Sluta Wordfeuda mig!

Stort misstag att lägga upp en printad bild på ett Wordfeudspel. Nu får jag invites heeela tiden från mina Facebookvänner, jag som inte ens gillar Wordfeud. Så till er som lägger till mig - jag accepterar, men om det står att jag ger upp är det INTE för att jag inte vill spela, jag glömmer helt enkelt att logga in och skriva...

Vilket lyft!

Jäklar, det gick riktigt bra på skivstången idag - känns som om jag skulle kunna välta en bil eller något! Fuegon gick BETYDLIGT bättre än i måndags, skönt att jag "still got it" haha! Det som känns som det enda rätta just nu är hembakad lussebulle, en kopp te och Grey's Anatomy, bäst att jag skrider till verket genast!

From this to that

Nu är jag hemma från mitt kära arbete på banken. Var i Simrishamn idag, väldigt skönt måste jag säga - att slippa pendla för en gångs skull. För tillfället har jag svidat om från chinosen och plockat av mitt söta leende till förmån för mjukisbrallorna och bekymmersrynkan i pannan. Studier står på schemat, jag måste vara effektiva när jag väl har en ledig stund eftersom det idag är onsdag - och ni vet väl vad det innebär? Jag ska påminna er annars, det är nämligen dags för dubbelträning. Skivstången börjar 17.30 så jag har ungefär 40 minuter på mig att utföra något vettigt. Sen är det dags att dra på sig jympabrallorna och skutta iväg mot Friskis. Gymir har vilodag idag (ni vet, fem dagar), fick en skrittur i mörkret igår så han inte skulle vara stel efter långritten. Nej, dags att studa!

Förföljd av lärare?!

Jag ville bara meddela er att denna vanliga måndag har jag träffat hela FYRA stycken gamla lärare. En från trean, en från fyran, en från sjuan och en från hela högstadiet. Vad hände där?

Havängsritt, träning och spegelfobi!

Är man irriterad för att man åkt buss i 3,5 timmar för man helt enkelt det bästa av situationen. Vad gör man då? Jo, man utnyttjar det fina vädret och det faktum att man är ägare till både häst och transport, drar med sig en kompis och sticker till Ravlund skjutfält för att rida! Sagt och gjort, jag och Saga tog vårt pick och pack och körde till Haväng för en härlig ritt på öppet fält. Både Gymir och Eddie var sådär härligt pigga och taggade, gick på med långa glada steg och njöt av havsluften. Medan Saga skrittade passade jag på att rida lite volter i trav och galopp med min prins - och när han väl släppte var det äkta WOW-känsla! Han har en väldigt stor och luftig trav, när han väl släpper efter är den outstanding - hästen kan ta för sig! Man kan inte annat än bli lycklig i kroppen efter att ha fått rida på de öppna vidderna på skjutfältet. Jag är fortfarande lyrisk!

Trots den härliga långritten krävde ändå min kropp lite träning. Måndag = cirkelfys och dans fuego. Helgens bravader har satt djupa spår i min kropp och allt jag gjorde var jäkligt tungt. Dessutom vände vi helt plötsligt oss om på fuegon, så att vi stod med näsorna mot speglarna. Ve och fasa sa jag - jag som AVSKYR att se mig själv i spegeln. Ni kan ju tro hur fräsch man är efter att först ridit på långritt, sen svettats ihjäl på cirkelfysen och till råga på allt är ett huvud längre än alla andra. Nja, det var inte min bästa dans måste jag säga...

Avslutar med en bild som Saga tog på Haväng på mig och min kära häst!

Irritationen som uppstår

När man får veta att föreläsningen är inställd när man redan kommit fram till Kristianstad. Anledningen? Tydligen kaos i tågtrafiken och eftersom att jag är den enda i klassen som åker buss drabbade det inte mig. Samtidigt är jag den som har längst restid och också den som får den fetaste smällen av detta. Informationen lades inte ut på FirstClass förrän efter att jag åkt. Åh vad detta är ljuvligt!


Bonniers hittepo!

Följande text står i Bonniers Stora Hästlexikon under sidorna som handlar om islandshästen: ‎"Hästuppvisningarna har klasser för hästar med fyra gångarter (skritt, trav, galopp och passgång) och för hästar med fem gångarter, där tölten utgör den femte." 

Seriöst? Sist jag tävlade fyrgång ingick inget moment som heter "passgång" i alla fall. Är inte passgång det som kameler sysslar med? Ni vet, deras tvåtaktiga skritt eller något. Det heter väl ändå flygande pass - eller har jag fel? Nej, jag ska skriva fler av felen sen...

Lugn i stormen!

Nu har jag varit en sån där dålig bloggare igen. Fy skäms på mig. Jag ska försöka summera det hela kort och snabbt, så ni pallar läsa liksom.
I fredags klippte jag och Saga Gymir igen, väldigt skönt måste jag säga eftersom det vi klippte sist har hunnit bli väldigt långt. Efteråt fick han och Eddie leka av sig i ridhuset. Kvällen bjöd först på fest hos Per, sen höstfest i Tommarp och slutligen tillbaka till Per igen. Mycket trevligt.

Igår segade jag mer eller mindre hela förmiddagen och körde sen till stallet. Red dressyr på banan och det gick faktiskt riktigt bra. På kvällen blev det filmkväll med några av mina härliga vänner hos Andreas.

Idag har jag suttit inne och stirrat ut på stormen som härjat. Eftersom vi har havsutsikt var det ganska spektakulärt. Såg självklart Patrik Kittel vinna küren i Globen också - mäktig ritt! Hans travarbete är sinnessjukt bra! Körde ut till Sandvången senare för att rida Gymir. Han kom springandes när jag ropade, jag svär på att det har med vädret att göra. Han fick sig ett pass i ridhuset, fanns inte mycket att välja på. Var tre andra hästar i ridhuset och han skötte sig trots det ganska bra. Den första timmen sög rätt hårt, men sen lossnade han och då var det helt fantastiskt! För tillfället sitter jag framför vår nya TV med mamma och Bonzo, det är Beck som rullar. Imorgon är det dags för skola igen!

Födelsedag

Grattis på födelsedagen pappa <3


Ryggen knäckt!

Låter makabert, men jag har bara varit hos naprapaten. Han gjorde ett fullt neurologiskt test och allt var jättebra, utom just min rygg. Han knäckte och hade sig, knäckte först en på höger sida, två på vänster sida och sen hela FEM(!) stycken när jag låg på rygg. Det där sista gjorde faktiskt ganska ont om jag ska vara ärlig, rätt så obehagligt. I vilket fall som helst tyckte han inte att jag skulle träna skivstång, men dans fuegon sa han ingenting om. Det blir då första skivstångspasset jag missar på hela terminen, men det finns väl inte så mycket att göra åt det. Dessutom ska jag tillbaka och knäcka lite till nästa fredag. Rida fick jag göra, om jag inte fick ont i ryggen (fast jag tror jag arbetar lite från marken istället). Nu ska jag stoppa näsan i skolböckerna och vänta på att Saga vaknar till, sen drar vi mot stallet!

Tisdag

Ja, helt plötsligt är det bara tisdag. Gårdagen bjöd på skola, ridning, cirkelfys och dans fuego. Skolan fortsatte att knalla på även idag, så jag har nyss kommit hem från Kristianstad och har placerat min gump på min säng. Jag är i startgroparna för en färd till stallet, har lovat Tina att ta in hästarna idag. Dessutom ska jag självklart rida min kära Gymir! För övrigt brukar jag jympa på tisdagar, men jag känner att jag måste studera lite också, får se hur det blir ikväll. Nej, hästarna väntar på eftermiddagskäk, bäst att sticka!

Full av kärlek

Jag måste bara säga att jag har världens bästa häst! Jag kan inte förstå att jag är så lyckligt lottad med denna fantastiska varelse! Kalla mig töntig, lame eller vad som helst - men Gymir är ändå min prins!

Lite snö tack?

Av endast en anledning...

Usch, det är så kallt på bussen att jag må...

Usch, det är så kallt på bussen att jag måste sitta med vinterjackan på. Blä!


Söndag. Igen.

Jaa, det var väldigt trevligt och roligt igår måste jag säga. Jag och Sandra snackade lite skit här hos mig först och sen kom Christine och Gegga så drog vi till Måns Byckare för att senare dra vidare mot Strandpaviljongen. Min kära vapendragare Saga trillade hem från Malmö betydligt tidigare än vad jag trott vilket gjorde att hon också var på Strandpaviljongen. Jag och Sandra dansade loss, vi blir lika glada varje gång en GaGa-låt kommer!

Nu idag var jag lite flitig och pluggade på förmiddagen, stack till stallet vid tre. Red både Gymir och Lejontass, jag har verkligen saknat att rida olika hästar. Förut kunde jag lätt komma upp i sex hästar om dagen, nu har jag inte ridit någon annan än Gymir sen islandshästens dag. Inte för att jag inte gillar att rida Gymir, men ni förstår kanske? Jag ska skriva mer utförligt om detta senare, nu vill Christine ha hjälp med matlagning.

Tjuge spänn

Var kom alla tjugor i från???


Dagens ros

Dagens ros till Oskar som körde mig hem så att jag slapp den hemska smärtan att gå i mina klackar! Nu signar jag ut efter en jätterolig kväll - god natt!

Och så här blev det....

  • Jeans eller leggins?
  • Plattat, naturligt, trippeltångat eller uppsatt hår?
  • Nykter eller ej?
  • Mycket smink eller mer naturlig look?
  • Högklackat eller platta skor?
  • VAR TUSAN ÄR FÖRFESTEN?! ----HOS MIG!

Kvällsdilemman...

Jaha.. Ni känner kanske till de vanliga problemen man står inför en lördagskväll när utgång står på schemat..
  • Jeans eller leggins?
  • Plattar, naturligt, trippeltångat eller uppsatt hår?
  • Nykter eller ej?
  • Mycket smink eller mer naturlig look?
  • Högklackat eller platta skor?
  • VAR TUSAN ÄR FÖRFESTEN?!


Shit vad allting blev tjejigt. Jag lägger in en crossbild för att väga upp det hela...

Bildags!

Tjohoo, snart sticker jag och mamma till Tomelilla för att kolla på bilar. Mercedes har släppt en ny bil, vilken vi ska kolla på. Alltså vi ska kolla, inte köpa! Nu kanske någon undrar varför man bara tittar på bilar utan att kolla, men det är enkelt att svara på den frågan. Jag och mamma är tokiga i bilar, vi älskar hästkrafter, handbromssladdar och blank lack. Så det så.

Nystädat!

Nu är mitt rum nystädat och fint - äntligen! Jag mår dåligt av röra, men känner samtidigt att jag inte haft tid eller ork med någon städning innan. Nu däremot är både mitt rum och badrummet fint! För tillfället ligger jag och kollar på "Mysteriet på Greveholm". Enligt min åsikt den bästa julkalendern ever!


GaGa is the THING!

Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track baby
I WAS BORN THIS WAY

Jag sjunger

Jag antog utmaningen. Inga elaka kommentarer nu! Tackarrrrrrrr.


Men jag är ju så bra på att skriva rubriker!

Ledig från skolan, men inte från jobbet idag! Var ganska mycket folk på banken idag, men det är bara trevligt - jag gillar mitt jobb som sagt! Gymir har fått vila idag, jag brukar inte rida mer än fem dagar på rad, egentligen vet jag inte varför - något som sitter kvar sen Brösarpsgården tror jag. Nu är det fredag kväll och här sitter jag i min ensamhet för en gångs skull. Jag har inte heller lust att umgås med någon, sitter hellre här och luktar på blommorna (typ). Min plan är att gå upp till mitt rum och städa, men jag är inte jättepepp. Jag fattar inte hur andra människor INTE kan uppskatta känslan av att vara själv, jag njuter i fulla drag, även om det är fredag.

Ha! Det visste ni inte va?

Visste du att..
  • Jag föddes svarthårig?
  • Det tog 27 timmar för mamma att trycka ut mig?
  • Jag får panik i trånga folkmassor?
  • Min första sköthäst var ett shettisföl?
  • Jag gjorde körkortsprovet på 12 minuter, med dubbelkoll och allt?
  • Jag tvingade mamma att lära mig läsa när jag var fem?
  • Jag under en lång tid var fotbollsmålvakt? Slutade dock när träningen krockade med ridningen.
  • Mitt hår är så tjockt att frisören varnar mig för nackproblem i framtiden?
  • Jag är näst yngst av fem syskon?
  • Jag älskar matte, särskilt derivator?
  • Jag älskar högklackat, men får längdkomplex när jag använder det?
  • Jag i åttan fick stipendie som "årets klasskamrat"?
  • Jag har kontrollbehov?
  • Jag bara var 17 när jag tog studenten och fick visa upp mig i baren på lärarmiddagen för att de inte skulle servera sprit till mig? Jag fick också dricka "äppeldryck med ciderkaraktär" på balen medan mina klasskompisar drack vin.
  • Jag har tappskokompetens?
  • Jag är är halvfinsk?

Så... Hur mycket hade ni nu koll på?

Isländsk yoghurt!

Jag har provat den nya isländska yoghurten, den var god men lite sträv. Mätt blev man i alla fall!


Ibland får jag verkligen bekräftat att mit...

Ibland får jag verkligen bekräftat att mitt liv handlar om minuter, små för andra betydelselösa minuter som för mig är viktiga. Andra människor hade kunnat ignorera dessa minuter, men utan dessa går inte min vardag ihop. Just idag höll lektionen på lite längre än vanligt (vi har schemalagt till 12 men slutar oftast kvart i) något som ställde till med problem för mig. Bussen till centralen går 12.01 och sen har jag bara några få minuter på mig att hinna till Simrishamnsbussen. Idag fick jag således stövla iväg i ett hiskeligt tempo för att hinna med bussen, jag hann inte ens gå på toa innan. Nu tänker ni kanske - varför inte bara ta nästa buss? Jo, för då får jag vänta i över en timme och ni kan ju tänka er själva hur detta påverkar klockslaget då jag är hemma där jag har massor att göra. Så, för att hinna med mitt liv måste jag ofta räkna minuter och sekunder. Tragiskt? Nja, annars hade jag ju inte hunnit med allt roligt jag gör!


Gymir från Wreta

På allmän begäran kommer lite information om min kära häst - Gymir från Wreta.

Gymir är född den 25 juni, 2001 på Wreta gård uppe vid Nyköping. Hans uppfödare blev senare sjuk och fick stationera ut sina hästar på lite olika ställen. Gymir fick förmånen att komma till Brösarpsgården och bli inriden av Anna och Magnús Skúlason. När han kom ner till Skåne var han blott tre år och fortfarande hingst. Gymirs pappa, Dugur frá Minni-Borg har framgångsrikt tränats och tävlats av Magnús. Dessutom delar Gymir mamma, Rán frá Stóra-Hofi, med världens högst bedömda fyrgångssto - Nattfaradis från Wreta (även hon framgångsrikt tävlad av Magnús). Under åren på Brösarpsgården hade Gymir det väldigt bra, däremot kunde de inte prioritera honom eftersom han inte ägdes av en betalande kund. Han blev inte försummad på något sätt, men som sagt fick han inte riktigt lika mycket tid som de andra hästarna. När Gymir var sex år köptes han av en sextonårig Louise som självklart blev helt överlycklig. Han har nu varit min i över fyra år och vi har tillsammans mött både motgångar och medgångar. När vi har tränat som mest, har vi tävlat och fått fina resultat, men samtidigt har vi stött på tråkigheter som sandkolik och så.

För att gå in på mer grundfakta är Gymir av färgen musblack, precis som sin fader. Han är ungefär 134 centimeter i mankhöjd och är femgångare. Hans bästa gångarter är trav och skritt, men vi har också fått höga poäng för galoppen. Tölten har han haft lite problem med, eftersom att han är väldigt passtaktig, men för tillfället är den ren och fin. Passen har vi rört väldigt lite, just på grund av töltproblemen, men både jag, Anna och Magnús har lagt honom i pass.



Andra egenskaper som utmärker Gymir är att han är otroligt snäll, vem som helst kan leda honom. Han är dessutom lättlastad, snäll att sko och snäll att klippa. Han är pigg när man rider och kräver en van ryttare om det är andra gångarter än skritt som ska tillämpas. Chefen på Flyinge och programledaren för "Det Okända" är två "kändisar" som fått förmånen att rida honom under min ägoperiod.

För övrigt älskar Gymir att bada, på sommaren är det inte helt ovanligt att han slänger sig ner i sjön. Hans favoritmat måste nog vara morötter, han blir helt besatt bara han ser en. Gymir är också den enda hästen jag känner som föredrar vattenkopp framför vattenhink och en dålig islandshäst på så vis att han älskar att stå inne.


Ja, det var väl en ganska bred presenation, tycker ni inte? Vill ni veta mer är det bara till att fråga!
Dessutom har han varit med i tidningen! Lite galen kan han vara...

Plötsligt händer det!

Vi trodde väl aldrig att den dagen skulle komma, den dagen då Saga ber MIG göra en header åt HENNE?! Men idag, den 16 november, 2011 ber hon mig, Louise Sjöstedt, att göra en header åt henne, Saga Blixt Åman. Tro det eller ej, hon har även lagt upp den på sin blogg. Att anledningen var att hennes PS är väck, är en helt annan femma. Låt mig ha det här ögonblicket...

Badbilder

Här kommer bilderna från Gyllebo (några av dem).


Det bara sa aj aj...

Åååh, jag blir så arg på min rygg. Under en övning på skivstången kände jag hur jag verkligen inte orkade hålla ryggen rak och därför inte kunde fortsätta med övningen. Jag vilade lite och försökte sen igen - men det GICK INTE! Jag valde därför att hoppa över dansen idag, något som inte hänt på väldigt länge. Jag måste ta tag i mig själv och boka tid hos en kiropraktor, jag kan faktiskt inte ha det såhär, med ryggont jämt och ständigt.

Alltså sorry, men jag hinner verkligen int...

Alltså sorry, men jag hinner verkligen inte uppdatera ofta! Jag åkte tidigt i morse, kom hem, skyndade mig iväg till stallet och sitter i skrivande stund på brädan innan skivstången. Hektiskt liv, gotta love it!


Snaaaaark

Firandet hos Saga igår blev ganska sent för min del och jag kom inte i säng förrän strax efter ett. Att sedan gå upp halv sex morgonen därpå var ju bara till att glömma, jag försov mig, vaknade inte förrän tjugo över sex och fick således en väldigt stressig morgon. Pärry hade som förslag igår att jag skulle ta den tidiga bussen med honom, men när jag kommer till Mellby är jag själaglad att jag INTE gjorde det eftersom Pärry också försovit sig och därför fick ta samma buss som mig. Bussen tuffade sakta men säkert upp till Kristianstad där jag var en flitig student och faktiskt hängde med på avtalsrättslektionen. Som grädde på moset träffade jag den alltid lika saknade Jennifer vilket har gjort min dag något ljusare! Som vanligt var jag hemma strax innan två och skyndade ut i stallet för en ridtur med Saga och Ruth. Gymir var duktigt pigg så jag var lite sneaky och övade öppna och sluta när han ändå hade sådan framåtbjudning = SKITBRA SKOLOR! Det var bara döhäftigt att sitta på honom och hade någon velat köpa honom hade han varit fruktansvärt dyr. Dock stannar inte mitt liv bara för att Gymir är awesome så jag fick snabba mig ut med honom, burna hem, slänga i mig käck, springa ut med hunden och sen gasa bort till Friskis & Svettis. Jag och Sandra köttade på på det förlängda medelpasset och jag skuttade därför hem svettig och belåten. Nu är jag en trött människa, ska upp till skolan imorgon igen så det är bara till att kämpa på! OVER AND OUT!

Dog jag eller?

Förutom mitt lilla snabbinlägg i skolan idag har jag varit fett dålig på att uppdatera nu! Varför? Faktum är att min kära vapendragare Saga fyllde hela 20 år igår vilket självklart ledde till en hel del firande. På förmiddagen kopplade jag på min nya ögonsten (transporten) och hämtade upp fröken Blixt Åman för att styra kosan mot Sandvången. Väl på Sandvången lastade vi in Gymir och Eddie och körde vidare mot Gyllebosjön. I det fina höstvädret tog vi en härlig runda runt sjön och möttes senare upp av Malin, Sandra och Christine (gåendes). Efter ridturens slut fick hästarna bada lite i sjön och vi åt medhavd fika. Min kära kamera var självklart med och förevigade allt det här, men jag har precis avslutat redigeringsarbetet från Brösarpsgården och tänker ta itu med de bilderna senare.
Väl tillbaka på Sandvången fick jag söööööööla mig när jag packade ur transporten. Jag märkte att Saga blev irriterad, men jag hade andra planer i huvudet. Under en tid hade nämligen jag och Sagas mamma SMS-kontakt där vi planerade en överraskningsfest och jag fick order om att inte ta hem Saga förrän efter klockan 18. Strax efter sex var transporten bortkopplad och vi tågade mot festen (på vilken Saga trodde att bara jag och hennes morfar skulle delta). När vi kommer in i hallen utbrister Saga: "Fan vad här är skor!". Efter ett tag ser hon även att dessa skor tillhör en jäkla massa människor som är där för att fira ingen mindre än henne. Om blickar kunde döda hade jag varit en liten förkolnad hög när Saga får reda på att jag har vetat om det här hela tiden och medvetet segade mig i stallet. Det bjuds på smörgåstårta och godsaker i massor medan vi alla skrattar åt det faktum att Saga inte hade en jädra aning. En mycket lyckad kväll med andra ord!

Tisdag är denna veckas måndag

Exakt var tog helgen vägen?


Är det bara hästar som gäller eller?

Jag har fått frågan om det bara är hästar som jag fotograferar, eftersom jag lägger upp så många bilder. Svaret är nej, men när vardagen till största delen består av dessa fyrfota varelser är det just de som kommer i vägen för kameran. Ni kanske inte vet att jag även har ett stort intresse för motorer? Just därför lägger jag nu upp crossbilder från när jag följt med min kompis Jocke på hans tävlingar. Hiss eller diss?




Höjden av ädelhet...

Ni inser väl att jag satt och väntade på att bilderna skulle laddas upp här på bloggen i över en timme? Vi har väääldigt långtsamt internet. Tur att jag inte valde alla de 2000 bilder jag tog...

Styrelsemöte, stallet och bilder, bilder, bilder!

Jag vaknade klockan tio i morse av ett SMS från Saga. Jag HADE ställt alarm på 08.17 (jämnt och bra) men eftersom att natten blev lång hade jag lagt min iPhone på magen med tummen på snoozeknappen. När jag insåg att klockan var tio, mitt hår var äckligt som tusan och styrelsemötet började klockan elva hoppade jag upp ur Christines soffa och körde hem för att ta en dusch. Tjugo i elva hämtade Saga upp mig och vi styrde kosan mot Graneborg. Styrelsemötet var lysande bra, men vad annars kan man förvänta sig av Örlingur islandshästförening? Däremot får jag liiite ont i magen vid tanken på lag-SM, jag vet inte varför, men jag måste ta tag i det där nu. I vilket fall som helst var klockan en bra bit över tre då vi körde hemåt igen så jag tog en promenad med Bonzo innan jag och Saga körde till stallet. Eftersom båda var inspirerade efter Brösarpsgårdens Höstevent tog vi ett dressyrpass i ridhuset (dessutom var det pittans mörkt ute så vi hade inte mycket mer att välja på). Jag slängde ner några travbommar också och Gymir längde sig vääääldigt fint. Lyckades få loss honom ordentligt i vänstersidan också, något som jag länge haft problem med. På det stora hela är jag väldigt nöjd med dagens ridpass! För att underlätta för Tina proppade vi dessutom en stor skottkärra full med hösilage som vi körde ut till islänningarna. Ärligt talat har jag blivit lite mesig och lagt på Gymir hans vintertäcke. Det är faktiskt väldigt kallt om nätterna och nu när han är klippt vill jag inte att han ska frysa.

Här hemma har jag nu suttit och redigerat bilderna från första dagen på eventet. Jag är helt slut i huvudet och har inte ens orkat lägga in bilderna från dag två än. Jag skyller på att batteriet är helt slut i kameran och att jag inte pallar ladda det. Så det så.
SaluhästvisningFiiiireSaluhästvisning - BaddiSmalitävlingSaluhästvisning - bebishingst!Saluhästvisning - mamma och en awesome fölungeSaluhästvisningSaluhästvisningSaluhästvisning - BaddiHöhö!SaluhästvisningSmalitävlingSmalitävling - MagnúsSmalitävling - MagnúsSmalitävlingSmalitävling - BaddiSmalitävling - denna hästen vann för övrigt senSauuuuglaMera SauglaÄrevarv efter Smali

Tittut!

Nu blev ni rädda va? Ni trodde aldrig jag skulle komma tillbaka och förgylla er vardag med min fantastiska inlägg, eller hur? Självklart sviker jag er inte, jag var bara en mycket upptagen kvinna där ett tag (mer än vanligt). Ni undrar kanske till och med vad jag har gjort?
Igår var jag ju på Brösarpsgården som ni redan vet. Jag är så inspirerad av alla duktiga ryttare att det sprutar över av idéer i min hjärna - superkul! Eventet höll på ganska länge och trots att jag och Saga stack tidigare kom jag hem ganska sent eftersom det blev ett stopp på Sandvången också. Väl hemma fick jag slänga mig ut med hunden och sen burna iväg till Amanda som hade filmkväll. Vid elva kände jag hur ögonlocken blev tunga så tanken var att köra hem. Christines bil är kiss kass så jag körde henne hem. På väg till hennes lägenhet ringer Mange och säger att han, Fidde och Per är på väg till henne. Jag säger: varför inte? och följer med henne upp. Efter ett litet tag dyker tre packade pågar upp och vi har väldigt roligt åt dem. Hur som helst slutar det med att vi spelar klädpoker (som jag förlorade, men var lugna, jag flashade mig inte) och helt plötsligt är klockan fyra på morgonen. Vi skickar iväg de tre musketörerna på vingliga ben och jag slänger mig på Christines soffa. Det var ungefär gårdagen i korta drag. Mer orkar jag inte skriva för tillfället - ADIEU!

Fy på mig

Ja ja, jag vet. Jag har inte uppdaterat flitigt idag, jag har inte hunnit. Var i stallet först på morgonen och sen åkte vi iväg för att hämta hästtransporten, följt av full fräs till Brösarpsgården. Just nu har jag rensat bilder, från 1500 till 200 stycken, inte det lättaste! Senare på kvällen drog jag och Saga dessutom till Kivik eftersom Sebbe skulle försöka fixa Sagas bil. Händelserik dag, men nu är jag trött! GOD NATT!


(sen var det meningen att jag skulle bjuda på två bilder, men det tar alldeles för lång tid... Suck!)


Nyfikna?

Jaha, ni är väl säkert spända på att höra vad jag har haft för mig hela dagen? Självklart ska jag stilla er nyfikenhet och delge min händelserika vardag!

Till att börja med gick jag upp i ottan för att hinna med bussen till Kristianstad. Satt i någon form av dvala på vägen upp, med den stora, tjocka, tunga lagboken i famnen såklart! Väl framme i skolan hade vi föreläsning gällande avtalsrätt - ni ska bara veta hur mycket man måste tänka på vid avtal, en riktig djungel! Jag måste dock erkänna att det är ett intressant ämne, det finns åtminstone en verklighetsförankring i det hela, jag vet att det kommer komma till nytta.
Det som är bra med arbetsrätten också är att vi slutar klockan tolv och jag är hemma innan två. Således stack jag till stallet där jag möttes av Saga som redan tagit in Gymir åt mig och allt! Vi hängde på Anna och Annelie ut på en tur och Eddie var en riktig stjärna, man skulle kunna tro att han aldrig gjort annat! Däremot är det FETT kallt ute, jag känner att min gamla Bollerupsjacka snart har gjort sitt, men samtidigt är det lite sin i kassan...
Jag och Saga hade för övrigt tänkt bada idag, men orkade inte så jag hörde med Malin istället (hon var på). Mötte därför upp henne vid Korsa efter att ha gått en sväng med Bonzo också simmade vi en stund. Bastade sedan med alla nakna tanter, men gasade strax hem till mig för att kolla på film. Nu har Malin lämnat mig och jag sitter här och bloggar - bra för er va?! (Lägger till en smiley också :D)!

Nya hälsorön

Jag bara älskar den här bilden! Kanske värt att tänka på?


Uppmärksamma följande

Bara så att ni vet...


Brösarpsgården

Jag och Saga är sådär häftigness igen och har köpt biljetter till Brösarpsgårdens höstevent fredag - lördag nu i veckan. Jag ser fram emot detta spektakel och kommer självklart att släpa med mig kameran för att föreviga detta.

Lysande rubrik

Jag och Saga var coola människor och red UT på Gymir och Eddie. Eddie skötte sig utmärkt, man skulle tro att han aldrig gjort något annat. Inte för att vi var så förvånade, allt har gått lysande so far... Gymir fick sig ett litet dressyrpass efteråt, men hur det gick kan vi låta vara osagt...

Nu ikväll har jag varit duktig människa och tränat skivstång, gått på löpbandet och dansat fuego. Jag är liiite trött nu, men det är ju så rolig - varför sluta då?!

Fyra år av oändlig saknad...

Idag är det fyra år sedan jag förlorade min pappa. Jag var 16 år gammal och skulle precis iväg med mina kompisar till Tomelilla för att handla mat inför helgen när telefonen ringde. Det var mammas vän som sa att jag skulle komma till sjukhuset igen (jag hade varit där tidigare på dagen) för att mamma ville det. Jag är inte känd för att vara dum så jag ringde genast upp mamma som inte ville säga något. Jag trodde att pappa blivit mycket sämre, men helt plötsligt klack det till i huvudet och jag frågade mamma: "Är pappa död?" När mamma svarade ja skrek jag så att jag tappade andan, jag blev helt galen och sprang runt helt vansinnig. Mamma blev livrädd eftersom jag var ensam i huset jag bodde då, så rädd att hon ringde ner till skolan som skickade upp en av de anställda. Då jag och mamma lagt på ringde jag Jennie som var en av de jag skulle till Tomelilla med och vrålar: "pappa är död!" Jennie springer det fortaste hon kan ner till mig, strax före skolans anställda. Jag har aldrig i hela mitt liv upplevt en sådan sorg, det var som om hjärtat slets ut ur bröstet på mig och allt bara blev svart. I fyra år har jag nu varit utan min pappa, sorgen kommer aldrig att lätta och varje dag blir jag påmind om något som får det att svida i bröstet av längtan. Jag hade världens bästa pappa, men fick bara ha honom i sexton år.


Pappa - jag älskar dig oändligt mycket och är glad att det var mina sista ord till dig <3!



Pappa och Nisse



Bilder från miljöträningen

Här kommer tre bilder från idag! Enjoy!

Luktar på vaxduken, verkar inte så farligt!Äkta linslus!Pussa på Eddie!

Miljöträning light!

Sorry, har inte riktigt orkat uppdatera bloggen så flitigt idag. Min rygg tar verkligen knäcken på mig just nu, har väldiga problem med den ibland - ett resultat av att växa för fort. Jag var en mycket flitig arbetsrättstudent idag och släpade med mig den tjocka lagboken till Kristianstad idag. Som grädde på moset hade jag fint sällskap av Pärry påväg upp, skönt att slippa pendla ensam för en gångs skull!

Saga och jag hade för övrigt lite miljöträning med hästarna i ridhuset idag, eller egentligen mest för Eddie. De fick gå lite över mattor, vaxdukar och annat konstigt + att de fick leka lite med varandra, något som verkade vara väldigt uppskattat.

Nu ikväll var tanken att jag skulle på förlängt medelpass som vanligt, men jag har så ont i ryggen att jag känner att min kropp måste vila. Istället har jag suttit med näsan i min civilrättsbok och pluggat flitigt. Nu hägrar sängen - god natt!

Mormor + Tingvalla?

Igår var mormor hos oss för att fira min kära moder som ju fyllde år i lördags. Mamma hade väl skvallrat om att jag varit på Tingvalla så därför undrade mormor hur det "går till" nu för tiden. Följande konversation uppstod:


Mormor: På min tid fanns det två dansbanor i parken!
Louise: Ja, det finns två dansgolv på Tingvalla också..
Mormor: Jaså.. Är det finare att bli uppbjuden på det ena?
Louise: Nja, det fungerar inte riktigt så.
Mormor: Nähä, okej.. Vilka tider är det?
Louise: Ja, det öppnar 22 och stänger 03, men man är aldrig där när de öppnar.
Mormor: Vad är det för jädra tider? På min tid öppnade minsann parken klockan sju!

Ja, med tanke på att mormor är 84 år gammal har väl tiderna förändrats något. Hon berättade att hon bara fick vara i "Parken" en gång i månaden för hennes mor, men hon var tydligen där varje gång. Klockan 22 sprang hon hem med kappan öppen för att få bort rökdoften (inte hon som rökte, alla andra gjorde) och sa att hon varit på bio. Det trodde jag inte om mormor faktiskt!

Hovslagare och massa träning!

Nu är min kära lilla häst barfota och såg ut att trivas med det. Han har väldigt bra hovar, något som sannerligen sparar pengar! Det gick snabbt att bara verka så jag hann till cirkelfysen också. Jag och Sandra kämpade tillsammans, tungt var det, men kändes ändå ganska bra - får se om jag kan komma ur sängen imorgon! Skakade sedan loss till lite dans fuego, kändes något bättre i musklerna efter det.

Just det! Var ju på stallshopen med Saga, jag inhandlade en piggborste samt nya stigläder och nya stigbyglar. Jag ogillar verkligen de isländska läderna och stigbyglarna, är galen på att de inte går att dra upp! Hur som helst har jag nu "vanliga" stigläder och säkerhetsstigbyglar - skitbra! Några bilder har jag inte att bjuda på idag, vädret är för kasst!

Pang pang + Gymir?

Jag har ju faktiskt helt glömt bort att nämna det att Saga faktiskt har anmält mig och Gymir (+ sig själv och Eddie) till en miljöträningskurs på Attusa gård! Kursen är den 3 december och jag längtar redan massor. Självklart kommer hästarna att glassa dit i min nya fina transport som kommer nu i veckan - läääängtar!

Stallshopen?

Av en händelse såg jag att Saga lagt upp ett blogginlägg gällande att hon skulle till Stallshopen. Då blev jag lite småsur eftersom vi kommit överens om att sticka dit tillsammans. När jag sen läser inlägget står det att hon tänkt tvinga mig att åka dit - jaha, men det var ju en helt annan femma! Saga kommer därför snart och hämtar upp mig för att dra till Tomelilla och shoppa loss lite. Inte för att jag har så mycket pengar, eller mycket tid heller för den delen. Hovslagaren kommer och tar skorna på Gymir och sen ska jag ju träna, men det är klart jag ska till stallshopen!

Tragedi

Ingen hästmänniska har väl undgått det faktum att den berömda hopphästen Hickstead avled igår under världscuphoppningen? Världsettan Eric Lamaze och Hickstead hade precis genomfört en ritt när hästen helt plötsligt föll ihop på banan. Hästen fördes bort i djurambulans, men man konstaterade snabbt att han avlidit. Dödsorsaken är ännu inte klar, men man tror att det var en hjärtattack. Tävlingen ställdes efter denna incident in.



Jag får rysningar i hela kroppen när jag tänker på det, tänk så fort det kan vara över? 2008 vann Lamaze och Hickstead OS-guld och nu är hästen borta. Jag får en klump i halsen bara av att tänka på hur fort ens vän kan ryckas bort. Alla mina tankar går till Eric Lamaze, tänk chocken att sitta på sin häst som bara faller ihop helt plötsligt.
Här är ett filmklipp från händelsen. Fruktansvärt...

Jag har verkligen allvarliga problem med s...

Jag har verkligen allvarliga problem med smink! Jag sminkar mig alldeles för sällan egentligen, nu glömmer jag konstant bort det och kliar mig i ögat. Mitt i allt stannar jag upp och bara "vänta lite nu". Nu har jag således ingen som helst aning om ifall jag ser ut som en tvättbjörn eller liknande. Hade jag brytt mig hade jag gjort det, men jag orkar inte. Frågar någon säger jag att det är det senaste modet eller något. Tillägger jag dessutom att jag bloggar har förmodligen alla samma look imorgon. Höhö, det där sista kan ju diskuteras...


Också var det måndag

Ja, måndag morgon är ett ständigt återkommande moment på veckorna. Det som är glädjande är det faktum att denna morgon infaller så tidigt på veckan - snart över med andra ord! Just nu är jag i skolan och inväntar första föreläsningen i arbetsrätt. Ikväll kommer hovslagaren och verkar Gymir, skorna skippar vi nu fram mot vintern! Hinner jag ska jag efteråt på cirkelfys med Sandra (återstår att se om jag kan gå imorgon då) och dessutom blir det dans fuego också!


Min favoritbild på Saga!

Här kommer min favoritbild på Saga - av de jag har tagit dådå! Visst är hon söt?


Möte med ungdomssektionen

Nu har jag och Saga haft möte med samtliga medlemmar i Örlingurs Ungdomssektion. Alla närvarade, alltså jag och Saga. Vi har mycket fina planer som jag kommer delge någon gång efter söndag nästa vecka...

Dagens bildskörd

Jag måste säga att det blev en väldigt mysig eftermiddag i stallet idag! Jag, Saga och Angelica gick ut och gick med våra hästar, störde jägarna lite - höhö. Paparazzilouise tog självklart en hel drös med bilder som jag nu redigerat. Sitter självklart hos Saga, som vanligt, och snackar bajs.

Saga och Eddie


Saga lilla


Äcklig höna


Saga och Eddie på promenix


I skoooogen


Eddie tyckte inte om plasten...


Jens fångst - äckelfisken!

Nu istället...

Saga tar så lång tid på sig att jag hunnit lägga upp bilderna från igår redan nu!


Christine


Malin


Sandra och jag


Puddingarna!


En sådan där suddig bild från ett dimmigt dansgolv!

Gårdagen

Gårdagen var minst sagt riktigt lyckad! Jag som älskar att dansa var i mitt esse hela natten lång och hade skitkul. Jag ska lägga upp bilderna lite senare, när jag har varit i stallet närmare bestämt. Saga sitter nämligen just nu och käkar + dricker kaffe för att sen komma och hämta upp moi!


Förfest med mina brudar!

Sitter nu hemma hos Christine och har supertrevligt på förfesten. Såhär snygga är vi:


Give me some party!

Let's get this party started!



Österlen Lyser

Bilder från igår - som jag lovade! Självklart med den nya bildvisaren. Vad tycker ni? Själv tycker jag att de bilderna som är under den stora bilden borde komma upp där den stora är nu när man klickar på den. Hade varit lite bättre, något drygt att få upp i helskärm varje gång..
Lekt med slutartidenLjuusPeopleFörväntansfulla människorVäntar på ljusshowKinesisk lykta + lååååång slutartidÄnnu mer lång slutartidFacklaMalin och SandraBrinnande granMera gran

Lördaaaag

Christine väckte mig i morse... Det gjorde inget eftersom att det var hon - men ändå! Vi hade en väldigt trevlig tjejmiddag hos henne igår, praktiskt också att Christine bor i Hammenhög eftersom det var årets ljusby på Österlen Lyser. Som ni säkert förstår var vi därför ute och kollade i den lilla byn, bland annat en ljusshow. Jag hade med mig kameran och lekte lite med slutartiden, ska visa resultatet senare!

Ikväll ska jag och några av brudarna till Tingvalla för att dansa loss, Perikles ska spela (nu igen), så det lär bli mycket folk!


Min mamma

Eftersom att klockan är över tolv och det nu officiellt är den 5:e november säger jag grattis på födelsedagen till världens bästa mamma! Min mamma är en helt fantastisk människa, jag vet ingen som kan så mycket som henne. Mamma hon kan vara mamma, driva företag, köra bil som en rallyförare, göra perfekt handbromssladdar, städa, måla, slipa, tvätta, laga mat - ja allt det där! Hon behärskar dessutom den svåra konsten att få mig på bättre humör och tro på mig själv. Jag vet inte vad jag ska skriva, inga ord kommer räcka till - jag har verkligen världens bästa mamma!
Jag och mamma på Kos flygplats

Betatestare

Dayviews och blogg.se har något slags samarbete och skapar nu den nya bildvisaren till bloggen. Jag är en av betatestarna så jag tänker därför prova mig fram nu med bilder från idag! Klicka på bilderna så kan ni se dem i större format!
Hööönan!Kokoooooooo!Saga och MóisenSaga och Mói!Snuuuuuttar!HagmysTittut!Eddie stod avundsjukt och tittade påÅåååh så sköntEddiePeddieMói blev avundsjuk och bestämde sig för att lyfta upp grinden, släppa ut sig själv, Alva och Hekla och springa runt med grinden runt halsen!Den trillade av sen

Palla design

Jag orkar inte hålla på med bloggen. Det blir aldrig bra, hur jag än gör det. Därför tänker jag ha den här fula färgen och den fantasilösa headern nu ett tag, till jag kommer på något bättre. Ni får slå mig, det är okej.

Ett efterlängtat besök i stallet!

Åh vad jag har saknat min häst! Jag vet att jag är löjlig, men jag är van vid att vara där varje dag och när man verkligen inte hinner med det är det sååå trist. I vilket fall som helst hade jag trevligt sällskap av både Saga och Angelica. Angelica skulle träna Zoran i ridhuset och Saga bestämde sig för att rida Eddie en liten stund så vi troppade inte dit alla tre. Hjälpte Saga lite med Eddie, men han var så jäkla snäll trots att det bara är andra gången med ryttare att det inte behövdes så mycket hjälp. Saga kunde bara skritta runt där utan problem - helt fantastiskt! För min egen del gick det inte så bra, men det är bara mitt fel, jag blir så ringrostig när jag inte ridit ordentligt på ett tag. Angelica glassade rundor på snygga Zoran så man får lite mindervärdskomplex - man annars var det fint, haha! När Saga gått in och vi andra två skrittade av våra hästar välte Zoran en av sockerbitarna på sargen med sitt jättehuvud, varpå han skrämmer livet ur både sig själv och Gymir som tar några galoppsteg iväg. Jag och Angelica stannar hästarna, tittar på varandra och brister ut i världens gapskratt. Kan man skrämma livet ur Gymir är man ta mig tusan duktig!

Helg!

Nu firar jag helg, höstlov och allt sådant! Redovisningen är över och det gick prima ballerina! Jag och Sandra klädde ut oss till spåkärringar och spådde i Kims (som agerade bankchef) kring hur hon skulle lägga upp sin omorganisation. Nu kan jag luta mig tillbaka och njuta av livet till på måndag - sweeeeeeet!

Ps. Vi vann priset för bästa redovisning!


Snark

Frukost, bussen, skola, redovisa, bussen, hem, STALLET!


Fästing eller frö?

Då har vi en liten tävling i min blogg då. I denna tävling kan du inte vinna några skor som jag köpte för skitmycket pengar och sen kom på att jag inte ville ha, nej, så fungerar det inte här.
I vilket fall som helst...
FÄSTING ELLER FRÖ?
Skriv ditt svar bland kommentarerna.




Haha. Ni trodde väl inte jag var allvarlig? Jag fick ju skämta till det lite! Jag ska inte vara sur mer idag! PUSS

Muller från underjorden

Jag är inte på jättebra humör, har haft alldeles för mycket att göra för att vara positiv idag. Egentligen är jag faktiskt inte på humör alls för att blogga, men ni klagade så mycket när jag sög på att uppdatera så jag tar mig i kragen - för ER skull! Då får ni höra lite om dagens träning då... Medel 75 stod på schemat och det gick helt okej idag, är fortfarande rätt seg i kroppen efter helgen dock så jag har varit bättre. Någon ridning har jag inte hunnit med idag, kom hem tio i fem och stack till Friskis 50 minuter senare. Däremellan lyckades jag peta i mig lite mat och gå ut med hunden. Efter träningens slut gasade jag hem, rusade upp, slog igång datorn och loggade in på Skype. Jag hade alltså ett Skypemöte med min projektgrupp på en timme, även om vi hade roligt så är det ändå skolrelaterat.
Något mer jag ska klaga på idag? Jo, just det! Jag loggade in på min Spotify på datorn och ser att någon smartskalle på festen har "starred" varenda låt i mitt bibliotek. Tack för den?
Sen kan ni ju tycka synd om mig som har en bula och ett blåmärke efter vurpan igår.

Mot sydligare breddgrader!

Sitter och väntar på min buss hem från Kristianstad nu. Vi har varit väldigt flitiga med både opponering, rapport och redovisning. Dessvärre är mitt huvud helt slut på kapacitet nu. Får rensa skallen med lite mördarjympa ikväll, är välbehövligt eftersom vi ska jobba ännu mer ikväll.

Måste bara visa ett par snygga brallor som står här utanför busskuren (jag ber om ursäkt till den ovetande modellen)!


Det är någon slags sensation när jag lycka...

Det är någon slags sensation när jag lyckas somna på bussen. Idag är en sådan dag, även om det inte var förrän i Everöd som jag lyckades somna. Det måste vara något fel på mig, jag kan typ bara somna i min egen säng, ska jag somna någon annanstans ska jag vara bra trött!


Ny morgon

Vare sig man vill eller ej så blir det en ny morgon. Jag känner mig ganska trött just nu och är därför inte riktigt mogen för att möta den nya dagen. Jag ska snart gå till stationen och ta bussen till Kristianstad - måste planera torsdagens redovisning! Fick feedback från handledaren igår, hon tyckte rapporten var jättebra, men det finns fortfarande mycket att ändra.

Idag säger jag dessutom grattis till Bonzo som blir hela 12 år idag!


RSS 2.0