Bussåkares stigande panik

Nu har fröken Sjöstedt landat i skolan café. Sitter här med en kopp kaffe och min älskade iPod instoppad i öronen. Jag har absolut ingen aning om vad folk i min närhet pratar om, men musiken jag lyssnar på är bra! Om en liten stund kommer Sandra hit och sällskapar med mig, hon skulle bara hitta ett par byxor sa hon.
På bussen idag iaktog jag som vanligt folket som klev på. Det är ganska intressant, varje gång en människa kommer på och ser att bussen börjar bli full, så full att man inte får två säten för sig själv, ser man hur paniken stiger i deras ögon ju närmre de kommer bussens bakre del. Själv är min plats ganska säkrad, jag åker från startstation till ändhållplats och har långa ben och mycket saker, folk brukar alltså undvika min plats. Hehe. Sneaky, sneaky. Skämt åsido, jag har faktiskt inget emot att någon sitter bredvid mig, det enda jobbiga är att det är så TRÅNGT!
Nej, idag är det dags för delprov 1 - redovisning av våra fältdagar. Vi var på Plastal i Simrishamn och intervjuade tre personer. Ska bli spännande att se vad de andra grupperna har hittat på med.
Nej, nu ringde Sandra och sa att hon var i kafeterian om två minuter, bästa att sluta blogga!
Tjingeling!

Jag är trött, jag är hungrig, detta är trå...

Jag är trött, jag är hungrig, detta är tråkigt, jag vill hem och sova!


Så skönt att ha fått topparna klippta nu! ...

Så skönt att ha fått topparna klippta nu! Känns gutt att vara fräsch i håret till imorgon. Har hjälpt Sanna och Christine att fixa i festlokalen, blev riktigt fint måste jag säga. Nu har jag äntligen fått landa i soffan, inväntar några goda vänner och mys!


Haha! Jag körde just moppe! Jag ska sälja ...

Haha! Jag körde just moppe! Jag ska sälja den så den har varit på lagning. Var nog ett år sedan jag körde sist. Nej, nu tar jag bilen och hämtar Malin, vi ska gå på stan!


Har björnar samlag med varandra i skogen?

"Spin City" är ingen serie som jag följer slaviskt direkt. För att vara exakt så såg jag ett avsnitt för kanske... ett år sedan? Det roliga med detta avsnitt var att de faktiskt pratade svenska en gång!
Igår var jag trött, men kunde inte sova. Låg i sängen och tittade på TV, och efter "How I Met Your Mother" var det "Spin City" som skulle rulla. Tror ni inte att det var samma avsnitt som jag en gång sett? Haha, skitkul! Charlie Sheen pratar svenska, ganska intressant.
Här har vi konversationen:
Caitlin: "So you've suddenly become a yoga savant to impress a woman?"
Charlie: "I once learned Swedish on a transatlantic flight just to get a model's phone number."
Caitlin: "Did it work?"
Charlie: "Har björnar samlag med varandra i skogen?"
Sam: "Du talar svenska? Jag är halvsvensk!"
Charlie: "What are the odds?"

Ni kan lyssna på klippet här! Jag kan säga att det inte direkt låter som svenska.

Tentan är lämnad, jag sitter och myser med...

Tentan är lämnad, jag sitter och myser med Christine och Malin och flygbiljetten till Kos är BOKAD! Just nu kan det inte bli så mycket bättre. Om två dagar är det stor fest för Sanna och Christine. Taggad? Oh yes?


INLÄMNAD!

Äntligen har jag lämnat in den fruktansvärda hemtentan. I nästan åtta timmar har jag suttit framför datorn, bläddrat i anteckningar och slagit upp i böcker. Helt slut i rutan är vad jag är.
Men nu ska vi tänka lite positivt också!

Fy fan vad bra det gick! Mina lärare kommer bli riktigt imponerade av mitt arbete och ge mig ett stort VG!

Japp, mamma säger att det man önskar ska man säga ut till universum! Jag skickade mitt ut till bloggsfären, men det är väl samma sak?

Jag ligger i sängen och vill inte gå upp. ...

Jag ligger i sängen och vill inte gå upp. Jag måste snart starta datorn. Om en timme dyker nämligen vår hemtenta upp på buffen. Inte konstigt att jag har så ont i magen, tentaångesten kommer krypande. Extra jobbigt är det eftersom jag inte vet vad den handlar om. Nej, tänk positivt! Inga problem!


I måndags var jag en katt?

Jag har länge undrat varför tidning "STIM" dimper ner i brevlådan med jämna mellanrum. Det skumma är nämligen att den är adresserad till min pappa, som dog för 3,5 år sedan. Förbryllat har jag frågat mamma och hennes svar var: "Men STIM-pengar får man alltid, så tidningen upphör inte." 

STIM-pengar för vad?! Mamma fortsatte berätta att pappa tydligen har skrivit en låt som heter "I Måndags Var Jag En Katt" vilken Eva-Britt Strandberg sjungit och spelat in. Låten har spelats i Danmark och även översatts till finska, där den heter "Mä Leikin Kissaa".
Lite coolt är det va?
Och just det! här har vi låten! Ingen jag kanske skulle dra igång på ett partaj, det är mer en visa...

Dagens låtdrog!

Nej, jag kan inte sluta lyssna på den! SKITBRA!


Iskall ridtur och lite sån.... Tentaångest.

Trots att jag är "ledig" idag fick min dag en ganska tidig start. Efter att ha förtärt lite frukost brummade jag iväg till stallet och tog en lång och härlig skrittur tillsammans med Susanne och Hekla. Ridturen hade varit härligare, om det inte varit för den iskalla vinden. Det var däremot väldigt trevligt att ha sällskap av Susanne. Vi pratade allt från konstiga lärare och ålder till derivator. Susanne har tidigare jobbat som lärare i både kemi och matte (tror jag) så det var kul att höra hennes synpunkter. Dock var båda överens om att många är så rädda för matte, folk förväntar sig att det ska vara svårt. Själv tycker jag matte är roligt så jag kan inte förstå dessa människor. Väl hemma sprang jag in i en varm dusch. Så skönt att kunna känna alla kroppens delar igen!
Imorgon är det tid för en dagstenta, och inlämingsdatumet för vår hemtenta närmar sig med stormsteg. Jag har därför nu tagit tag i mitt liv och sitter och kollar över hemtentan, samtidigt som jag tänker positiva tankar inför morgondagens utmaning.

Wish me luck people!

Handlar "Full Steam Spacemachine" om sex?!

Jag och Josse satt på gårdagens föreläsning och nynnade på några låtar från Royal Republic. Josse utbrast då: "Jag är HELT säker på att Full Steam Spacemachine handlar om sex!"
Jag själv har aldrig ens tänkt tanken, men ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att det stämmer! Kalla mig sen eller vad som helst, men shit vad uppenbart det är!
"Dress up for love, I'm coming from above." Det säger ju sig själv.
"I keep my motor clean." Gott att höra!
"All systems go full steam spacemachine." Ni förstår?
"I love to lie, with Lucy in the sky." Jaha.. Här säger det sig själv. Jag har alltid tänkt lie som att ljuga...
"No one could ever know, in time and space we'll find a secret place."
"Dress up for fun." Jag har inte ens tänkt på att de har sjungit det innan...
"When you're behind the wheel." Ja, allt kan ju tolkas på olika sätt.
"Ooh, close contact and this is how we interact. I know that opposites attract." Hur fan har jag kunnat undgå innebörden i det här?!
"Time to feel your energy."
"You scream, I scream."
Desto mer jag läser av texten, desto mer inser jag att Josse har rätt.
"I reign supreme." På så vis.

Och sen har vi ju det sista och mest uppenbara som sjungs i hela låten..
"Let's go back to Uranus." Fattar ni? Uranus = your anus. OMFG. Har aldrig ens tänkt på detta.




Jag testar att blogga från mobilen för för...

Jag testar att blogga från mobilen för första gången! Är jag inte lite cool?


Here we go again

Jag vet inte hur jag ska kunna kanalisera min ilska och få ner den i ord och text. Jag kan ju börja med att berätta om i måndags när jag och Saga var ute och red. Vi red nere vid stranden i Vik då vi möter en kvinna med hund som undrar om vi får rida där. Jag svarar att vi bara rider i kanten och hon muttrar något surt tillbaka och fortsätter. Jag och Saga rycker på axlarna och fortsätter vår ridtur. För mig var detta dessutom premiärturen för i vår, jag har inte haft inspiration till ridning på mycket länge och tyckte att det var skönt att äntligen få sitta på hästryggen igen. I vilket fall som helst, när vi är på väg tillbaka kommer den här kvinnan igen och vrålar: "STANNA!" Jag och Saga stannar hästarna och inväntar vad som komma skall. Kvinnan går på om hur vi ryttare förstör för alla andra, vi förstör för äldre människor, för folk med barnvagnar och för folk som vill ha sina hundar lösa. Hon säger också att folk är så arga på oss att de vill bussa sina hundar på oss. När vi försökte säga något tillbaka sa hon bara: "Det skiter jag i, nu är det så här att..." och så fortsatte det. Om och om igen gick hon på om att vi var så unga och därför förstod inte vi något nu. Saga blev så jäkla förbannad att hon bara sa till mig att rida därifrån och det gjorde vi. Vi red ner på stranden istället och jag var så arg att tårarna trillade. Varför, varför, varför hatar folk hästar så mycket?
Jag berättade allt för min mamma när jag kom hem, och hon ringde kommunen. Kommunen bad om att få ringa tillbaka vilket de gjorde några timmar senare. Slutsatsen? Vi får rida där (dock inte på stranden juni, juli, augusti men det vet vi ju redan) och skulle någon skälla på oss igen ska vi hänvisa till kommunen. Detta är andra gången kommunen måste kontaktas för att vi ska få våra rättigheter bekräftade (kommer ni ihåg det här inlägget?). Aldrig är det den människa som skäller ut oss som kollar upp huruvida DE har rätt eller inte.
Folk är så sorgliga. Fullt med åsikter, men inget kött på benen.

RSS 2.0