Vi förstår varandra


Moppeinvigning och möte

När jag vaknade i morse tänkte jag: Screw you Skånetrafiken! Idag tar jag moppen!

Sagt och gjort. Allting gick bra fram till grusvägen upp till Sandvången där det var lite slaskigt. Fick köra lugnt och försiktigt och försöka träffa grusspåren. Klarade mig i alla fall utan att trilla.

Solen lyste från en ljusblå himmel och det var så pass varmt att man kunde gå utan jacka.

Började med att mocka till lilla Duffy då Sandra var på kurs idag. Han är inte så farlig att mocka till så det gick fort.
Fyllde sen hans höpåsar och la upp kraftfoder.


När allt var klart till Duffy gick jag ner och mockade till Luckan. Susanne hade redan gjort i ordning hennes mat så det var bara att ta fram den och sen fylla på vatten i boxen och hagen.


Efter min lilla stalltjänst gick jag och hämtade Heba. I stallet träffade jag sen Emma som gav mig en påse godis som tack för hjälpen med Elmer. Det tackar vi inte nej till!
Sadlade och tränsade Heba och tänkte sen rida ut, men det var för halt så jag tog ridhuset istället.

Jobbade mycket med tempoväxlingar i tölten och satte sist igång med den ökade. Satte pisken på rumpan på henne och j-vlar vad det gick! Det kändes som att sitta i en brant uppförsbacke ungefär. Otroligt häftig känsla.


Då Heba fått mat och blivit utsläppt i hagen drog jag på möte till Edda. Vi planerade vårterminen för lektionseleverna och även vad vi skulle skriva i vårt informationsblad. Tog väl en och en halv timme och sen drog jag tillbaka till Sandvången där jag red Black Hell.
Till en början var hon rätt bråkig men samarbetade sen fint och höjde ryggen riktigt bra. Red henne inte så länge då hon inte blivit riden så mycket på sista tiden.


Sista hästen för dagen var Gymir. Jobbade lite med dressyren och det gick finfint. Lite växlig var han, men inte alls som han var förr. Kunde inte galoppera då det var fyra andra hästar i ridhuset.


Strax innan klockan hunnit bli sex moppade jag hem igen och gick ut med hunden. Nu har jag jobbat lite vid datorn och försökt kolla på "Ponnyaktuen", men det buffrade så mycket så jag orkade inte.



Gymir från Wreta <3

När allt annat går dåligt har man i alla fall hästarna <3

Både Gymir och Heba har gått skitbra idag. Allt annat har gått åt skogen.


Behöver inte säga mer.



Flocken


Solen

 


Oj oj oj

Oj oj oj, vilken seriös bloggtorka det har varit. Jag var på Bollerup igår så det har väl förmodligen en del i det hela.


Ni får bilder sen.


Pöss

I min blogg gillar vi sommaren!

Jag är trött på vintern. Jag älskar sommaren. Därför för att sommaren ska känna sig manad till att komma ska jag nu hylla den med en riktig bildbomb! Hoppas ni gillar hästar ;)



Gymir i Brösarp


Vildhäst


Man kan bada i havet

 









He he he



























Denna otroligt vackra bild får avsluta min bildbomb!


Stadskörning avklarad!

Idag har jag varit i stora staden Malmö och övningskört med trafikskolan. Vi var borta hela dagen. Kändes något stressigt att köra mitt i smeten när man är van vid Simrishamn. Malmö är Sveriges tredje största stad och Simrishamn är Skånes minsta stad.


Nåja. Nu har jag gjort det i alla fall. Och alla överlevde. Thank god.

Ursäkta designen!

Ursäkta designen för tillfället. Jag håller på och fixar men är så jäkla trött nu så jag måste gå och sova. Ha tålamod, jag ska fixa det!


Puss och godnatt <3

Det blev ju rätt bra ändå

Jag kollade ut i morse med en suck. Det snöar som fan.

Jaha. Jag har ingen lust att gå 3 kilometer för att komma till stallet i det här vädret så jag stannar inne.

Sagt och gjort. Jag satt hemma och pluggade körkortsteori.


Senare slutade det att snöa. 14.10 kunde jag inte hålla mig längre och åkte buss till stallet.


Väl framme red jag lilla Black Hell. Hon har vilat i två dagar så hon var stel och jobbig. Direkt när jag hoppat upp höll Sandra på att skritta av Duffy och undrade om jag skulle med till Stallshopen (som har 50% rabatt!!!!). Jag kunde ju inte tacka nej till ett sådant erbjudande så efter att jag rida klart drog vi mot Tomelilla.
Vi stannade först till på Svenska Foder och köpte Betpellets till Duffy som inte vill äta riven som alla andra. Sen drog vi till Stallshopen och Sandra köpte allt som det inte var rea på. Mycket bra affär det där.

Påväg ut mot bilen konstaterade vi att vi var hungriga så vi bestämde oss för att käka thaimat. Vi stormade in där i våra snygga stalloutfits och käkade, snackade och skrattade en hel massa. Båda två är i samma sits för tillfället så vi uppförde oss som två fnissiga skolflickor. Men kul hade vi!


Snacket var väl detsamma i bilen hem. Jag måste säga att det var väldigt roligt att leka. Måste göras om!


Dagen såg mörk ut till en början men blev ju bra ändå.


Tack Sandra :)



Sändra och Duffsy

Min häst är bäst i hela världen!

Titeln säger väl allt. Det gick så jäkla bra idag igen. Nu är vi på G igen!


Gymir från Wreta <3




Med hjälp av någon magisk magi satt grimskaftet kvar när jag tagit av det.


En blöt och skäggig kind med det där läskiga grimskaftet.

 


VÅREN KOMMER!

Snön töar som bara den, fåglarna kvittrar och solen lös tidigare idag. Gymir får gå naken.


Är det inte underbart?!

OS-silver

Anna Haag tog OS-silver.

Fy fan vad duktig hon var!

Ibland bara funkar det

Är det inte fantastiskt? När det funkar alltså.


Började med Gymir idag. Jobbade mycket på dressyren, med skänkelvikningar och lite annat. Han kom ner fint i traven, vilket vi har haft problem med innan. Jag vill inte att han ska gå och ljuga eller gå emot så jag är ganska kräsen vad gäller formen. Idag gick det dock bra. Problemet jag har haft är att han travar så jäkla snabbt! Han är ju en liten töltare så han väljer helst den framför traven. Han har alltså svårt för att trava, växlar ofta när man tar för mycket i honom, svänger eller liknande. Därför är det också så svårt att rida honom i riktig form i traven.

Idag dock bara släppte det. Med ett endaste litet jätteenkelt tips från Carolina som har samma problem så funkade det. Han travade superbra och var så mjuk och fin så jag vet inte vad. Susanne som är en mycket duktig dressyrryttare har sett mig trava tidigare och såg mig nu. Hon sa att "Nu travar han fasen så mycket bättre". Ibland blir man bara glad.


Red sedan lilla Dimma en stund. Jobbar mycket med att få fram henne och att få tölten till att sitta. Gjorde jättesmå, snabba volter och jagade på bakdelen så gick det mycket bättre.


Sen kom jag då till lilla Black Hell. Äntligen går hon i form i både skritt och trav. Hon var riktigt pigg idag dock. Lisa höll lektion i andra änden av ridhuset så jag hade den andra halvan. Varje gång jag svängde över i höger varv gick hon helt i sidled till vänster och drog mot Lisa. När jag väl lyckades parera något sånär (hon förstår inte riktigt skänkelhjälperna) hoppade hon runt, stegrade sig, stampade med frambenen, sparkade bakut och surade. Jag trodde seriöst att jag skulle flyga, men jag lyckades hålla mig kvar trots allt.



Händelserik dag? Ja, kanske.


Att känna sig ensam

Ni vet sådär som man kan känna ibland. Man kan vara med tusen olika människor och ändå känna sig som om man är helt ensam på denna jord. Man kan gå och känna sig nere, utanför, deprimerad och bara allmänt ledsen. Det känns som om det bara är du och dina tankar, du har ingen du kan dela dem med.

Världen utanför känns trött, grå och kall. Skorna känns extra trånga, byxorna extra tajta och låren extra breda. Du känner att du inte riktigt har koll på läget, du känner att du har tappat fokus och mest känner du dig korkad.

Det känns som att alla är bättre än dig och alla andras liv är mer lyckade än ditt. Dina vänner har perfekta pojkvänner/flickvänner, perfekta bilen, perfekta utseendet och allt annat som kan vara perfekt på en människa.


Tänk vad mycket som kan få en att må så dåligt. Det behövs inte mycket för att du ska känna dig totalt nere i skiten.



Men sen vet ni också när solen helt plötsligt börjar skina och vinden avtar. När du har dina vänner runt omkring dig och du kan dela dina tankar med dem.

Dina steg känns extra lätta och du vill bara krama hela världen - omfamna livet för att just du får leva. Allting i din omvärld är perfekt.


Tänk också vad lite som kan få en att må så bra. Det behövs inte mycket för att du ska känna dig att du är on top of the world!

Ett steg närmre

Idag gick jag på Riskettan. Nu är jag alltså ett steg närmre körkortet och 700 kronor fattigare.


Jag förstår inte vad den här utbildningen skulle vara bra för. I stort sett allt som gicks igenom har man hört innan. Jag hoppas att folk inte är så dumma så att de kör med alkohol eller droger i blodet.



Nyttigare chips - ja tack!

Har vi några chipsälskare där ute? Visst är det gott!

Sorgligt nog är det också onyttigt så man får inte äta det för ofta.


Däremot har jag ett recept på nyttigare chips som är jäkligt goda. Detta har jag lärt mig av Frida!

 


Dela tortillas i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper under


Ringla över lite smör eller olja och krydda sedan med valfri krydda. Själv brukar jag ta grillkrydda eller cayennepeppar.


Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka fem minuter. Pass på! De blir lätt brända!



När de är klara ser de ut såhär!

 


JAG HAR RIDIT STOR HÄST!

Tro det eller ej. Jag red en kamel idag. Det var faktiskt väldigt roligt måste jag säga, fast han var jäkligt lätt i baken i galoppen. Gymirs små skutt är ju ingenting i jämförelse!


För övrigt är jag trött. Jobbade dubbelt så mycket som jag skulle idag så det har tagit på krafterna.


Orkar inte skriva..

Fast jag har ätit en semla i alla fall.

In your face!

Haha!

Vet ni vad jag just gjorde?

Jag skickade mejl till Jacob på VAKNA! med the voice och sa att hela Sveriges bloggvärld borde skicka en rapattack till Kissie då hon borde lära sig stava. Är man Sveriges största bloggerska borde man kunna det ;)

Jag skrev att hon är lika gammal som mig men stavar sämre än min 10-åriga systerdotter.


Nu får vi se vad som händer. Synd att jag inte är en sån där cool och stor bloggare som har en massa inflytande bara.

Ont i häcken!

Jag har fett ont i mina sittben. Fatta det. Ändå har jag bara ridit tre hästar idag.


Gymir gick bra idag också. Och Heba töltade som en klocka.


Black Hell började med att bitcha. Vanligtvis orkar jag inte ta några konflikter men idag tänkte jag bara: "Nej, nu jäklar. Om du kan vara en bitch ska jag minsann vara likadan." Jag körde fullt ös först och främst. När hon har en massa energi är det inte lönt att sitta där och dutta. Nej hon fick köra på sin travartrav ett bra tag innan jag var nöjd. Sen körde jag igång hårdjobbet. Efter att ha börjat göra lite samma arbete som igår, dvs. trav - halt - trav tog jag henne på volten vid C. Pang, pang, pang lät hennes bakben när de sattes ner. Hon lyfte dem jävlar i det. Tillslut bara släppte det. Hon gick på tygeln i skritt och trav, jobbade fint på volten och var bara allmänt snygg. Ägaren säger att hon är en skogsmulle så jag antar att hon mest har blivit riden ute och inte så mycket dressyrjobbad.

Fy fan vad det är najs när ridningen släpper!



Lite idolbilder nu då!


Erkänn att hans rumpa är fettsnygg!


Närbild. Och självklart föredrar jag breda ålar ;)


Graowr. Han börjar bli snygg i kroppen


Fast jag ska nog döpa om honom till Björn eller något. Lilla hårbollen.

 


Fullt upp

Puh. Har just varit på körskolan och det gick finemang. Nästa lektion är redan på onsdag och på torsdag gär det riskettan som gäller. Ganska drygt att sitta där i fyra timmar men det går väl.


Alldeles strax ska jag åka till stallet. Ska träffa Lina och skriva på lite papper till jobbet och så. Skönt att få det gjort åtminstone. Ska dessutom rida minst tre av hästarna. Men det är bara roligt :)



Grattis till Sara som fyller hela 20 år idag!


Sara har fastnat med örhänget i soffan xD

Min hästdag

Tro det eller ej men jag har faktiskt inte bloggat så mycket om hästar på sista tiden. Därför är det väl på sin plats att jag skriver något idag!

Jag har idag ridit fyra hästar. Tre islandshästar och en nordsvensk travare.

Jag började med min kära Gymir. Vi gjorde faktiskt allt möjligt. Jag började med att tömköra honom lite men jag tyckte det var så tråkigt så jag hoppade upp istället. Jobbade honom lite i skritten och lät honom sen trava på ganska lång tyglar. Gick väl sådär. Istället satte jag upp ett hinder och hoppade lite. Han var faktiskt riktigt duktig. Han tycker ju att det är roligt så.
När jag tröttnat på det red jag lite dressyr istället. Jobbade mycket i skritten med skänkelvikningar och en och annan sluta blev det också. För höger skänkel gick det bra och för vänster skänkel gick det jättebra. I traven sen var han mycket mer avspänd och därför blev steget också mycket bättre och svävet större.


Nästa på tur var Heba. Red henne ganska hårt igår då jag körde rejäla tempoökningar i tölten så jag red henne inte mer än 35 minuter. Jobbade igenom tölten grundligt och hon töltar ju bara helt fantastiskt. Traven, galoppen och skritten får vi jobba lite mer på. Skritten har blivit mycket bättre.


Tredje hästen var Dimma. Hon är stensäker i formen i både skritt och trav men har problem med tölten. Jobbade lite med den som är väldigt passtaktig. När jag väl fick tag på hennes bakben blev och takten avsevärt bättre. Jobbade lite med galoppen som hon haft problem med men hon verkade ganska trött och jag höll inte på så mycket. Hon bjöd faktiskt till och med på ett bocksprång ;).


Sist men inte minst var då Black Hell. Hon var rejält på hugget eftersom det var ganska mycket folk i ridhuset. Taktade och höll på. När jag samlade upp henne blev hon förbannad och kämpade emot, taktade och lite annat smått och gott. Hon kändes ganska nonchalant så jag satte rejäl press på henne. Travade, gjorde halt och satte igång direkt till trav vid varje bokstav. Det var jobbigt för mig också då jag satt ner och var tvungen att hålla emot med magmusklerna en hel del. Till sist släppte hon och allt var frid och fröjd..



Om man nu är Sveriges största bloggerska...

Om man nu är Sveriges största bloggerska, och konstant påpekar detta, ska man inte kopiera inlägg från andra. Detta var precis vad Kissie gjorde. Bloggerskan Lifestyle of Brownsugar publicerade ett inlägg igår klockan 11:44 angående skönhetstävlingar för barn. Inlägget publicerades på blogg.se's första sida.

Igår efter klockan 17 publicerade även Kissie ett inlägg om detta - med exakt samma bild som Brownsugar använt. Inlägget hittar ni här.


Hur kan man göra såhär? För min del är det helt okej att skriva om samma som en tidigare människa skrivit så länge man skriver var man fått inspirationen och även länkar. Det är ju ingen tvekan om att Kissie har sett Brownsugars inlägg då samma bild använts.


Mycket dålig stil Kissie.


Vinterland - f*ck you!

Är det bara jag som är helt och hållet klar med snön? Är det bara jag som längtar efter våren, solen och att kunna gå ute utan jacka?

Jag tror inte det.

Den globala uppvärmingen har gått och gömt sig för ett slag. Jag har aldrig varit med om en sådan här vinter i Skåne tidigare. Det har inte varit HELT snöfritt sen ett tag innan jul. Det har ALDRIG hänt så länge jag har levt.

Jag är trött på att bara få ha strumporna torra i tio minuter och att jämt gå runt och frysa. Jag är också trött på att se 10 kilo tyngre ut på grund av alla extra kläder som jag tvingas ta på mig för att inte frysa häcken av mig.

Jag är också trött på hästarnas vinterpäls, styltor, hala grus(snö)vägar och att släpa vatten.



Vill ni höra mer om vad jag är trött på?

Jag tror inte det. Ni fattade nog grejen.


Pöss

Tävlingar för islandshäst i Skåne 2010

Nu är tävlingssäsongen på uppgång. Några som har något inplanerat?

Dessa tävlingarna är de som hunnit komma upp på Sif's hemsida. Jag har valt att bara lägga upp de som äger rum i Skåne.


Februari
Naggur kval
Plats: Vallerödslund
Datum: 14 februari
Sista anmälningsdag: 1 feburari
Klasser: V1 T1 T2 F1 T8 V5


Mars
Ofeigurs kvällskval I
Plats: Margarethof
Datum: 31 mars
Sista anmälningsdag: 24 mars
Klasser: V2 T2 T3 F2


April
Ofeigurs vårkval
Plats: Margaretehof
Datum: 10 april
Sista anmälningsdag: 20 mars
Klasser: V1 V2 T1 T2 T3 F1 F2 P2 PP1

REGIONAL Naggur vår, SM-kval
Plats: Vallerödslund
Datum: 18 april
Sista anmälningsdag: 3 april
Klasser: V1 V2 T1 T3 T2 F1 F2

Ofeigur kvällskval 1
Plats: Margarethof
Datum: 21 april
Sista anmälningsdag: 14 april
Klasser: V2 T2 T3 F2


Maj
Ofeigurs lätta träningstävling 1
Plats: Margaretehof
Datum: 5 maj
Sista anmälningsdag: 28 april
Klasser: T5 T6 T8 V5 F3

REGIONAL, SYDSVENSKA MÄSTERSKAPEN SSM, Ofeigur, SM-kval, WR
Plats: Margaretehof
Datum: 22-23 maj
Sista anmälningsdag: 28 april
Klasser: V1 V2 T1 T2 T3 F1 F2 P1 P2 P3 PP1


Juni
REGIONAL Naggur sommar, SM-kval
Plats: Ej bestämd. Se hemsidan för mer information
Datum: 5 juni
Sista anmälningsdag: 17 maj
Klasser: V1 V2 T1 T3 T2 F1 F2 P2 PP1

Ofeigurs lätta träningstävling 2
Plats: Margaretehof
Datum: 16 juni
Sista anmälningsdag: 9 juni
Klasser: T5 T6 T8 V5 F3


Juli
Skånemästerskapet
Plats: Margaretehof
Datum: 24-25 juli
Sista anmälningsdag: 30 juni
Klasser: T5 T6 T8 V5 F3 P2 PP2


Augusti
Gaedingakeppni för alla
Plats: Vallerödslund
Datum: 28-29 augusti
Sista anmälningsdag: 11 augusti
Klasser: A-flock, B-flock sport och fritidsklass T3 T2 T8 T6 P2


September
Ofeigurs KM
Plats: Margaretehof
Datum: 18-19 september
Sista anmälningsdag: 25 augusti
Klasser: V2 T2 T3 F2 P1 P2 P3 PP1


Oktober
Naggur KM
Plats: Vallerödslund
Datum: 2-3 oktober
Sista anmälningsdag: 13 september
Klasser: V2 T2 T2 F2 V5 T8 T6 T5 P2 galopprace, travrace



Mer information hittar ni på Sif's hemsida



Skúlasons priser, http://skulason.se



Bite me!

Det här vädret kan äta min byxor. Jag gillar det inte. För tillfället snöar det utav bara h-lvete och inom en halvtimme kommer jag vara innesnöad. Bäst att gå ut och skotta.


So, once again - BITE ME!

RSS 2.0