Svar på kommentar

Elin undrade vilket program jag går, och eftersom jag så otroligt klantigt glömt att nämna det säger jag det nu.


Jag går Personal- och arbetslivsprogrammet på högskolan Kristianstad. Det går under beteendevetenskap. Efteråt får man ingen fast yrkestitel utan har en fil. kand. i Personal- och arbetsvetenskap.


Nu vet ni det!


Inspark och PMS

Jag tog bussen upp till Kristianstad vid tiotiden i morse. Har inte haft några föreläsningar idag, men det är ju trots allt inspark. Träffade Sara på bussen, och vi har inte pratat på jättelänge. Blev en hel del om den gamla goda högstadietiden.

Fixade ett månadskort för studenter på resecentrum. 550 spänn kostade det. Satt gött i plånboken. Nåja, jag klagar inte. Det är faktiskt ganska billigt. Efteråt kom Sandra och hämtade mig för ett pit stop i hennes och Stinas lägenhet för att sedan dra vidare till högskolan.

På högskolan svidade vi om till våra orangea rallar och traskade efter våra faddrar, generaler och domare. Hela eftermiddagen lekte vi en massa lekar och hade väldigt roligt. Vi har skrivit en skitbra klasslåt som jag ska lägga upp här när jag har lärt mig texten (hehe).


Nu är jag hemma igen och har hämtat ut mina kursböcker på Preem. Sitter och försöker plugga men jag är så hungrig så det går inte. Ska därför försöka peta i mig något så att jag kan fortsätta senare.


Angående rubriken så har jag inte PMS. Det betyder: Personalvetare Med Stil. Detta innebär att vi egentligen ska ha pressveck på rallen och ha fluga eller slips till. Jag ska se om jag har någon slips någonstans. Kanske ett par högklackade skor bättrar på intrycket en smula.

Att peppa sig själv

Igår när jag satt på årets första föreläsning och hon pratade om C-uppsatser, tentor, inlämningar och andra skolrelaterade svårigheter, fick jag lite panik. Hon pratade om hur allt skulle vara skrivet på ett särskilt sätt, och om bokning av omtentor och liknande. Hela tiden tänkte jag: "Fan Louise, hur fan ska du klara detta?"

Ju mer jag tänkte på allt, desto mer prestationsångest fick jag. Shit, jag måste ha bästa betyg, jag måste fixa detta, jag ska klara alla tentor osv. Jag belamrade mitt huvud med nonsens om examensarbetet som kommer år tre. ÅR TRE!! Jag har knappt börjat år ett!

Jag är expert på att sätta höga krav på mig själv. Jag kan nästan plåga mig själv för att nå dit. Vissa kvällar på gymnasiet grät jag av utmattning, men fortsatte ändå att plugga. Fick jag ett VG i betyg var jag skitdålig. När jag sen fick MVG i vissa kurser tänkte jag: "Äsch. Jag har inte förtjänat det. Jag är inte smart på riktigt. Kursen här på Bollerup är säkert lättare än på andra skolor."

Nu har jag äntligen kommit till insikt. Jag klarar allt det där hon pratade om! Jag är inte den första som ska gå ut högskolan. Herregud, jag är faktiskt en smart människa, jag klarar detta! Och nej, jag är inte bara skolsmart, jag är smart på riktigt. Jag vet att jag klarar detta.



Anledningen till att jag skrev detta inlägg var för att jag är säkerligen inte den enda som känner så här. Det ställs otroligt höga krav på en i skolan idag, därför får vi helt enkelt hjälpas åt att klara det. Det är läskigt att börja på högskolan, det är annorlunda mot gymnasiet. Däremot är vi smarta människor som lätt kan lära oss överlista tentafrågor och skriva perfekta C-uppsatser. We can do it!

Första skoldagen!

Puh. Jag har nu överlevt min första skoldag på HKR. Det kändes faktiskt mycket bra. Tusen gånger bättre än dagen då jag började på SLU. Idag gjorde vi inte så mycket. Klockan tio hade vi upprop och MASSA information från vår programansvarige. Klockan ett kom folk från vår sektion Cefyrekon och hämtade oss för inspark. Insparken började lugnt med några smålekar. Har även fått en smexig overall..



Nollepass + mugg


Väska


Min Ralle

 


Märken att sätta på rallen.


Superkvinnan

Ibland fascineras jag av mig själv. Jag var duktig och åkte till stallet i eftermiddags. I stallet träffade jag Tina som hade högtryckstvättat HELA stallet SJÄLV. Jag bara: "Varför sa du inte till? Då hade ju jag kunnat hjälpa till." Nej se du, det tyckte hon verkligen inte. Nähä.


I vilket fall som helst ville hon att jag skulle rida Heba så det gjorde jag. Plus Gymir dådå. Tänk att jag orkade det.


Nu ikväll har vi ätit tacos. Smaskelibang. Imorgon är det dags för första skoldagen. Man kanske ska vara i lite bättre form då.

Awesome

Jag är seg. Det betyder att igår var awesome. Bing hade 20-årsfest och jag kom hem för typ två timmar sen. Jag tror vi gick och la oss klockan halv fem eller något. Jag fick sova på golvet i Christines rum. Var inte så många timmar så det var lugnt.

Jag vaknade först av alla (som vanligt) och gick för att väcka Saga. Jag ville ju hem. Saga och Bing låg däckade där vi haft festen och när jag öppnar dörren som har varit stängd och med en värmefläkt på håller jag på att svimma av berusning. Jag tror jag blev full där. Luften var 100 procentig. Härlig. Det luktade mest öl. Stod och gormade på Saga ett tag utan att hon rörde en min. Sen petade jag på henne. Då blev hon sur. Hon ville inte gå upp.

Till slut sms:ade hon sin mamma och bad henne komma och hämta oss och Per. Under tiden krängde vi lite smörgåstårta från gårdagen. Smaskelibang. Sen vandrade vi upp och väckte Per. Eller ja. Sa till honom att komma ut, vaken var han redan. Sen kom Ninne - räddaren i nöden - och körde hem oss. Jag gick direkt upp på mitt rum och la mig i sängen. Jag har aldrig varit med om någon skönare känsla än det. Underbart. Hade tänkt sova, men jag kunde inte. Därför gick jag och pratade med min lillasyster och hällde sen i mig lite kaffe.


Inlägget blev nog ganska flummigt. Jag är trött....



Bilder kommer.

He he he

Uppe med tuppen.

Ser ni klockslaget? Helt galet. Såhär tidigt har jag inte varit uppe sen gymnasiet, när jag hade morgonfodring på Söderåkra.


Det har faktiskt en anledning. Idag är det introduktions- och inspirationsdag på högskolan Kristiandstad. Det börjar klockan åtta och jag ska köra bil dit. Om en timme sticket jag.


Håll tummarna för mig idag.


Pöss

Today and no other day

Idag har jag varit duktig och städat mitt rum och mellanvåningen i vårt hus. Känns jätteskönt att ha det gjort. Lovade mig själv att jag skulle göra det innan skolan börjar men det har verkligen tagit emot.


Körde till stallet sen och red min kuseluse. Travade lite idag och då blev han MASSA pigg.



Lite senare på kvällen ringde Saga och fråga om jag skulle med till Graneborg. Självklart tackade jag ja till detta. Jag red Elfur och hon red Hörrebörre. Saga tog några foton på mig, men jag raderade dom eftersom jag såg så lång ut. Däremot tog jag några på henne som jag INTE raderade.

Har tagit massa bilder idag, men jag orkar inte lägga upp dom.



Bara en på Saga och Hörre.


Hihi

Fort Boyard

Jag sitter just framför "Fångarna på Fortet" och känner av nostalgin. Något som jag dock inte ägnade en tanke åt på 90-talet var just själva fortet. Nu tycker jag att det är en riktigt häftig byggnad som förtjänar lite uppmärksamhet. Jag surfade därför in på Wikipedia för att ta reda på mer.

Fortet ligger i sundet Pertuis d'Antioche på Frankrikes västkust - mellan öarna Aix och Oléron. Napoleon satte igång med arbetet 1801 efter att det planerats sedan 1666. Anledningen till att han började var för att dåtidens kanoner inte räckte mellan öarna. Man fick dock problem med att få till en stabil grund eftersom byggstenarna sjönk ner i sandbotten och gav upp 1809. Louis Philippe tog upp projektet igen 1837 och det stod klart 20 år senare.

250 personer jobbade på det 61 meter långa, 31 meter breda och 20 meter höga fortet. Tyvärr visade sig fortet onödigt när det väl var färdigt, eftersom kanorerna då fått en bättre räckvidd.

Under Pariskommunem 1871 byggdes Fort Boyard om till ett fängelse, men det övergavs några år senare.


Alltså. Visst är det ett skitcoolt fort? Ligger liksom helt omringat av vatten. Tänk er att bygga det.



Fort Boyard


Stöter du på mig?

Idag har varit en riktig segdag. Dagen började sent idag med. Gick upp och gick ut med hunden. Drev runt här hemma ett tag, tömde diskmaskinen och lite så. Tänkte sticka till stallet men jag kände inte för det. Det har blåst så fruktansvärt mycket här idag dessutom. La mig istället i sängen och kollade på "The Last Song". Helt okej film, gick att se på.

När jag kollat klart på den stack jag dock till stallet. Kände mig lite deprimerad eftersom Gymir känts konstig. Skrittade honom därför en liten runda i skogen. Som tur var kändes han normal igen! Happyface på det!


Efter ridturen sopade jag fint i stallet och fyllde på vatten till islandshästarna. Vattnet rinner jääääättelångsamt så jag satte mig på marken vid karen så länge. När jag satte mig ner hade jag benen framför mig. Efter ett tag skulle jag byta till skräddarställning och lutade mig bakåt. Mitt i allt glömde jag bort elstängslet bakom mig och fick VÄRLDENS kyss i ryggen. Tidigare har vi haft problem med att det inte är någon el alls i stängslet, det verkar ju dock vara löst nu. Det kändes som om det gick hål i tröjan och som om min hud brann.


Aj. Tyck synd om mig.

Att beta eller inte beta?

En sak som folk verkar ha blandade åsikter om, är att låta hästen beta när man leder den. Personligen tycker jag att det är respektlöst av hästen att ens försöka äta medan man leder den. Jag brukar inte låta Gymir äta när jag leder honom och jag blir riktigt irriterad om en häst försöker när jag går med den. 

Anledningen till att jag tog upp det var för att när jag var i stallet idag, var det en som tog in en av islandshästarna. Hon som ledde hästen lät henne beta HELA tiden. Det tog säkert tjugo år att komma in i stallet. Jag blev något irriterad när jag såg detta. När man ska gå, ska man väl gå och inte äta?! Är det inte så? Nu har ju många barn lett henne i sommar och de har väl säkert inte kunnat stoppa henne från att försöka så hon har vant sig. Men om man hade haft en mer konsekvent uppfostran kanske problemet aldrig hade uppstått.

Jag blir som sagt jätteirriterad när en häst ens försöker äta när jag håller den. Därför har Gymir slutat. Det är knappt att han ens äter de få gånger jag har tillåtit honom till det. Det är ju inte så att han är någon underhäst direkt, därför borde väl alla hästar kunna lära sig sånt hyfs? Det blir ju dessutom betydligt lättare för barn att både leda och rida hästarna om dom inte drar ner huvudet hela tiden.


Hästar som jag leder får i alla fall INTE äta medan vi går. Vad tycker ni?


Om hon hade försökt äta när jag fotade hade aldrig denna fina bilden tagits ;)

Ridtur i regnet!

Nyss hemkommen från Graneborg. Jag och Saga red Kvika och Hörre och jäklar var regnet öste ner! Vi gav upp när himlen öppnade sig och gick in istället. Blev en kort ridstund, men i alla fall.

I vilket fall som helst så var både Camilla och Christian väldigt trevliga människor, så det var så trevligt så att vara där.


Väl hemma var jag ISKALL och dyngsur. Hoppade i duschen istället.
Nu har jag beställt hem kurslitteratur till den första kursen på skolan. Känns skönt att ha det gjort. Eftersom jag registrerade mig som student fick jag dessutom 5% rabatt. Tack Adlibris!


Nu sitter jag och myser i sängen och ska kolla på "Fångarna på Fortet". NOSTALGI!!



Stallet

Nyss hemkommen från stallet. Saga hängde med och höll mig lite sällskap, hon skulle ändå snacka med Tina.

Petade lite på Gymir och red honom liiiiite på banan. Jag är en riktig hönsmamma och har tyckt att han känns konstig i skritten, därför har han vilat i en vecka nu. Vi får se hur jag fortsätter.


Ikväll ska Saga dra med mig till Graneborg igen. Trevligt, trevligt!

Det behövdes kanske...

Igår gick jag och la mig halv elva. Somnade kanske kvart över någon gång.

Gissa är jag vaknade i morse?! HALV ELVA!!!
Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om att jag sovit så mycket. Precis när jag slagit upp ögonen ringde Saga. Hon undrade om jag var lika vaken som henne. Med tanke på hur hennes röst lät, avgjorde jag att vi var lika nyvakna båda två. Härligt.

Dock sparkade jag mig själv i ändan och gick upp för att gå ut med den stackars hunden som fick mer en förmiddagspromenad än en morgonpromenad. Dock brydde han sig inte. Han sov när jag kom ner...


Jäkla latmask är vad han är.

Vad är bäst?

Haha. Jag tyckte detta var ganska kul när jag såg det på Bloggportalens hemsida.

 

Eller hur låter det mycket roligare att ha Sveriges mest läsa proffsblogg? Även om hon inte ens har hälften så många besökare som Kissie. Dock tycker jag ändå att Blondinbella är en bättre bloggare i alla fall.


Spontan glass

Saga ringde mig två gånger nu ikväll för att fråga om glasskiosken var öppen. Det var den.

Därför tvingade hon ner mig för att ta en glass med henne. Eftersom jag är en så otroligt bra vän gick jag med på det. Även om det blev en liten en.

Trötter

Är trött och seg idag.

Malmö igår var helt okej. Vi såg Maskinen spela, och ursäkta, men de var riktigt, riktigt, riktigt dåliga. Man hörde ju inte vad de sjöng.

I början på kvällen sprang vi runt och försökte ta ut pengar till Saga. På typ fjärde automaten gick det. Under tiden skrattade vi andra åt lite p-böter som folk fått.

När vi tröttnat på festivalen stack vi som sagt till Tomelilla och kollade på "Vampyrer Suger". Jag säger det igen - SE DEN!


 


Saga ritade My Little Pony på Pers hand


Vampyrer suger

Hemma från Malmö nu. Eller vi tog ett litet pit stop i Tomelilla hos Amanda och Christine och kollade på "Vampyrer suger". SKITBRA FILM! Det bästa var att de härmat orginalet i många avseenden. Tjejen som spelade "Becka" härmade "Bella" riktigt, riktigt bra.

Ni måste se den. Och tro mig, jag gillar "The Twilight Saga" fett mycket. Men jag älskade ändå denna filmen



Malmöfestivalen

Nu sticker jag till Saga för att sedan åka tåg till Malmö och Malmöfestivalen!

Vi möter upp Malin och Per där (kanske Christine om hon inte hunnit åka hem).



Vi ses i dimman (:

Morgon

God morgon! Och det är det faktiskt.


Vi var hemma hos Saga igår då. Det var faktiskt ganska roligt. När nästan alla hade gått gick jag, Saga och Per ut och lekte på lekplatsen och sen cyklade jag hem.


Kommer lite bilder nu då!




Malin skrattade



En söt Saga


André matar Jocke med mobil




Till och med jag fastnade på bild


Saga och Jesper




Alla mår bra här ja


Ändrade planer

Haha! Fest hos Saga ikväll istället!

Wihoo! Cykelavstånd!


Spontan fest och svampplockning

Nu har jag och Saga varit ute i skogen och plockat svamp. Vi plockade en hel drös, men om de går att äta har vi ingen aning om. Vi träffade en gullig tant och en gullig farbror som var ute med sin lilla valp. Dom visste inte heller om våra svampar gick att äta men de var så glada ändå. De tyckte Bonzo var söt och att mitt hår var vackert, så tummen upp för dom!



Saga på svampjakt

Tanten pratade dessutom finlandssvenska. Det tyckte Saga var kul och var tvungen att fråga mig om det var en släkting.
Ja, för alla som pratar finlandssvenska är släkt med mig. Nu vet ni det.. -.-



Dessutom har tydligen Saga och Malin tvingat Bing till att ha fest ikväll. Stackars Bing, men kul för oss!


Bloglovin

Glöm inte bort att jag finns på Bloglovin!


Dåligt

Alltså. Seriöst. Varför får inte hästbloggar en egen kategori på blogg.se?!

Jag var tvungen att lägga min blogg under "Sport". Urlöjligt.

Bonzo vs. får

Kände mig duktig i morse som vaknade en timme tidigare än vad jag ställt alarmet på. Trots att Saga var här igårkväll och kollade på "EuroTrip" med mig och Sanna. Den filmen är awesome!

I alla fall så gick jag ut med hunden när jag stigit upp. Fint väder, men lite höstigt (fast jag gillar det). Vi gick i alla fall förbi stranden och sen in i skogen. När jag går där försjunken i mina egna tankar hör jag plötsligt "BÄÄÄÄÄÄÄ". Jag blir något rädd och också förvånad. Då ser jag ett gäng får i en hage. Bonzo tyckte i alla fall att det var väldigt roligt. Han var så söt när han skulle hälsa på dom. Fast han blev nog lite rädd.


Det blev lite suddigt eftersom jag stod och fnissade.


Min dag

Puh. Jag steg upp i ottan. Eller ja, så tidigt var det kanske inte. Men för att ha varit uppe jättesent är det tidigt att gå upp klockan sju.
Steg upp, åt frukost och blablabla osv. Gick en sväng med hunden och gick sen hem för att invänta Saga och hennes mamma.
Vi åkte först till Borrby och lämnade Wilmer hos Sagas morfar. Sen körde vi hennes mutter till Tomelilla och fortsatte därefter till Graneborg.

Saga red Hördur och under tiden tog jag lite foton och fick sällskap av den väldigt kelna katten Fläckan.
Hon är söt, men ska jämt bli kliad.


Fläckan

Efter Graneborg styde vi kosan mot Sandvången där vi tog en tur på Heba och Dimma. Eftersom vi var JÄTTEhungriga blev det en kort tur som följdes av ett besök på "Mårtens" där vi käkade varsin baguette.

När vi krängt klart tvingade Saga med mig till Österlengymnasiet, som jag typ aldrig varit på tidigare. Där kutade vi runt i ridkläder som två idioter medan hon skulle snacka med någon om sin praktik, skolgång och annat mög. Måste säga att det var en väldigt "skolig" miljö. Något jag inte är van vid.

Väl hemma har jag städat, handlat, lagat mat, lagt ut moppen på blocket och lite annat smått och gott.



Citat från tidigare idag:
Saga och Louise står i stallgången och gör iordning hästarna för en ridtur.
Saga: Om nu dom säger att tvådelade bett ligger så dåligt i hästens mun, hur kan det då komma sig att vissa hästar trivs så jäkla bra med det då?
Louise: Jamen hästar ser ju olika ut i munnen.
Saga: Ja, det är det jag menar... Men smaken är som baken.
Louise: Ja, tvådelad.

HAHAHAHA! Ibland har vi sämst humor xD


ALLA BLIR GLADA NU!

Okej. Nu ska alla bli jättesuperduperglada eftersom jag tänker blogga igen!


Nej. Seriöst. Jag har lite mer skrivlust nu. Har funderat jättelänge på att ta upp bloggen och idag fick jag tummen ur och gjorde det.


Så nu kan ni börja leva som vanligt igen, nu när jag äntligen är tillbaka :D

RSS 2.0