BIG BIG HAPPYFACE!

Jag har i fyra veckor haft världens ångest över min hemtenta, jag var helt säker på att jag fått ett fett U (underkänt) på den! Jag vågade som sagt inte åka till tentamensgenomgången eftersom jag har sådan prestationsångest och förmodligen hade brutit ihop inför heeeela klassen. I vilket fall som helst så tog jag mod till mig för att hämta tentan hos examinatorn. Hon trodde först att jag hette Sandra, men det gör jag ju inte så till sist fick jag rätt tenta. När det dessutom stod ett VG på den blev jag helt överlycklig! Från att tro att man är underkänd till att få högsta betyg - förvånande, men roligt! Detta firade jag med en ridtur på min kära häst, eller ridtur och ridtur, ett pass i ridhuset fick det bli eftersom det var KOLSVART ute.
Senare ikväll var jag såklart på dans fuego. Trillade och slog mig dessutom, snubblade på mina långa ben som vanligt... Nu är jag hos Sagge Bagge Slagge och snackar skit!

Awesome halloween!

Med tanke på att jag inte bloggar förrän nu indikerar det på att kvällen var lyckad! Det kom mycket folk och vi hade riktigt kul! Inte lika kul att städa lokalen idag dock, tänk er stanken där inne! Nu idag har vi käkat pizza, jag åt texmexsallad istället but still! Jag orkar verkligen inte skriva något mer nu, skriver på min iPhone samtidigt som jag halvsover i soffan...


Dagen D!

Förstår ni?! Det är LÖRDAG IDAG!!!! Idag infaller således vår halloweenfest som kommer bli helt awesome! För tillfället ska jag snart hoppa in i duschen, raka benen och ha inpackning, men efteråt får jag ta tag i mig själv och skriva lite på vår projektrapport. Jag är bara så söndertaggad just nu att jag inte kan skriva, jag får göra det sen!! 


AAAAAAH!

Helg

Jobbedagen är slut och jag håller helg! Gymir står först på tur, HÄSTABSTINENS!


Upp och hoppa!

Det är fredag och jag är ganska trött. Tur att jag gillar mitt jobb, annars hade jag aldrig orkat! Börjar om en halvtimme så jag ska snart gå ner och käka lite frukost. Hoppas att ni får en bra fredag!


Rätt sida Skåne!

Borta okej, men hemma bäst - det är mitt motto! Nu är allt inlastat från bilen och jag sitter nyduschad framför tv:n och bara tar det lugnt. Mamma flög hem från Finland idag och hennes plan var försenat så hon trodde inte att hon skulle hinna med tåget hem, men som tur var befann jag mig just i Lund så hon ringde och bad mig plocka upp henne på Hyllie. Sagt och gjort, jag ställde in GPS:en och rattade mot Hyllie istället. Var ju bara en kvart därifrån så det var knappast någon omväg. Jag är väldigt nöjd med dagens inköp, även om jag känner mig något fattig. Imorgon blir det jobb och förhoppningsvis hinner jag rida också!

Äntligen på svensk mark igen! Bussen är fu...

Äntligen på svensk mark igen! Bussen är fullastad med godsaker och jag är skittrött! Allt som allt har det varit en superrolig dag med mina kära klasskompisar. Nu ska jag bara lasta över alla flaskor till min bil och sen ta mig hem från Lund!


Den nervösa väntan är över, jag kom med på...

Den nervösa väntan är över, jag kom med på bussen -sweet!


Brr! Framme i Lund, nu ska jag bara invänt...

Brr! Framme i Lund, nu ska jag bara invänta de andra!


Tagga Tyskland!

Upp och hoppa! Sitter och käkar frukost, måste köra ganska tidigt eftersom det är fruktansvärt dimmigt ute! De andra åker från Kristianstad, men jag hoppar på i Lund. Känner mig ganska trött men ser ändå fram mot den här dagen - den kommer bli toppen! Lite nervös för att hitta rätt i Lund där jag ska hoppa på är jag, men jag har letat upp adressen och ställt in vår GPS. I värsta fall har jag alltid min iPhone, den är alltid till stor hjälp!

Ha en bra dag alla!


Starkkänsla!

Nej, jag har inte råkat skriva ihop orden i rubriken, det SKA stå så. Anledningen är att skivstången gick skitbra idag, med tyngre vikter än någonsin orkade jag precis allt! Fuegon kändes också superbra, kunde verkligen ge mig hän idag. Jag tror ändå att det hjälper lite att träna en timme innan, jag är mer varm i kroppen och kan dansa ordentligt redan från början. Varför slösa tid på uppvärmning liksom?

Just nu är jag hos Saga och pratar häst, häst, häst och lite mer häst. Imorgon bär det av till Tyskland med coolingarna i klassen - awesome!


SUPERTAGGAR INFÖR LÖRDAG!!!!


Prestationsprinsessa deluxe!

Jag är så trött på mig själv, jag ska alltid pusha mig själv för hårt, allt ska vara perfekt. Jag tvivlar på att jag duger i allt jag gör - hur kan det vara så?! Jag har haft världens bästa föräldrar bakom mig hela livet, de har aldrig försökt tvinga mig till något jag inte vill och ändå har jag nästan alltid prestationsångest. Jag kan aldrig stå längst fram på några av passen på Friskis & Svettis eftersom jag tror att ALLA tittar på mig om jag skulle göra något fel. Jag själv bryr mig inte om någon annan gör fel, varför ska jag då tro att alla kommer förskjuta mig för minsta fel? Jag blir så trött på mig själv och den där ständiga känslan i bröstet, att aldrig duga tillräckligt. Jag är skiträdd för psykologer som ska komma in i min hjärna och tänker därför aldrig gå till en sådan för att få bukt på mina problem, men vad kan jag göra? Mamma försöker hjälpa mig, men jag har gått runt såhär i 20 år utan att det har skett någon förbättring så det är inget men gör i en handvändning.
Dessutom gjorde jag ett test på iForms hemsida - här är resultatet.
Uppiggande va?

Dagslistan

Idag...
  • Är jag trött på skolan
  • Har jag extremt hästbehov
  • Ska jag träna två timmar
  • Gillar jag att jag ska träna två timmar
  • Är jag intetopp
  • Lyssnar jag bara på partymusik
  • Längtar jag till min hästtranport kommer
  • Saknar jag min pappa jättemegamassormycket...

Karma's a bitch!

Varför är det så att idag när jag har tid att rida suger vädret? Igår var det självklart jättefint ute, men då kunde jag bara se mig om i månen efter en ridtur! För övrigt ska jag nu sitta och skriva på vår rapport fram till klockan 12 då jag lämnar över till Kim. Hon och Sandra är på tentamensgenomgången som vi har idag, men jag är inte tillräckligt säker på att det gick så bra på den så jag stannar hemma. När Kim har fattat stafettpinnen ska jag vandra upp till banken och få mitt Swedbank-ID och lite så, SEN får jag rida. Idag är det dessutom onsdag, och ni vet vad det innebär? Dubbelträning - sweeeet!

Lite mördarjympa gör susen!

Hemma hos Christine och taggar för "Desperate Housewives"! Var på jympan idag igen, efter att ha skrivit rapport i flera timmar var det skönt att ta ut kroppen ordentligt, synd bara att jag inte hann med Gymir idag...
Hemma försökte jag uppdatera min iPhone, det skulle ta fem timmar. När det bara var en halvtimme kvar stängde Internet av och det gick inte att fortsätta - tack! Nu har jag kopplat in den hos Christine, vet ni hur lång tid det står att det ska ta?! SEXTON JÄVLA MINUTER!!!!

Har du inga polare eller?

Jag är en äkta tänkare, när man ser mig är jag oftast försjunken i djupa tankar kring diverse viktiga och oviktiga saker. När jag är ute bland folk brukar jag också tänka på vad de tänker, inte bara om mig utan rent allmänt. Om man skulle skriva ner mina konstiga tankar på en dag hade det blivit en av världens tjockaste böcker tror jag. När jag är någonstans själv föreställer jag mig alltid att folk tänker: "Där är hon själv, hon har inga vänner." Varför egentligen? Varför skulle man vara ensam bara för att man är själv? Är jag på gymmet börjar jag nästan tycka synd om mig själv för att jag inte har några vänner, eftersom jag tänker att alla andra tänker så, men jag har ju massvis av härliga vänner! Jag kan verkligen bli galen på mig själv och min idéer, när jag har rett ut den själv ska jag berätta om min dröm i natt - helsjuk!

Ingen rubrik

Nu är halloweenpynt inhandlat och lokalen studerat, detta kommer bara att bli sååå bra! Jag måste bara fixa med min polismössa så har jag outfiten klar dessutom. Funderar på att trippeltånga håret, men det tar över en timme att göra...
Elin ville ha hjälp med matten idag så hon kom hem till mig, hade handlat fika och allt! Vi kämpade oss igenom hennes mattetal, lagade mat, rastade Bonzo och var sen på lite Dans Fuego. Vi fick vara lite snabba efteråt eftersom Bing fyller hela 21 år idag så körde vi hem om en sväng till honom och sa grattis. Det blev lite sent, så nu sitter jag äntligen i lite lugn och ro och kan fixa med allt jag försummat under dagen. Imorgon ska jag och projektgruppen på återbesök på banken för fler intervjuer och kvällen bjuder på medel 75. Jag försöker uppdatera min iPhone, det går sådär...

Tidig jul?

Julen är tidig i Tomelilla!


Trött eller vad?

Jag skulle gå upp tidigt i morse, men det gick ganska dåligt eftersom att jag somnade förbannat sent - typiskt va? I vilket fall som helst var jag upp kvart i nio, så det var väl halvgodkänt. Stack direkt till stallet och red Gymir, red upp mot Solvången, skrittade längs stora vägen och sen upp på Mexikovägen. Gymir var fin, men ganska tittig, vilket inte är likt honom alls. När jag släppte ut honom i hagen såg jag att småttingarna rymt, Mói fick jag in utan problem, men jag hade varken tid eller lust att springa efter Alva så hon fick vara utanför hagen, där är ändå staket runt hela skiten i vilket fall som helst! För tillfället sitter jag framför datorn efter som vi ska ha Skypekonferens inför grupparbetet, efter det ska jag till Bo Ohlsson (visst är jag där ofta nu alltså?) och inhandla saker till vår halloweenfest som infaller på lördag - TAGGAD!

Mer bilder från tävling

Fler bilder från Ófeigurs lätta träningstävling II!

Bilder från Sandvången

Några av bilderna jag tog på Sandvången igår!
Disa


Bonzo var med


Ålbjörn/Baldur


Gymir


Alva


Julle försöker klä av sig!

Snabbupdate och teaser!

Jag uppdaterar lite snabbt här, för jag ska snart sticka till Saga och snacka skit med henne. Ska ta med mig datorn så att jag hinner redigera bilderna jag tog på Sandvången igår, förhoppningsvis blev där några bra.
För övrigt har jag varit ute på en underbar höstrunda till häst i skogen idag, hade sällskap av Annelie och Baldur - mys! Mamma bjöd på pizza nu ikväll eftersom hon ska till Finland imorgon och hälsa på mina släktingar. Stjärnan igår var som sagt väldigt trevligt, trots en massa äcklig gubbar. Min röst idag är däremot inte vad den varit, ett resultat av lite för mycket sång!

Glas under fötterna!

Det känns ungefär som att gå på glas, så ont har jag i mina fötter just nu, men vad gör man inte för snygga skor? Jag måste säga att jag har haft mycket trevligt ikväll, vi började med en liten förfest hos Sandra och fortsatte sen till Gislövs Stjärna där vi har dansat oss svettiga! För tillfället sitter jag och avnjuter en nattamacka, hann inte riktigt äta innan. Dessutom tänker jag bara på min fina transport som jag snart ska få hem!


Gammal?

Jag får seriösa ålderskomplex när jag tänker på att jag är någons svägerska. Samma sak när jag tänker på att jag är faster. Moster är av någon anledning inte lika farligt, men det har jag varit i 15 år nu så...

Plugga, klippning, stallet, PARDEY!

Nu har jag varit en flitig högskoleelev, jag har pluggat nu på förmiddagen! Fast det är lördag känns det ändå skönt att få något gjort, så kan man slappna av mer mot kvällen. Jag ska alldeles strax göra mig klar och köra ut till kära Nelly som ska klippa av mitt hår. Haha, det lät väldigt dramatiskt, jag ska nog bara klippa topparna lite. Efter Nelly väntar Gymir som vill ut och gasa lite i skogen tror jag, han fick inte så mycket motion igår eftersom Sagas kusiner tyckte hästar var lite läskiga.
Ikväll väntar en rolig förfest hos Sandra och sen drar vi till Stjärnan för att se Perikles! Jag ser fram emot denna dag - tjohooo!

Lag-SM 2012?

Jag vet inte varför, men jag har varit så GRYMT taggad inför lag-SM på senaste tiden att jag bara vill skaka om alla ungdomar jag känner och få dem till att bilda ett lag med mig! Okej, Gymir går inte som en klocka just nu, men jag har faktiskt ganska lång tid på mig innan det är dags! För övrigt är jag väldigt inspirerad i min ridning för tillfället, jag känner att jag kan komma någon vart med min kära lilla pålle. Jag vet att han har det inom sig, jag måste bara ha tålamodet till att få ur allt som går!
Som grädde på moset har min snälla mamma idag beställt en hästtransport! Jag kan inte fatta att det är sant, det är något jag alltid önskat, men aldrig bett om. Är hon inte för kär? Dessutom har den en jättefin sadelkammare som jag är otroligt tacksam över - slipper lägga sadeln i bagageluckan! Ååh, jag känner mig så lycklig som får vara hästägare just nu!

Nu sitter jag här med bästa islandshästför...

Nu sitter jag här med bästa islandshästföreningen, Örlingur, och tittar på Monty Roberts (på film alltså). Vi har fått massor av god mat, en smarrig efterrätt och dessutom simmat i inomhuspoolen samt bubblat i jacuzzin. Hur många islandshästföreningar gör såhär? Tidigare idag har jag tillsammans med min projektgrupp gjort lite VFU på Färs & Frosta där jag dessutom fått jobb! Vi var på kontoret i Ystad och stack därför hem till mig efteråt. Tillsammans har vi kämpat med vår slutrapport och ätit en god lunch. Jag får unna mig lite eftersom jag faktiskt var på gymmet klockan sju i morse! Gymir har jag inte hunnit rida, men Saga har lånat honom till att fota sina kusiner. Imorgon är det lite party party - sånt gillar vi!


Pust

Rummet är städat och vi har varit iväg för att kolla på hästtransport! Nu ska jag på spiiiiiinning - tjohoo!

Ta dig i kragen!

Nu har jag skjutit upp detta, väntat, stått ut, glömt och sen ännu en gång skjutit upp det. Idag, torsdagen den 20 oktober, 2011, ska jag äntligen STÄDA MITT RUM! Äntligen. Jag brukar faktiskt vara en ordentlig flicka men jag har verkligen inte orkat på senaste tiden. Nu jäklar, se upp dammråttor - här kommer Louise!

Duktig Louise

Egentligen skulle jag gå upp tidigt. Men det gjorde jag inte. Minuspoäng till mig? JA! Istället låg jag kvar för evigt och kollade på repriser av "Grey's Anatomy" och andra meningslösa program. När jag segat färdigt drog jag på mig ett par ridbrallor och åkta ut till stallet för en ridtur. Vädret är äckelpäckelhöstigt och jag gillar det inte alls.
Efter ridturen fick jag skynda mig hemåt eftersom jag och min projektgrupp bestämt ett skypemöte klockan 15 för att förberede rapporten. Vi kom inte särskilt långt, men ska ut på mini-VFU på fredag så vi ska fortsätta då helt enkelt.
Idag är det ju onsdag och då är det hektiskt med träningen. 17.30 köttar jag på skivstången, la på lite extra vikter idag och kände mig biffig (haha, jag skojar bara). Efter skivstången har jag en halvtimmes vila, men jag brukar oftast gå på löpbandet då, och sen lite svettigt dans fuego. Skivstången och fuegon är verkligen mina två favoritpass på Friskis! Dessutom hängde Saga med på fuegon idag, alltid trevligt! Eftersom att hon dessutom har FF idag (visst är hon häftig) sitter vi nu i hennes soffa och är coola! GOD NATT!

Dagens ridpass

Jag trotsade blåsten idag och tog en ridtur på min gråa springare. Eftersom att Saga var upptagen med att städa (japp, ni hörde rätt) tog jag också med mig hennes håriga odjur (alltså hunden). Jag bestämde mig för en av rundorna som bjuder på långa, raka grusvägar i skogen eftersom att jag behövde öva på lite trav och tölt. Traven gick prima ballerina, tölten gick han fint i då och då - man får ju spara de där guldkornen. I galoppen MÅSTE jag verkligen öva på nedtagningar, det blir gärna lite grispass och han hänger sig VÄLDIGT gärna i bettet. Jag måste då trycka till bakdelen lite mer så löser väl det sig. Ibland känner man sig dock lite kass som ännu inte kunnat göra de där snygga nedtagningarna än. Det är bara till att fortsätta öva!

STUPID RAIN!

GAAAWR!! Jag är så trött på det eviga regnet som har börjat trilla från himlen nu. Jag var så jäääkla ridsugen idag, men när det regnar och är så fruktansvärt kallt vill jag bara inte gå ut! Jag får väldigt ont i knäna och ryggen när det är så kallt, så att rida är ganska uteslutet. I vilket fall som helst skulle min lillasyster ut och övningsköra, hon och mamma skulle till Bo Ohlsson, så jag följde med dit istället. Det känns som om jag är där jämt och ständigt nu för tiden, dock handlade jag inget idag (yeey). Jag har inte alls varit särskilt motiverad inför träningen denna veckan, men jag valde ändå att släpa iväg mig själv på Medel 75. Det är som medeljympa, fast man kör lite längre styrka och lite längre kondition - med andra ord jobbigare! Så seg som jag känner mig i kroppen är jag väldigt glad att jag pallade och nu sitter jag här nyduschad och fräsch! Till råga på allt har ICA extrapris på B&J (två för 75) vilket leder till att jag har glass väntandes i frysen! Snart är det "Desperate Housewives" och då åker glassen fram! Man får ju faktiskt unna sig själv lite, fast att det är tisdag!

Tävlingsbilder!

Idag fick jag äntligen tummen ur röven och startade upp min gamla dator för att lägga över bilder till min nya dator. Min gamla dator är fruktansvärt seg och låter horribelt, därför har det tagit så lång tid! På min gamla dator fanns bilder från Ófeigurs lätta träningstävling två vilka jag nu har redigerat. Här är några av mina mästerverk (höhö)!

Lilla Nova var med och tittade


Saga och Dimma på framridningen


Lite ös på framridningen


V5 ungdom



Vågar jag?

Ska jag, eller ska jag inte färga håret? Är less på min färg som ingen kan definiera och skulle vilja färga/slinga det mörkare. Dock vet jag inte om jag vågar... SKA JAG?


Senaste hit?!

När jag sitter i bilen lyssnar jag oftast på Mix Megapol, det går inte att få in särskilt många radiokanaler här nere. Det jag stör mig på är att de ofta spelar OneRepublics låt "Good Life" och kallar den för "OneRepublics senaste hit". Vad då senaste hit? Jag har seriöst lyssnat på den i nästan ett år! Enligt Wikipedia släpptes låten i november 2010, och det gör väl knappast den till en ny låt? Jag vet inte om de menar att den inte börjat bli känd förrän nu, men det är knappast någon ny låt, det måste ni hålla med mig om!
PUSS

Mysdag

Sitter på Max i Ystad och umgås med två av mina favoritflickor! Vi ska gå och shoppa snart, bara mysa och ha det bra. Ikväll är det äntligen träning igen, Gymir får vila efter den härliga strandritten igår.


En härlig strandritt!

Ibland förvånar verkligen min mamma mig. Igår var hon ute och gick på Borrby Strand och mötte då ett ekipage bestående av en ryttare på islandshäst. När mamma sen kommer hem frågar hon om inte vi ska åka dit imorgon (alltså idag söndag) och jag står som ett frågetecken.. Jag har typ världens bästa mamma, men hon är verkligen inte hästintresserad, och det är därför inte konstigt att jag blir förvånad när hon undrar om vi ska åka iväg på hästutflykt. Självklart ville vi ju ha med oss Saga, så hon lånade Heba, vi lånade Peders transport och stack sen iväg till stranden med hästarna! Mamma bjöd även med Karin, Hedda och Heddas kompis Annie som anlände strax innan oss med en fullpackad fikakorg. Jag kände mig som ett barn på julafton och kunde nästan inte tygla mig själv innan jag fick lasta ut Gymir och sitta upp. Jag och Saga skrittade därför iväg med solen i ögonen längs strandkanten, bara njöt av att få sitta till häst. Turen bjöd självklart på ett gäng låååååånga, härliga galopper med allt vad som hör till. Vissa dagar är det bara ljuvligt att ha häst!
Här skrittar vi iväg mot solen



Jag och Gymir galopperar i vattnet. Helt klar värt att bli lite blöt!



Hopptävling på Attusa

4Idag skumpade jag och Saga iväg på Albo ridklubbs hopptävling på Attusa Gård. Självklart hade båda sina systemkameror i högsta hugg och avfyrade dessa både hit och dit. Var inte särskilt många startande, men var ändå lite mysigt att vara iväg och bli lite nostalgisk från sin ponnytid!
Typ världens sötaste unge som jag ville fota hela tiden



Ibland går det liiiite segt, men över kommer man!



Den fina fjordingen som vann D-ponnyklassen!



Megajättesuperduperfin hund!

Den moderna kvinnan

Ni vet den där frågan: "Är glaset halvtomt eller är det halvfullt?" som ska avgöra huruvida du är optimist eller pessimist? Jag anser härmed att den är gammal och fullkomligt omodern och kommer komma fram till en ny fråga för den moderna kvinnan: "Är jeansen för små eller har de krympt i tvätten?", alternativt: "Är jeansen för stora eller har de töjt sig?"

Den optimistiska kvinnan som tar på sig ett par trånga jeans hävdar genast att dessa har krympt i tvätten och går raka vägen ut på stan för att shoppa nya brallor som sitter bättre! Är jeansen för stora har de utan tvekan töjt sig och även då går hon ut och shoppar ett par nya byxor!

Den pessimistiska kvinnan suckar åt de trånga jeansen och anser att hon har gått upp i vikt. För att trösta sig går hon på stan och shoppar, allt utom jeans eftersom hon inte vill påminnas om problemet. Skulle jeansen rent av vara för stora har de töjt sig och hon suckar sorgset och går ut på stan och shoppar för att driva bort alla bekymmer!

Förstår ni vad jag menar? Haha, jag tillhör nog inte den moderna kvinnan - JAG HATAR ATT SHOPPA!

Äntligen kväll!

Nu sitter jag åter igen hemma hos Saga och bloggar loss! Som sagt stack jag till stallet efter skolan för att rida min lilla häst. Bråkade lite med Mói när jag tog in Gymir, Mói ville nämligen också följa med in och det slutade med att han och hans morsa sabbade grinden. Kanske inte jättelyckat det hela, men jag sket i dem, de fick gå där i gången! Saga var för trött för att hänga med, men jag kidnappade hennes hund Wilmer som fick följa med på en skogstur. På grund av den rådande älgjakten tog jag på mig en reflexväst - man vill ju inte bli förväxlad med skogens konung och hamna som trofé på någons vägg! Väl tillbaka i stallet försökte jag få i Gymir hans loppfrön, det gick inget vidare och slutade med att jag tryckte in dem i truten på honom. Det är ju trots allt för hans eget bästa som jag gör det, jag vill INTE ha ett återfall av sandkolik tack (läs det inlägget här)! Fick snabba mig ut med mat till hästarna och hjälpte sen Tina med att plocka in några pållar, men sen fick jag GASA hem för att komma i tid till skivstången. Skivstånget gick bättre än någonsin och avslutades med en svettig timme med Dans Fuego! Det är så härligt att träna, jag blir bara glad!

Därför är ridning en sport!

Som ni säkert har förstått tränar jag ganska mycket. Jag är på Friskis 5 dagar i veckan, och på dessa 5 dagar tränar jag ungefär sju pass. När man sedan adderar detta med ridningen, något som jag även detta utför 5 dagar i veckar blir det hela elva(!) pass! När någon frågar och jag då förklarar det där med ridningen säger de att det inte räknas? Jaha - VARFÖR? Ridning är en sport (eller rent av en idrott) och borde väl därför då också räknas som träning? Det är ju onekligen ingen lätt match att handskas med ett djur som väger flera gånger så mycket som man själv gör!
Bara för att vara lite smart har jag därför tagit fram Wikipedias definition av en sport, såhär står det:
"Sport är ett samlingsbegrepp för olika aktiviteter med tävlingsmoment. Sport kan utövas individuellt eller i lag...Termen sport omfattar även vissa aktiviteter som inte är fysiska och enligt en ännu vidare definition även spel som frågesport och schack. Begreppet idrott kan också innefatta vissa aktiviteter som inte kan kallas sport, då de saknar tävlingsmoment, till exempel motionsidrotter som joggning, stavgång och aerobics."
Värt att tillägga är att ridsport är den andra största sporten i Sverige, bara fotboll har fler utövare!

Någon som säger emot?


Schemafel

Jaha, de hade skrivit in fel i schemat så vi hade inte särskilt mycket till lektion. Jag slutade redan klockan 12 och är som förståeligt redan hemma.. Just nu hjälper jag min lillasyster med körkortsteorin och övar lite till excelexamination imorgon. Jag ska alldeles strax köra till Saga för att hämta hennes hund och sen dra till stallet. Klockan 17.30 är det äntligen dags för träning, uppdaterar mer ikväll!


Onsdag

Nu har jag gasat klart och har landat i skolan! Sitter här med min kaffemugg och spelar Wordfeud med Filippa och Lisa! Idag ska vi lära oss hur man bygger upp en personaldatabas i excel, låter trevligt va? Nej, nu börjar vi!




Move night at Chrissie!

På grund av den fördöma älgjakten valde jag att inte rida i skogen idag, eftersom jag inte vill att Gymir ska hamna i någon gryta! Dessutom var vädret för fint att rida i ridhuset så det blev en skrittur på grusvägen istället. Just idag var dessutom Angelica, alltid trevligt att prata med henne vilket medgav att jag dröjde mig kvar en stund. Nu har jag stuckit till Christine för en filmkväll, men jag kom ju på att det är "Desperate Housewives", en TV-serie som jag är mer beroende av än "Sex and the City". Turligt nog har Christine femman, så jag får väl dissa henne och Amanda till förmån för de desperata hemmafruarna. Jag vet att det är löjligt, men något löjligt måste man väl få göra?!

Hur som helst blev det helt plötsligt någon form av besöksrekord i min blogg idag, väldigt trevligt. Däremot skulle jag vilja förtydliga en sak. Jag får ganska många förfrågningar om andra bloggare som vill att vi ska följa varandra via Bloglovin'. Jag blir självklart jätteglad om ni vill följa min blogg via Bloglovin' eller helt enkelt bara är intresserade av det jag skriver. Jag är å andra sidan inte intresserad av att ha folk som följer mig bara för att jag ska få fler läsare, det är inte därför jag skriver blogg! Jag tänker inte heller följa någon annan via Bloglovin' eftersom att jag aldrig loggar in där, jag följer de bloggar jag tycker är bra - that's it! Som sagt, jag läser gärna din blogg om den är bra, men jag tänker inte följa den via Bloglovin' bara för att jag själv ska få fler prenumeranter.

Home at last!

Som en happy surprise fick vi veta att dagens delprov skulle göras i grupp! Efter att ha fått en hel del information gick jag därför med mina kära gruppmedlemmar hem till Kim där vi skapade vårt mästerverk - en självvärdering! Nu sitter jag äntligen hemma igen efter en del långa bussfärder och ska alldeles strax ta mig ut till stallet för en ridtur! Är såååå ridsugen just nu att bloggen får vänta, får uppdatera ikväll istället!

Big happyface!

Fick just sms från min storebror som berättade att han just blivit pappa igen till en liten flicka! Detta betyder att jag än en gång är faster, wihoo! :D


Det största misstaget med att jag har klac...

Det största misstaget med att jag har klackar på mig idag, är att jag slog huvudet i taket inne på bussen...


Min kvällsrutin

Egentligen är detta en mycket dålig vana, men jag följer den nästan slaviskt varje måndag-torsdag. Det är nämligen såhär att klockan 23.00 dessa dagar är det dags för "Sex and the City", en av min absolut favoritserier! Trots att jag imorgon ska gå upp 05.15 kämpar jag mig för att hålla mig vaken till detta underverk börjar! Just nu är klockan 22.59 och därför ska jag nu stänga av datorn och krypa ner i min sköna säng (självklart är TV:n på). Skola imorgon - delprov står på schemat!

Shopping och träning!

Shoppingturen idag blev mycket lyckad. Jag har inhandlat 7 kilo loppfrön på JHL och även ett par nya ridbyxor. Jag gjorde dock ett misstag, jag provade ett par skor som var snygga! Åååh, jag kände hur de ropade efter mina fötter, därför provade jag dem och självklart satt skorna som en smäck! Fanns inte mycket mer att göra än att låta skorna följa med mig hem... Som det kan gå.

Efter vår sväng i Tomelilla körde vi ut till Christines mamma för att hälsa på henne samt hämta Amanda. Måndag = Dans Fuego, något som alla tjejer i vårt kompisgäng uppskattar! Innan vi drog mot Friskis & Svettis lagade jag korv stroganoff med ris eftersom Christine tydligen inte kan det själv(?). Även om de inte tyckte den var lika god som deras styvpappas sa de att de uppskattade min.
På träningen ikväll lyckades vi också få med oss Saga! Det gick så långt att hon dessutom inskaffade sig ett gymkort - JAG ÄR IMPONERAD! Imorgon är det dags för skola för mig, egentligen har jag medel 75 på Friskis, men jag tvivlar på att jag hinner med det imorgon, ska rida min kära pålle också!
Äkta bloggarstyle har jag tagit foto på dagens inköp! Enjoy!
Sju kilo loppfrö!


Mina ridbrallor. Höhö. Känns helt fel att fota sina kläder...



De farliga skooorna!

Next thing to do

Aaah. Här sitter jag med en latte i handen - äkta bloggarstyle! Fast egentligen... De kanske köper sina? Jag gjorde min helt själv!

Ett snabbt ögonkast ut över havet räcker för att konstatera att dagens väder är grått och regnigt. Som tur är har jag inga storslagna planer för dagen, men när man är ledig är det ju alltid trevligt om vädret kunde bjuda till lite. I vilket fall som helst ska jag ut på miniminiroadtrip med min lillasyster och Christine. Vår första anhalt blir JHL där jag ska inhandla loppfrön åt min häst - prima ballerina för att förhindra sandkolik! Vi kommer sedan att arbeta oss bort mot Bo Ohlsson, och om jag får bestämma - STALLSHOPEN! Jag är i desperat behov av ett par nya ridbyxor, samtliga av mina par är i sönder eller utlånade till Saga (som inte hittar dem). Tragiskt nog är ridbyxor ingen billig historia så jag får väl se om det blir någon mat i slutet av månaden eller inte.
Nej, nu ska jag sörpla klart på min latte, kanske borde göra mig klar till Sanna och Chrissie kommer, eftersom att jag har tjatat på dem om att skynda sig. Oooops!

Varför LOUISE? VARFÖR?

Jag sitter och slökollar lite i min blogg och kommer då på den utomordentliga idén att kolla vad jag gjorde för ett år sedan! Sagt och gjort, tydligen hade jag precis kommit hem från att ha sovit över hos Bing efter en fest. Detta inlägget kan ni läsa här. Det roliga med det hela var att längst ner finns en länk till ett inlägg då jag gästbloggat hos Saga (detta inlägg kan ni läsa här). I detta inlägg står det att vi tillsammans tvättat bilarna uppe på Aurora och Saga ska dammsuga sina gummimattor. Inget fel med detta, men problemet är att sida vid sida står hennes bil med mammas nytvättade, svarta, blanka Volvo. I detta moment kliver Saga ur, sliter ut en gummimatta och tömmer ur gruset så att det hamnar PÅ Volvon. Tack för den! När jag nu berättade detta för Saga asgarvade hon och brister ut i följande kommentar: "Varför känns det som så TYPISKT mig? Alltså Louise, så väl som du känner mig, hur i HELVETE kunde du låta mig klippa din häst?"


Inte vet jag... Men jag tyckte att det blev rätt bra...

Nyklippt häst och sugigt bilbatteri

Nu är min lilla vackra häst nyklippt och mycket fin! Saga fick göra det mesta eftersom jag var en sån fegis, rädd för att göra fel och fucka upp hela pälsen på honom. Christine agerade moralisk stöd och tittade på medan vi pysslade med Gymir.

Väl hemma igen satt jag och glodde på TV när Saga ringde och sa att hennes bils batteri var STENDÖTT och de inte hittade batteriet på hennes mammas bil. Min mamma var inte glad för att låna ut batteriet på hennes bil, så jag körde bara dit och stöttade dem. I vilket fall som helst så var batteriet UNDER förarsätet (jäkla fransmän) så det var typ mission impossible att försöka starta Sagas bil med hjälp av hennes mamma. Vi konstaterade att det krävdes en bil med batteriet under motorhuven - därför ringde vi..... GEGGA! Tack vare hans Volvo 850 fick vi igång den lilla Guppy så vi körde en lååååång runda på de Österlenska landsvägarna. Just exakt nu har vi landat i Sagas säng med våra datorer sida vid sida - som på den gamla goda tiden!
Gymir före (Foto by Saga Blixt Åman)




Under tiden (aja baja, sitt aldrig på knä vid en häst)




Snälla Gymir stod helt lös.




Lite hår?




Gymir efter (Foto by Saga Blixt Åman)



Min fiiiina häst (foto by Saga Blixt Åman)





Sunny sunday

Jag gick hem ganska tidigt igår, hade en sån jäkla SKALLEBANG, stod inte ut längre. Och nej, jag var inte full, jag drack bara den cidern som jag drack hemma innan jag gick, eftersom jag fick huvudvärk när jag gick till Strandpaviljongen. Jag var som sagt inte så partysugen, vi satt istället ute i sofforna och snackade skit.
I morse fick jag SMS från Amanda som skrev att Christine ville att jag skulle logga in på MSN - eh ja?! Christine var nämligen bakis och ville ha lite sällskap (eller någon lagade mat åt henne). Jag brummade därför iväg och sen vandrade vi mot affären för att inhandla mat (Christine handlade huvudvärkstabletter). Nu har vi ätit en festmåltid och ska dra till stallet senare för att klippa den håriga gråa!

Knäckt första!

Då var kvällen första cider knäckt och jag är mer eller mindre redo! Jag fick dissa förfesten jag var bjuden på, var liiiite läskigt att vara där eftersom det knappt var någon jag kände. Hur som helst var jag fett seg och blev ändå inte klar förrän nu. Jag ska alldeles strax tåga ut genom dörren och möta coolingarna Sagge Bagge Slagge och Pääääääärry och vi ska då gemensamt tåga mot Strandpaviljongen. För övrigt tycker jag att alla ska tycka lite synd om mig som har jäääätteont inne i munnen på grund av en visdomstand som tränger sig upp. Jag kan inte tugga och är helt svullen - sugigt? Jadå... Som jag sa till mamma, jag får döva det hela med vodka, hehe.

Ha en awesome lördagskväll, gör allt jag inte skulle ha gjort!

Adiós Amigo?

Är det bara jag som saknar chokladet Marabou Amigo? Ni vet, mjölkchoklad med sådana där corn snacks? Jag minns att jag åt det någon gång under tiden jag gick på Bollerup - men nu finns det inte längre!
Snälla Marabou - mer Amigo åt folket!


Hasta luego!

Olyckshändelse

Nu är jag hemma efter en (som vanligt) händelserik dag i stallet. Körde först till snälla familjen Kellersson och lånade två klippmaskiner, så imorgon ska jag och Saga gå loss på Gymir. Dessutom fick jag titta in i deras nya stall som hästarna ska inviga idag - superfint! Var två andra tjejer på Sandvången när jag var där som skulle rida ut på Heba och Solen, de kände sig lite förvirrade när det kom till utrustningen, men det är ju faktiskt lite annorlunda från "vanliga hästar". De blev glada över lite hjälp, men jag tyckte att de var så duktiga i alla fall.
Själv tog jag Gymir på ett dressyrpass i ridhuset. Jobbade lite på en övning jag gjort för C en gång, väldigt användbar för min häst åtminstone (jag förklarar övningen längre ner i inlägget). Till en början klarade han inte av att hålla formen och undertrampet runt i alla volter man gör, så jag försökte ändra min sits och handställning hit och dit - utan resultat. Tillslut blev jag bara lite irriterad så istället för att öka volterna minskade jag dem. Förutom detta gasade jag också på rejält i traven några varv så hans bakben fick "komma ifatt" lite. När jag började med övningen sa det bara schvoooom om hans trav, och då var det minsann inget fel på hans undertramp! Dessutom slängde han fram frambenen så fint så. Tydligen lönade det sig att göra det lite svårare för honom så att han fick anstränga sig lite. Rider man på en liten volt måste de ju nästan sätta bakbenen in under sig för att inte gå omkull. Nöjd och belåten med mina fantastiska ridkunskaper (hehe) satt jag av och gick en sväng med honom så att han fick andas ut en smula. Bara av att skritta och trava blev han DYNGSUR så det ska bli väldigt skönt att klippa av lite av den där pälsen imorgon.
Väl tillbaka i stallet hade de andra tjejerna också kommit tillbaka, så de gjorde hästarna klara och gick sen ut i hagen med dem. Själv tog jag lite längre tid på mig men gick sen också mot hagen. Jag blev lite förvirrad över att de inte kommit längre med Heba och Solen eftersom jag såg de när jag rundat halmladan, men fick snart svar på min fråga. När jag tittar mot paddocken ligger nämligen en av tjejerna ner på sidan och jag blev helt livrädd, min första tanke var att hon svimmat! Min annars så lugna lilla häst blåste upp sig och steppade åt sidorna, lika förvånad som jag över att det låg en tjej på ridbanan. När jag närmade mig såg jag att hon rörde lite på sig så jag frågade hur det var med henne. Det visade sig att hon blivit sparkad på båda knäna! Solen hade uppenbarligen blivit irriterad på Heba och då hade den här tjejen kommit ivägen för Solens båda bakhovar. Det var ju självklart inte meningen av Solen, men ändå väldigt oturligt. Tur i oturen att Solen går barfota bak! Jag skyndade mig ut med Gymir och sen fick vi hjälpa henne att ställa sig upp. Hon kunde gå, men väldigt långsamt. Usch, jag tyckte så synd om henne, de tyckte det var så kul att vara ute på islandshästarna och sen händer detta! Verkligen typiskt....

Voltövningen från idag


Vi antar att du rider i vänster varv. Då ska du i varje hörna göra en volt inåt (åt vänster dådå), men när du kommer ur volten som görs innan en långsida, rider du in mot mitten som om du skulle göra en serpentinbåge. Vid mitten av denna bågen gör du då en volt utåt, mot spåret (alltså åt höger) och fortsätter sen mot nästa hörna där du gör en volt åt vänster igen. Jag har faktiskt försökt mig på att rida en bild i paint. Ni får ha överseende med att detta inte är min bästa sida och att jag gjorde det väldigt fort.. Haha, jag hoppas att det går att förstå i alla fall!



Då har man lördag i blodet igen!

Jag bojkottar det där med "fredag i blodet" till förmån för tamtadam.... LÖRDAGEN! Denna fantastiska veckodag är ju bara föööör härlig. Min lördag, som dessutom är solig, bjuder på ett stallbesök (ska nog ta med mig kameran) och en härlig ridtur i skogen på min fina häst. När jag kommer hem igen är tanken att jag ska förbättra vad mamma och pappa gav mig (för er som inte fattar; snygga till mig) eftersom kvällen bjuder på ett besök på Strandpaviljongen med häftiga människor.

Nej, nu drar jag - längtar efter min häääääääst!
PS. Denna låten går ju inte att sitta still till!



Förresten ska jag nog dra den repliken ikväll: I would love to bring you home". Får man dissen kan man bara säga att man sjöng på Volbeats "16 Dollar". Eller vad säger ni?

Gårdagen

Min lilla "dejt" med Christine igår var mycket trevlig. Detta leder självklart till att jag kommer gå igenom kvällen i detalj så att ni inte missar något härligt!

Först och främst tog jag bilen och körde till Christine för att hänga lite i hennes nya, mysiga lägenhet ett tag. Vi satt och spånade ett tag på vad vi ville göra efter att vi käkat middag och kom då på den briljanta idén att se på bio! Sagt och gjort, vi loggade in på Bio Rios hemsida och bokade två platser på "De Tre Musketörerna" klockan 20.30. Runt femtiden satte jag mig bakom ratten i Christines lilla Ford Escort och styrde hjulen mot Tomelilla. Första anhalten blev Bo Ohlsson där vi egentligen inte köpte något särskilt, eller jag köpte ett skydd till min kära lilla iPhone.


Stopp nummer två skulle ha varit thairestaurangen, men den var självklart stängd för renovering så vi gick till Pizzeria Milano och käkade varsin kebabtallrik.


Mätta och belåtna vandrade vi vidare mot Christines pappa och kelade med hans kattungar. Eftersom det var (är) ganska kallt ute, trippade vi på bort till ICA Kvantum istället och förkovrade oss i läppstift, tampongmärken, nagellack och hårprodukter. Christine skulle inte handla något, men handlade självklart för över 400 spänn.
Eftersom att klockan inte var så mycket när vi shoppat färdigt satte vi oss vid ett bord och kollade i en frisyrtidning. Tanken var att få någon form av inspiration till Halloween, men det misslyckades totalt. Istället suckade vi uppgivet och vandrade bort till biografen där vi självklart var först (yeey). Filmen var MYCKET bra enligt min mening, och Christine höll såklart med (ingen säger emot mig, haha) och det var det självklara samtalsämnet på bilfärden hemåt. Väl tillbaka hos Christine (med ett pit stop hos Christines moder för att hämta en mössa) fick jag en hembakad biskvi och körde sen tillbaka mot den stora staden. Jag hann inte mer än komma in genom dörren förrän Saga ringde och sa att hon slutat - självklart körde jag upp till henne sväng då! Vi satt och asgarvade åt en massa gamla bilder som självklart kommer komma upp på vår nya och fantastiska blogg så småningom.



Jag och Christine på Tingvalla i januari





En lista

Varför inte göra en lista mitt i natten? Varför INTE liksom?

Vad som äcklar mig...
  • Mögel
  • Alldeles för självsäkra människor (sådär kaxiga ni vet)
  • Folk som tycker de är värda mer än någon annan
  • Fisk (att äta alltså)
  • Folks snorkråkor
  • Vita tubsockor
  • Filmen "The Human Centipede"
  • De där "lerfigurerna", typ som Wallace & Grommit, Fåret Shaun, Pingu och de där.
Ja, det var väl vad jag kan komma på såhär mitt i natten. Jag ska utöka listan vid ett väl valt tillfälle...
Förresten har jag ändrat lite i designen. Försökte lägga in en ny header, men den läggs bara upp i världens sämsta kvalité, så jag får behålla den gamla ett tag till...



SO LONG!

Doktorn i "The Human Centipede."

Nu sitter jag och Christine på biografen i...

Nu sitter jag och Christine på biografen i Tomelilla för att se "De Tre Musketörerna". Christine har just bjudit mig på middag i försenad födelsedagspresent - supermysigt! För övrigt har vi kollat på olika frisyrer, läppstift och hudkrämer åt Christine. Inte direkt min tekopp, men vad gör man inte för en vän! Nej, nu börjar snart filmen!


Värt att tillägga...

Det är inte jag som har problem med att skapa stycken, det är blogg.se som har seriösa formateringsproblem...

Vad som irriterar mig...

Jag är inte särskilt lättirriterad av mig, faktum är att jag är en väldigt tålmodig person som sällan tappar humöret. Jag brukar ha överseende med de flesta människors beteende och pratar ofta bort dåligt beteende med att individen i fråga säkert har en dålig dag. Däremot idag på bussen mellan högskolan i Kristianstad och centralen/resecentrum kände jag att jag blev så fruktansvärt irriterad på en tjej. Många hade säkert bara viftat bort händelsen och gått vidare, men jag, jag ältade hela historien hela vägen hem till Simrishamn. De här stadsbussarna är mer eller mindre alltid sprängfyllda med människor som ivrigt trampar när de ska gå på, och likaså när det är dags att kliva av. Jag kom på bland de sista eftersom jag ogillar att tränga mig och fick därför stå upp. Väl framme på centralen ska 90 % av alla människor hoppa av och jag är inte inkluderad, utan tillhör resterade 10 %. I vilket fall som helst så försöker jag akta mig så gott det går för att släppa av folk, men jag är helt omringad och kommer ingenstans förrän jag släppt av de som står till höger om mig (de närmast utgången alltså). I detta ögonblick börjar en tjej trycka mig stenhårt i sidan samtidigt som hon står och trampar på stället. Eftersom hon var ett och ett halvt huvud kortare än mig så kan hon ju självklart inte rubba mig ur fläcken och jag säger vänligt: "jag ska inte av här". Hade någon sagt så till mig hade jag ju då slutat trycka på (även om jag inte ens skulle tryckt på från början) och väntat till personen i fråga hade möjlighet att flytta sig. Jag känner att jag förmodligen inte besitter några liknande egenskaper med den där lilla tjejen då hon ilsket snäser åt mig: "då får du väl för fan flytta dig!" Eftersom att jag fortfarande inte kunde röra mig åt något håll (såvida jag inte var sugen på att hoppa upp i en annan människas famn) stod jag lugnt kvar till det blir en liten frigjord yta där jag kan ställa mig åt sidan. Den här tjejen stormar då ilsket förbi och hoppar av bussen. Filosofisk som jag är funderar jag då på hennes beteende hela vägen hem till sydligare breddgrader. Varför vände hon sig inte bara om och tog utgången som låg närmre till hands, eller varför kunde hon helt enkelt inte vänta? Ja, mycket text för ett litet problem, men det är verkligen sånt som irriterar mig...

Äntligen stallet!

Jag har nu tagit en välbehövlig sovmorgon och sitter här med håret ståendes åt alla håll och med sömmndruckna ögon. Eftersom jag som sagt varit instängd i en tentabubbla har jag inte hunnit åka till min älskade häst något alls! Det första jag tänkte på när jag vaknade i morse var att nu får jag ÄNTLIGEN åka dit och pussa på min käresta igen. Därför ska jag nu snabbt äta frukost och sedan brumma iväg mot kära Sandvången. Idag kommer dessutom Sandra och tränar med Duffy, hon är lika glad som jag över att vara ute ur tentabubblan! Nej allihop - let's get to work!

I en tentabubbla

Jag har nu under två dagar varit inlåst på mitt nio kvadratmeter lilla rum. Nu, två dagar, åtskilliga samtal till Sandra, över 2000 ord, sex sidor och ett nervöst sammanbrott senare sitter jag här i min säng, glad över att äntligen vara klar med skiten men samtidigt nervös över slutresultatet. I vilket fall som helst tänker jag inte tråka ut er med onödig fakta kring tentamensuppgifter. För övrigt har jag idag varit på medel 75 (ett jympapass) på Friskis & Svettis här i Simrishamn. Varit på det passet några gånger tidigare, och för att sammanfatta det är det svettigt, jobbigt men otroligt kul. Känns härligt efter att ha gjort styrkedelen och det är pölar av svett på golvet efter alla - haha! Nej, jag och Saga har stora planer på G här i bloggvärlden. Jag ska nu engagera mig i det istället och också sova. Imorgon kan jag äntligen sova ut, åka till stallet också har jag ju dubbla pass på Friskis - först skivstång, sen dans fuego! God natt!

RSS 2.0