishalvor i ugnen. Jag känner redan hur det vattnas i munnen, gott ska det bli!

Sooooooooooligt hej då :)

Arbete, skogstur och sommarvärme

Jag är så kär, så kär - i vädret! Gud vad jag älskar när det bara blåser en lätt bris och solen står på, jag känner mig lycklig i hela kroppen då.
Idag var det dags att arbeta igen, började klockan 10 så jag fick sovmorgon i en timme. Satt som vanligt mest i kassan men fick också en guidad visning på lagret och packade upp liiiite varor - det är också viktigt att känna till ;)!
Efter jobbet värmde jag två gifflar och åt dem tillsammans med ett glas mjölk samtidigt som jag kollade på "Sjunde Himlen". När programmet var slut och jag fått en lovely sockerkick moppade jag iväg till stallet och tog ut Myran på en sväng. Red ganska långt så han var bra svettig när vi kom tillbaka. Hittade en finfin äng som man kan rida dressyr på, även om jag inte är säker på att jag får. Funderar på att sticka dit skittidigt på morgonen eller något och rida ett dressyrpass - skulle verkligen behövas!
Egentligen var tanken att jag och Saga skulle rida tillsammans imorgon men hon klantade sig och red Vidja två gånger idag så Eva sa åt henne att tömköra imorgon istället. Tråkigt värre men det kommer fler dagar - vi ska försöka ta det på lördag istället.
När Gymir var ute i hagen igen körde jag hem och käkade ris och fläskfilégryta. Satt ute på terassen och njöt av värmet med boken "Gömda" (omläsning på G). För tillfället kollar jag på "Supersize vs. superskinny". Funderar på att ta en snabbdusch och sen krypa till sängs med min bok. Vi får se hur jag gör!

Puss i påsken

Nostalgi

Okej.
Efter att ha tillbringat flera timmar på MSN, chattandes med Saga måste jag säga att jag känner mig en smula patetisk. Här "umgås" man med en vän i flera timmar genom en jäkla dator. Teknikens under alltså...
Nu känner jag mig en smula nostalgisk då vi har pratat en massa högstadieminnen - mysigt! Gud vad man hade mycket hyss för sig egentligen, kul att se tillbaka på såhär i efterhand.

Ny månad

Juli är här - hoppas att det underbara vädret är här för att stanna.
Gick upp klockan åtta och körde sen till stallet. Carina kom och skodde Gymir, vilket behövdes då han växt över på sidorna(?), den förra hovslagarn hade lagt på för små skor =/....
När skorna var på tog vi en runda i skogen, Gymir var pigg och verkade glad, äntligen var det roligt att rida igen - även om vi bara skrittade och travade (hade hack).
När vi kom tillbaka i stallet fick han lite mat och sen släppte jag ut honom i hagen och körde sen hem. Skämde bort mig själv lite med ett fotbad på terassen under markisen. Satt och läste samtidigt och njöt av värmen, härligt härligt!

Imorgon är det dags att arbeta igen. Igår var första "riktiga" dagen - kände mig ganska förvirrad i början men det gick ganska bra i kassan sen. Jag får hoppas att jag sköter mig imorgon också.
Nej, nu ska jag fortsätta med den otroligt utvecklande sysslan att kolla på "the Bachelorette".

So long - peace out.

RSS 2.0