Gårdagen

Jag och Saga hade en mycket trevlig kväll igår.

En bild säger mer än tusen ord, så varsågoda!



Saga körde på en härlig bondestil


Var tvungen att få med strumporna också


God cider som först lät som lite konstig. Persika och citronmeliss


Smarrik kladdkaka made by Saga


Uppåt i statistiken!

Alltså...

När jag lägger ut en bild på mig med annat än ridkläder - då går statistiken uppåt.

Borde kanske inte vara så slapp jämt xD Eller ja.. Ful

Fail

Det buggar ju inte eller så.

Detta händer alltid på Sagas farm.



Parkeringsregler snurrar i mitt huvud

Jag har läst för mycket körtkortsteori. Alla regler snurrar i mitt huvud, ser jag bilar stå parkerade kommenterar jag om det är felaktig.


I'm a pain in the ass.


För övrigt så klarade Ida sin uppkörning idag! Så nu har hon körtkort. Stort, fett grattis till henne (även om jag är ruskigt avundsjuk).

Slutsats om dramat

Ni kan läsa om det som hände här här!

 

 


Update on action i Simrisham

Det hände inte så mycket. De var nere med dykare och sökte - hittade ingen eller inget. För tillfället har de flesta dragit bort, bara några enstaka polisbiler kvar.

Action i Simrishamn - igen!

För en tid sen var det ju drama i hamnen här i Simrishamn.

Idag är det dags igen. Det verkar som om någon trillat i vattnet. De springer runt och lyser med ficklampor. Vi får se hur det blir.

Louise har annat än ridkläder!

Hej kära läsare.
Sorry för att jag har varit så dålig på att uppdatera på senaste tiden.

Idag ska jag på revy med mamma och Sanna. Det är mammas pojkvän som är med, därför som vi ska dit. På grund av detta speciella tillfälle var jag därför tvungen att dra på mig något annat än mina väldoftande ridkläder.


Detta historiska ögonblick var självklart tvunget att dokumenteras!


Jag och min lillasyster Sanna. Jag har fan klänning på mig!


Och nu ska ni alla skriva hur otroligt snygg jag är ^^,


Puss och hej

So long JANTELAGEN!

Efter ett förslag av Saga och hennes vän Anton säger vi nu hej då till Jantelagen. Den kan ta sig någonstans.


Saga och Anton kom fram till att ingen tjänar på att ha dåligt självförtroende så det ska vi inte heller ha.


Därför är jag och Saga nu ursnygga. Bara så att ni vet! Säckiga kläder är bannlysta och ni lär säkert se oss svira på krogen. Akta så ni inte blir bländade av vår skönhet.


Två bilder från idag

Det är ju inte bara hästar som finns i stallet. På Sandvången finns det även en hel del hundar - något som jag personligen självklart inte har något emot (jag har ju själv hund).


Peders hund gillar tydligen att ligga på gödselstacken. Kan ju vara.... Mysigt.



Texas vaktar honom. Vallhundsinstinkten där ja.

Känsliga tittare varnas

Hittade länken till det här klippet på Sagas bdb (Dagiiis).

Jag vill bara gråta när jag ser detta. Hur kan man bara göra något sådant på detta viset?


KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!!!!

 

 

KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!


Ridning - det bästa i livet!

Har ridit tre duktiga hästar idag. Började med Heba och red henne en stund i ridhuset. Det var ganska mycket folk så hon blev ganska stressad, red därför inte så länge.

Stina var på besök och jag råkar veta att hon gillar att rida lilla Myran. Därför tog hon honom och jag tog Disa så drog vi ut i skogen och galopperade. Disa har vilat sen i helgen så jag ville inte trycka på henne för mycket. Hon är så söt och snäll så hon är duktig ändå. Gymir var jättepigg som vanligt. Ingen större nyhet där inte.

Sist red jag lilla Black Hell. Hon är nog inte så mycket skolriden innan - åtminstone inte på dressyrviset som jag är van vid. Tidigare hade jag problem för hon sparkade bakut när man gick på med skänklarna och hon följde inte spåret. Till en början idag var hon ganska spänd och gick emot handen men jag fortsatte bara att rida på. Jag vägrar att såga bara för att hon ska kröka på nacken (detta skriver jag som en pik till vissa ryttare). Hon gick ganska bra tillslut och då ringde min mamma. Medan jag pratade steppade hon som en galning så jag var tvungen att lägga på. Efter detta gick hon som en klocka! Hon var framme på bettet, hade eftergift i nacken och var lagom framåt.

Jag vet inte varför, men det var som ett lyckorus i hela kroppen. Att lyckas med något. Har ganska dåligt självförtroende så för en stund tänkte jag bara "Men jaaa!!! Jag kan ju rida!" Töntigt för vissa kanske - men inte för mig!

Konstig dag på något vis

Jag vet inte om idag. Allting känns så konstigt på något vis. Inte för att jag har gjort något annorlunda mot vad jag brukar göra. Det är bara något.

Mockade några bockar i morse, orkade inte engagera mig särskilt mycket. Just nu känns det som om all min inspiration är puts väck. Jag tror att det har att göra med att det är svårt att rida ut just nu. Jag älskar verkligen att rida ute - det är så härligt! Eftersom ingen av hästarna jag rider har broddar på så blir det lite knepigt.

När jag äntligen var klart med allt skitkörande och vattensläpande tog jag in Gymir. Jobbade lite NH med honom idag igen, han var ganska duktig faktiskt. Eftersom jag som sagt inte har så mycket inspiration just nu höll jag inte på så länge och släppte därför ut honom i hagen sen.

Visste inte riktigt vad jag skulle göra så jag krattade lite utanför stallen, sopade stallgången och städade upp i foderkammaren. Försökte platta till gödselstacken men det var ett mer eller mindre hopplöst fall så jag la det på hyllan och red nordisen istället.

Till en början gick det ganska bra men sen började hon bara springa på snedden och när jag "blockerade" med innerskänkeln krullade hon ihop halsen och försökte sparka bakut. Det är ganska drygt när man är van vid att rida med skänklarna, och det helt plötsligt inte går....
Nåväl....


Jag ska inte tråka ut er mer.


Hej då

Rubrik

Efter att ha segat mig rejält på morgonen tog jag bussen 10.05 till stallet. Vandrade den 2,5 km långa vägen på isgata. Kan ni tänka er hur långsamt det gick eller? Man kunde inte länga på stegen över huvudtaget.

När jag kom fram mockade jag till Berry, Avanti har åkt så det var inte mycket att göra. Strax därpå kom Tina och Anna och berättade att lite isisar skulle vaccineras så jag hämtade in HebaBeba. Veterinären kom strax därefter. Det var ganska intressant att kolla lite i hästarnas pass. En stor överraskning var att Lejontass är efter Haukur. Tassen som är så snäll och lugn, ni islandshästtöntar vet hur Haukuravkommor brukar bli ;)! Jag är inte så rädd för att folk därute med avkommor efter honom ska ta illa upp för de flesta jag har träffat håller med om att det brukar bli så.

Tack och lov gick det i alla fall bra att vaccinera allesammans, inte ens fölen bråkade. Därför gick i sedan ut med de i hagen igen och jag hämtade in Disa. Disa är lite smal och ganska liten så jag kan säga att det inte var lätt att rida henne. Jag kunde inte hålla om med skänklarna så det gick som det gick.

Gymir stod näst på tur. Gjorde lite NH med honom och jäklar vad han börjar bli duktig. Han kommer när jag signalerar och är bara ja.. Helt fantastisk. Håller på att lära honom buga och snart så, snart kan han! När jag inte kom på mer att göra från marken hoppade jag upp på honom. Brukar ha halsring men idag skippade jag den, hade inte ens grimma på. Han var helt otroligt. Jag gjorde bakdelsvändingar, volter, vändingar, travade, galopperade, saktade av och gjorde halt. Jag kan inte annat än att än en gång säga - min häst är fantastisk!

När jag roat mig med Gymir red jag Jens nordistravare. Hon var pigg som f-n så det gick ju som det gick. Försökte galoppera men hon blev bara sur när jag gjorde galoppskänkel. Kanske får prova ute någon gång först.

Efter ridpasset fick Jens göra i ordning henne så hjälpte jag Tina in med hästarna och sen skjutsade hon mig till busshållplatsen.



Stora tankar

Jag har tänkt på en sak (som vanligt).

Jag har aldrig hört en människa erkänna att han eller hon har en seg häst. Jag känner många vars hästar är sega/lugna/tröga eller liknande men alla ägare säger att de är pigga.

Varför är det såhär? Kan man inte erkänna att man har en seg häst, anses det som något fel eller?

Det kan ju faktiskt vara minst lika utmanande att rida en seg häst mot att rida en het. Bara det att det inte SER lika svårt ut.

Jag skulle gärna själv komma ut ur garderoben och säga: "Min häst är seg!", men jag kan inte - för det är han inte. Han är galen.


Dålig på update

Jag är sämst på detta. Jag har så mycket att göra.

Lite uppdatering från min sida då:
- Jag fick ett jobb
- Jag slutade på jobbet
- Jag rider en massa :)
- Jag var hos Jennie utanför Helsingborg på nyår och hade jättetrevligt.
- Jag och Saga åt alldeles för många smörgåsrån igår.


För övrigt så spelade vi också "Geni" tillsammans med en som heter Anton. Vi behöver ju inte nämna vem som vann, det vet ni redan (hehe).

När Anton gått fortsatte jag fråga lite frågor från spelet till Saga. Saga lyssnade.

Jag: I vilket land härskade Mingdynastin?

Saga: Min din Josefin?!


RSS 2.0