Dagarna långa

Gårdagen var en härlig dag, jag var inte uttråkad en enda gång!
Vid ett stack jag till min fagra springare som fick ett äpple på 8-årsdagen :)! Vi tog en härlig skogstur, barbacka och på hack. Efter halva rundan ringde en kvinna som sett Gymir på annons och var sugen på att provrida honom. Om allt går som det ska kommer hon tillsammans med en väninna idag. Det blir spännande att se, jag hoppas att lilla Myran behagar henne även nu när han har vilat ett tag.
När jag kommit hem från stallet gick jag en långpromenad på en timme med hunden. Det blåste riktigt mycket men det var uppfriskande.

Nu ska jag kolla klart på "sjunde himlen" och sen ska jag nog dra till stallet och putsa lite utrustning.
So long!


Soligt sommarväder

Aaaah, äntligen är det här - sommarvädret vi alla väntat på.
Har jag utnyttjat det? Svaret är bistert nog nej.
I morse jobbade jag hos mamma, städade lite rum och annat som hör till, kunde varit roligare men jag gjorde åtminstone mamma en tjänst.
När alla rummen var tip top körde jag hem och gjorde den otroligt utvecklande och intelligenta sysslan och kollade på TV. Det var verkligen jättekul, jag kände att jag gjorde något för samhället (kanske inte). Hela dagen har i stort sett sett likadan ut, jag har varit helt slut och inte haft någon energi = kolla på TV och läsa om "da Vinci koden". Inget annat - punkt slut.

Trött och "fjortisar"

Jag är trött! Jag var trött hela dagen igår (sov på soffan i säkert tre timmar), gick och la mig tidigt och gick inte upp förrän vid 10. Ändå är jag så himla trött! Jag undrar egentligen vad det beror på.
Nåväl, det var egentligen inte det jag tänkte blogga om idag. Det var nämligen så att jag var inne en sväng på en viss sajt igår och jag såg ett flertal bilder flasha förbi. De flesta bilderna innehöll foton på personerna som lagt upp dem, svårt att förklara men ni kanske vet vad jag menar, och också texten "kommentera?". Jag begrundade detta ett tag och funderade på varför de skrivit så. Har verkligen så många ett behov av att få bekräftat att man ser bra ut? Eller vet man redan det och
njuter av att få höra det igen? Vad händer om någon skriver en elak kommentar?
Det är ju inte så att den här utseendefixeringen inte har funnits tidigare, det är ju inte direkt några big news att det som numera prioriteras högst på listan är just hur man ser ut. Egentligen kanske det alltid har gjort det, men med dagens teknik kan man ju ta det hela till en ny nivå. Inte kunde de på 1800-talet lägga upp foton på sig själva och be folk att kommentera deras utseende för att öka på självkänslan en smula. Snarare lät man få sitt porträtt målat och upphängt på väggen och sen fick gästerna man hade turas om att säga hur vacker/stilig man var. Okej, okej, det var ju bara i de rikare familjerna - men ändå. Det var ju inte själva utseendefixeringen jag var konfunderad över, det var ju det här med att man ville att folk skulle kommentera bilden på dem själva. Jag såg även dem som klagade över sitt eget utseende och la upp det för allas åsyn. Varför? Är det modernt att klaga på sig själv eller? Är Jantelagen allas bibel nu eller?
Jag fattar inget, och ändå är det folk i min egen ålder som håller på med detta. Kan någon ge mig en lektion?
Ändrad

Dagen efter (midsommar alltså)

Nu är midsommarfirandet officiellt slut. Nog för att vi ska ha gäster ikväll (eller ja, mamma) men jag tar det som att det är över nu.
Gårdagen tillbringades dels här hemma och dels utanför stan. Jag, AE, CE och IA var först här och käkade lite onyttigheter samt lite jordgubbar (inköpta för dagen på torget!). Efter detta cyklade vi till Gröstorp där JH hade bjudit in oss på fest. Det var nog inte den roligaste fest jag har varit på men det gick att härda ut. Det fanns åtminstone en studsmatta som jag och IA kunde roa oss med, trots att den blev hal framåt kvällen och hon flög av (inga skador).
Vid tolv drog vi hem istället och käkade lite makaroner, snackade och bara tog det lugnt. Vid halv tre gick vi och la oss.
Halv åtta ringde min klocka, dags att gå upp för att följa dem till bussen och sen vackert traska hem igen och städa/plocka undan. När jag var klar satte jag mig och tog det lugnt i soffan - läser om da Vinci koden nu så den gjorde mig sällskap.
Strax efter elva tänkte vi sticka till Bo Ohlsson men självklart var det ju stängt (och de som har öppet 363 dagar om året). Dock var det inte helt förgäves för vi köpte en ny övningskörningsskylt (tappade den förra) så jag fick köra hem via Skåne Tranås (mamma skulle till plantskolan - som var stängd).

Nu orkar jag inte skriva mer - det blev ändå inte som jag tänkt mig.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0