Foderkammaren!

Ni har fått följa min och Stinas upprustning av gården. Idag fortsatte vi med foderkammaren. Ni kan absolut inte ana vad mycket skit vi slängde, hur mycket hö, boss och kornkross vi sopade ut eller hur många spindlar som bodde där inne.

Under några sadelhängare, bakom en massa tunnor hittade vi också en död råtta (eller en röd dåtta som jag hela tiden tänker). Den hade nog varit där väldigt länge eftersom den var helt torkad.

Ni kan inte heller ana hur FINT det blev! Vi var helt hänförda över hur stort utrymme där var.


Jag är trött. Därav bloggtorkan.



Dock har jag pratat med Linjusch i nästan en timme. Härligt att höra den norrländska dialekten ;)

Sorgligt

Mina läsare känns inte så morgonpigga ;)



Skrämmande

Sitter och kollar på "Vem kan slå Filip och Fredrik?" och Åsa Sandell är med. Jag konstaterade att hon såg väldigt, väldigt lång ut så jag kollade upp på Internet hur lång hon var.

Svaret var 185 cm. Lika lång som mig.


Skrämmande? Ja.

Hej komplex.



Åsa Sandell. Bild från aftonbladet.se


Sorry

Jag har varit dålig på att blogga nu alltså. Jag har mycket att hålla reda på i min hjärna.


För övrigt har jag och Saga varit på julskyltning i Simrishamn. Det gick alldeles för snabbt.

Stockholm international horse show

Jag gråter. Saga också.


SVT visade inga islandshästar... Jag ska hemsöka dem och lemlästa dem.


Fy f-n säger jag bara. Fy f-n!

Att vara hästtjej

Att vara hästtjej är slitigt och hårt. Du är sällan ledig, du måste vara ute i alla väder och det är ständigt nya kroppsdelar som värker.

För det första så går vi jämt upp tidigt på morgonen. Hästarna ska ha mat och komma ut i hagen. Det spelar ingen roll om det spöregnar ute, de ska ändå ha sin mat.

När hästarna har kommit ute i hagen som ofta består mestadels av lervälling (som du självklart har tvingats gå igenom) så är det dags för att mocka. Du fyller skottkärra, på skottkärra, på skottkärra med skit. Att tömma på gödselstacken kan vara knepigt. Har personen som mockat innan dig inte tömt på ett bra sätt, tvingas du gå ut på stacken och skyffla undan dyngan. Detta är både tungt, jobbigt och STINKANDE!!!

När boxen är ren ska den strös. Står hästen på halm får du släpa på kärra efter kärra. Blåser det ute är det hopplöst, hälften blåser av igen.

När boxen är ren och fin släpar du på tunga vattenhinkar, allt för att din lilla gulleplutt inte ska törsta ihjäl. Strax därefter fyller du IKEA-påsar fulla med grovfoder som du släpar bort till boxen. Kraftfoderhinkar ska fyllas, betfor ska blötläggas och stallgången ska sopas. Du gör allt utan att knorra och klaga.

När du är klar i stallet går du och hämtar din lilla älskling som står längst bort i hagen. När du äntligen kommer fram bestämmer sig hästen för att den minsann inte vill komma in så den springer till andra änden av hagen istället. Efter ett bra tag lyckas du dock få tag på skrället.

Väl inne i stallet ryktar du hästen tills den är skinande ren. Sen sadlar du och tränsar, kanske sätter du på ett par skydd för att skydda de dyrbara benen.

Med all utrustning på rider du sen en runda i skogen för att slappna av. Hästen tycker inte alls att det är läge att slappna av och du får ett h-lvete med att hålla den. Hästen taktar, springer i sidled och spränger upp i luften för minsta lilla ljud. När den äntligen får galoppera bockar den så att du med nöd och näppe lyckas hålla dig kvar.

Tillbaka i stallet tar du av all utrustning och borstar den än en gång skinande blank. Sen får hästen komma ut i hagen. Det första den gör efter att du släppt den är att rulla sig. All ryktning förgäves...


Då allt är klart i stallet går du glatt hem. Redo att glatt komma tillbaka imorgon!


Bilden bjuder jag på. Hehehe...

Louise listar

Eftersom att min älsklingsbloggare (not) Kissie har gjort en inne och utelista kan jag också göra en!

(Erkänn att jag är lite coolare ;))

 

UTELISTAN

1. Pälskrage över huvudtaget.
Fult och bara så B. Dessutom är det ju äckligt.

 

2. Stavfel
Det är okej, alla kan slinta på tangentbordet, jag gör det själv ibland. Däremot när man konstant gör samma fel så är det ganska uppenbart att man inte har alla hästarna i stallet.


3.
Bloggare som tror att de är mycket större än vad de är.
Jag är absolut ingen stor bloggare och det vet jag. Däremot är jag på uppgång.
Men jag stör mig så otroligt mycket på folk som skryter om hur kända de är! Jag hade seriöst inte känt igen vissa på stan.




INNELISTAN

1. Hästar
Vad är coolare, snyggare eller mer underbart än hästar? Stora, starka och vackra djur som alltid finns där för en. Hästar är riktigt, riktigt, riktigt inne!


2.
 Människor som bjuder på sig själv.
Det är ju härligt med folk som kan bjuda på sig själv. Som inte behöver gömma sig bakom smink, botox och silikon. Människor som man kan vara människa med. Superinne!

3. Louise!
Vad eller vem kan vara mer inne än mig? Jag har alltid de mest moderna kläderna, de snyggaste frisyrerna och de mest trendriktiga skorna.
Haha! Kanske inte. Stryck den här punkten ;)


I just don't get it!

Seriöst. Jag har stora problem med det här med Stureplan.

Vissa kända människor skriver/säger saker som "Jag ska på möte med min manager på Stureplan."

För mig låter Stureplan som ett stort jäkla torg. Jag kan se framför mig hur folk står i små ringar och har möten med allt och alla. Jag blir sjukt förvirrad när någon skriver att de ska ta en latte på Stureplan.

I november?!









Jajajajaja. Jag fattar att Stureplan inte är ett stort torg. Men jag har ändå rätt att vara förvirrade för det heter ju ändå SturePLAN!


Det är inte lätt när det är svårt

Jag har kommit på en sak. Vissa människor ser mig som en intelligent människa. Detta är en tung mantel att axla måste jag säga.
Andra människor som inte är lika intellektuellt begåvade som jag kan säga korkade saker, det kan inte jag. Jag måste upprätthålla en slags image liksom.
Fast om jag säger något korkat så brukar jag kunna prata mig ur det så att jag låter smart i alla fall.

Det var ju just det jag var liksom.

Smart alltså.

Mer från igår...

Louise: Visste du det? Jag ska på bloggala imorgon.

Saga: Hahahahahaha!

Louise: Vaddå? Tror du inte på mig?

Saga: Haha, nä.

Louise: Fan...


Jag och Saga

Saga: Vad heter det? Poängtera?
Louise: Ja
Saga: Nej det heter inte punktera!
Louise: POÄNGTERA!
Saga: Heter det så? Jag hittade just på det...

Vidja

Vidja är en rak, tunn och smidig kvist eller rot av sälg, björk eller pil. Vidjor har som användningsområde tunnband, flätning av väggar, gärdesgårdar, korgar och fiskeredskap såsom ryssjor. Skalade, vridna vidjor har använts till rep, traljar, trugor och klövjebågar.



Vidja

Hehehe.. Dålig humor.


Harry Potter och halvblodsprinsen

Jag vet att jag är sen. Alla andra har redan sett den men jag började kolla på den igår.
Jag pratar självklart om Harry Potter och halvblodsprinsen.

Jag och Saga (som redan sett den) började kolla på den igår men jag somnade så vi gav upp. Vi (eller kanske jag) ska fortsätta ikväll.


Vi får väl se vad jag tycker. Än så länge gillar jag den ;)


Min dag på Lugnadal!

Idag har jag jobbat på Lugnadal. Det är en hästgård i närheten av Sandvången. Johanna jobbar där och de behövde hjälp idag så jag ställde självklart upp!
Johanna hämtade mig på morgonen också åkte vi dit. Vi började med att kratsa hovarna på alla hästarna och sen kom Christina och Hanna ut. När vi hälsat bytte vi täcken på hästarna och tog ut dem i hagen. Allting gick smärtfritt och ingen större dramatik skedde.
Strax därefter tog Hanna in "Korven" och red honom medan vi andra mockade. Jag är otroligt imponerad över ordningen i deras stall. Allting var fantastiskt rent och snyggt. Det var jättenoga med mockningen men det gjorde inte mig något, jag gillar ordning. När det var mockat skulle vi låta det ligga uppe vid kanterna så gick Christina efter och spred ut det. Helt platt ska det vara.
När Hanna ridit "Korven" gick vi in och fikade på thé och mackor en ganska lång stund. Med lite mat i magen gick jag och hämtade "Grålle" åt Hanna och sen fortsatte vi med mockningen. Det tar tid när det ska vara ordentligt. Vi fortsatte med att fylla på halm i boxarna och dessutom dammtorka alla galler, krubbor, dörrar och saltstenshållare. Även om det tog tid så tycker jag att det är helt otroligt att man har sådan ordning i stallet. Riktigt, riktigt fint!

Vid halv två skjutsade Christina hem mig och sen tog jag moppen till Sandvången. Mockade åt Nizars hästar och hjälpte sen Tina att ta in alla. Longerade Gymir i ridhuset en stund, han var riktigt fin med inspänningarna. Hans trav var bara... Wow.

Traditionen fortsätter

Nu ska jag baka kladdkaka och sen gå och leka med Saga.

Bye

Sno min stil!

I morse när jag var i stallet var jag riktigt, riktigt snygg.

Därför tänkte jag nu att ni ska få sno min stil så att ni kan bli lika snygga! Jag grämer mig fortfarande över att ingen har kunnat föreviga detta ögonblick.

Vi börjar uppifrån!

På huvudet: Svart mössa från Team Sportia
På överkroppen: Svart T-shirt från Turkiet, märke D&G, mörkblå tjocktröja från Swede Horse och en svart Fristadsjacka.
På benen: Svarta mjukisbrallor från Team Sportia. För att få den rätta looken får de inte vara nytvättade!
På fötterna: Svarta strumpor hittade längst ner i strumpkorgen och ett par gröna gummistövlar från - tro det eller ej - Noa Noa!

Snygga accessoarer som passar till är strån från halm, hösilage, hö eller liknande. Lera på stövlarna är ett plus!


Lycka till från Lantlollan!


Projekt

Stina har ju så många projekt nu när hon gör praktik på Sandvången.

Men idag under lunchen/fikat fick vi alla ett nytt.

"Få-in-Stina-i-en-av-Tinas-vita-skjortor-projektet". Det var ganska underhållande om jag ska vara helt ärlig.




Jäklar vad jag har skrattat idag!

Rubrik

Idag har jag arbetat ännu mer. Jag och Stina tog tag i halmladan som var i stort behov av att tömmas på mög. Igår slängde vi ju in en massa i transporten och idag tryckte vi in tills det blev fullt. Efter det åkte vi, Tina, Jens och Lukas till Måsalycke och slängde allt. Tillbaka på gården fikade vi med knäckebröd med banan på (det var faktiskt gott).
Efter fikat tog jag in Gymir och Heba och strax därefter kom en som skulle provrida Gymir. Vi red först i ridhuset och sen tog jag Heba och red ut en sväng i skogen med henne. Jag tror tyvärr att hon gillade honom. Just nu känner jag att jag verkligen inte vill sälja honom. Han betyder så mycket för mig.

Jag orkar inte skriva just nu. Jag är alldeles för upprörd.



Grattis på födelsedagen pappa <3

Feng shui i ridhuset!

Puh! Idag har jag jobbat på. När jag kom till stallet och höll på att mocka behövde Stina hjälp med att flytta en dörr från ridhuset. Hon höll på att röja upp där. När jag var klar med hästarna gick jag dit och hjälpte till. Vi hjälptes åt att lyfta ut alla grejor ur "hinderboden" och det var ingen lätt uppgift kan jag säga. Bland annat var där ett badkar som vägde jäkligt mycket. Det var knappt att vi orkade det. Vi konstaterade det att en liten späd människa som är "size zero" aldrig hade pallat det. Därför är det bättre att vara lite större ;)!
Vi kämpade och slet, skrubbade väggen, lastade transporten full med saker som skulle till tippen och dessutom eldade vi upp allt i trä. Självklart fick vi en lunchpaus mitt i alltihop också :)! Allt slit var värt mödan för det blev jäkligt fint när vi blev klara. Dessutom gillar Stina grönsåpa lika mycket som jag så det använde vi självklart. Alla hinderstöd fick sig en rejäl omgång med såpan.
När vi inte orkade mer tog jag in Gymir och gav de stora hästarna mat. Sen tog vi in alla pållarna eftersom det regnade. Jag red Gymir en stund i ridhuset efteråt och det gick jättedåligt - tills jag galopperade. Han var riktigt riktigt duktig i galoppen, det gjorde min dag.
Efter ridpasset smorde jag sadel och träns, gav honom mat och släppte ut honom igen. Nu är jag äntligen hemma och har duschat och käkat kvällsmat. Sju timmar i stallet är inte dåligt!

Önskar att jag hade en kamera så att jag hade kunnat ta före och efter bilder.

Hästtjej?

Är du som jag en äkta hästtjej? Jag har här sammanställt en del punkter utefter egna erfarenheter som några av er kanske känner igen sig i...

  • Du vill alltid gå på vänster sida om någon. Eller rättare sagt, du vill alltid att någon går på höger sida om dig.
  • När du ska binda fast något blir det per automatik en säkerhetsknut.
  • Du håller rep och dylikt med tygelfattning.
  • Du måste kväva impulser som säger åt dig att smacka på någon som står i vägen.
  • Du hör vad du själv vill. Femtioårsfest kan lätt bli femgångshäst och scrolla blir rolla.
  • Du blir lite bekymrad när hunden går i grisepass - det är ju inte bra för övriga gångarter!
  • Hur noggrann du än har varit så följer alltid lite halm/hö/hösilage med in.
  • En svag hästlukt förföljer dig var du än går, trots att du är nyduschad.
  • Alla dina pengar går åt till hästen, du bryr dig inte om att du själv får leva på nudlar och knäckebröd.
  • Majoriteten av bilder på din dator, bilddagbok och facebook föreställer hästar.
  • Om någon frågar vad du har gjort under dagen gör de det bara av ren artighet. De vet redan svaret – du har varit i stallet.
  • Om det hade funnits ett Nobelpris i sopning – hade du vunnit det.
  • När du åker förbi ett fält fantiserar du om hur härligt det skulle vara att galoppera över det.
  • Ser du en uppförsbacke ser du det som en ”klätterbacke”.
  • När du var liten stod alltid ”en häst” överst på önskelistan.
  • Det är en vanlig företeelse att du har havre i fickorna.
  • Du är ute i alla väder.
  • Du har någon gång prenumererat på ”Wendy”, ”Min häst” eller ”Penny”.


Crazy horse

Min ridtur på Gymir idag var... Intressant.
Till att börja med träffade jag en barndomskamrats mamma till häst. Hon red med en annan som hade en jättesöt Spuniavkomma. Det var trevligt att prata lite så jag följde med dem en bit på vägen. De var påväg hem till Kulla så jag tog av strax innan. Jag red på som vanligt och när jag kom till hoppstigen blev jag ju självklart hoppsugen. HERREJ-VLAR vad duktig han var! Jag har aldrig upplevt att han hoppat så bra innan. Han var riktigt duktig. Ska nog hoppa lite i ridhuset imorgon.
När jag sen kom till kärleksallén tänkte jag galoppera för fullt - det mår han bra av. Jaa, det gick ju bra till jag skulle stanna. Det gick inte lika bra. Sen var han helt galen i huvudet sista biten. Det gick inte att trava, han var helt övertänd.

Väl tillbaka på gården fick han lite (mycket) mat och sen tog jag ut honom till hagen. Fölen som gått uppe på gården fick också komma ut. Tina och Mirri skulle ta upp dem och stoet rymde. Jag lyckades driva upp henne men sen rymde på hon och Dimma igen. Tillslut fick vi in dem i hagen.



Jag är inte på något blogghumör för tillfället. Hoppas att mitt inlägg inte var allt för dåligt.

Gammal?

Börjar jag bli gammal? Jag är seriöst 18 år och tackar nej till krogen för att jag är för trött.

Sorry Saga, jag är lite ur form nu känner jag. Vi tar och inviger din nya ålder snart ;)

Min lillasyster

Min syrra har intressanta tankar:
"Tänk om Celsius hade hetat Andersson... Åh, det är 10 grader Andersson ute."


Hehe

Otur

Mammas gäster var sega. Frukosten skulle serveras fram till klockan nio. När tror ni de var klara?

TJUGO ÖVER!!

Tack vare det hann jag inte till stallet för att hänga med på tävlingen. Mötte dem längst ut på grusvägen -.-.

Fett arg var jag.


Mockade fort som fan och körde hem. Pussade bara lite på Gymir och satt en stund på han i hagen bara för att det var mysigt.


Eleonor är åtminstone här nu. Vi har ägt på körkortsfrågor!

God morgon!

God morgon alla glada (och ni andra surpuppor också)!

Själv sitter jag på Aurora, har fixat frukost till fyra gäster. Dock har de inte kommit och ätit än :(.


Dessutom är jag duktig och pluggar körkortsteori samtidigt. Multitasking var det här ja.



Efteråt blir det stallet. Andréas ska tävla skimmeln på Sydslätten. Hinner jag kunde jag åka med Tina och titta på.



So long!

Fniss


Idol

Jag följer inte Idol för fem öre. Jag är totalt lost.

Dock snurrar det på TV:n idag. Började just kolla. Han Erik som tillägnade sin låt till sin pappa. Shit vad bra han är. Har sett honom i något program innan och han är riktigt grym. Han sjöng med så mycket känsla att jag bara ville lipa, jag som aldrig lipar till TV.

Update on Glada Räkan!

Glada Räkan som jag skrev om här har nu flyttats från hamnen. Det ser lite tomt ut faktiskt.

 

Den har säkert hamnat på varvet eller något. Hoppas den kommer tillbaka till sommaren, mysig restaurang!


Detta måste få ett slut

Jag har tänkt på en sak (sällan). Vissa saker som man gör, har eller tycker på facebook anses som pinsamt. Det är pinsamt att spela FarmVille, det är pinsamt att ha få vänner, det är pinsamt att uppdatera sin status för ofta, det är pinsamt att inte uppdatera sin status tillräckligt ofta osv. Däremot är det inte ett dugg pinsamt att publicera "fyllerbilder" på dig själv och dina polare när ni är lite på kanelen och har vodkaflaskan i näven. Det är ju bara roligt.

Varför ska allting vara så himla pinsamt jämt? Jag är precis likadan, tro inget annat.
Därför tänker jag nu komma ut ur garderoben här på bloggen!

- Jag spelar FarmVille och äger på det. Suck on that!
- För tillfället har jag 273 vänner. Jag accepterar inte vänförfrågningar från folk jag inte känner om de inte håller på med islandshästar.
- Jag uppdaterar min status när jag känner för det!
- Jag har säkert några fyllebilder på mig och min vänner. Är inte helt säker faktiskt.


Jag utmanar nu er! Ni får också erkänna!

 

 

xoxo
NonGossipAtAllGirl


Förresten!

Jag har lämnat in min mobil på Expert. Tydligen var det två års garanti på den i alla fall!

Detta gillar vi, nu kanske det snart dyker upp fler bilder på min blogg ^^,

Stallet och Bollerupsvisit

Drog till stallet vid kvart över åtta i morse. Vädret var ju bara helt underbart och dessutom skulle hovslagaren komma, ville ha mockat klart innan hon kom.
Gymir går nu utan bakskor, ganska skönt faktiskt. Fick betala 500 kronor bara så det är jag skitnöjd med. Efter hovslagaren red jag ut en runda med Susanne (jag vet att man ska undvika att rida efter en skoning men åååh, han klarar sig). Det var trevligt att rida ut i det fina vädret, Gymir var på hugget och travade så fint som ni bara inte kan tänka er!

Efter ridturen fick jag höra att Hekla skulle till Bollerup för att röntgas. Tina frågade om jag ville hänga med och självklart ville jag det. Gymir fick lite kraftfoder och fick sen stå inne så länge. Lina och hennes dotter Bella kom också, vi skulle hämta en häst som de kanske ska köpa i Östra Vemmerlöv (den skulle besiktigas).
I vilket fall som helst så skulle vi lasta Hekla. Kul. Not. Hon är jäkligt liten (islandshäst i B-ponnystorlek) men också jäkligt stark. Hon stegrade sig och höll på men in fick vi henne. Sen körde vi och hämtade nästa häst och landade på Bollerup i lagom tid. När vi kom fram mötte jag Frida och det var alltid lika trevligt.

Den vita ponnyn besiktigades och gick igenom. Under böjprovet träffade jag Hannah Steele också - mycket trevligt. Sen var det Heklas tur. Hon har haft fång så hennes hovar skulle röntgas. Det gick ganska bra, hovbenen har roterat lite men det var ingen fara - hon är fullt ridbar. Veterinären frågade om det var jag som brukade rida henne. Konstiga bilder dök upp i mitt huvud. Louise på en B-ponny (eller ja, B-islandshäst). Det hade sett hrm... Fint ut.

Tillbaka på Sandvången släppte jag ut Myran och tog in de andra hästarna. Sen var det hem och käka lite mackor. Har handlat för tacos till ikväll och sen blir det väl bort till Saga senare.


Det var min dag idag :)



Valvet, gröningen och veterinärkliniken på Bollerup.


Stackars hund :(

Min hund mår riktigt dåligt. Han har blivit matsjuk och både spyr och har diarré. Jag behöver ju inte ge er alla detaljer men han mår jättedåligt. Han har inte heller ätit sin mat på hela dagen, däremot har han ätit gräs (som kommit upp igen). Jag har tagit bort hans matskål nu åtminstone, så han inte äter mer. Hans mage och tarmar måste vila lite.
Dock har han kvar sin vattenskål (såklart). Det har man ju fått lära sig att det är viktigt att dricka när man är magsjuk.


Hoppas att han blir frisk snart. Han är helt slut, orkar knappt röra sig. Stackaren..


Dessutom är han gammal.. Man blir ju lite oroligt.



Bonzo ligger hemma i soffan och läser sina mejl.

Jaha

Nu ska Kissie vara med i Wipeout.


Eller Whipeout som hon sa.


Pinsamt?

Förlåt

Jag ber om ursäkt för brist på intelligens i mina inlägg på ett tag. Jag har inte så mycket att skriva om för tillfället - det kommer något snart dock. Hehe.

För övrigt har jag kört på trafikskola idag. Det har inte hänt på typ ett halvår. Däremot fick jag mycket beröm att jag var duktig på att köra - jag hade bra känsla. Detta gillar vi. Dessutom hade jag bra känsla för dragläget och fick öva på att stå i en backe med motlut utan att hålla på bromsen. Tror ni jag klarade det?

Självklart xD



Okej.. Lite stolt är jag.

Regnet fortsätter

Regnet bara fortsätter. Varför slutar det aldrig?

Jag har redan varit i stallet och fixat. Pallade inte rida, räckte med en blick på Gymir och jag gav upp. Han var ju helt dyngsur!


Klockan två är det dags för körlektion. Vi får väl se hur det går...

En ny idé

Nu jäklar har jag kommit på en idé.


Mer info kommer inom kort.

Storm

Ljusen blinkar, havet dånar.

Mamma hämtar pizza.




Hoppas att det inte blir strömavbrott. Det blir jäkligt tråkigt.

Härligt väder...

Ikväll ska det bli storm. Kul.


Islandshästarna fick komma in idag, skönt för dem. När jag skulle släppa ut Gymir hade hingstfölet rymt så jag skulle försöka få in honom i hagen igen. Problemet var bara att han var rädd för tråden så han försökte slita sig när jag öppnade den undre tråden. Han hade nämligen rymt genom att få av den övre tråden och en hoppat över. Eftersom han sprängde iväg tappat jag grinden och då sprang såklart stofölet ut också. Jag fick ringa till Tina så kom hon och Anna ut och hjälpte mig. Tur det.
När islandshästarna var på plats hjälpte jag Tina att ta in hästarna och körde sen hem i ösregnet.

Kallt.

Ja.

Jag behöver

Jag "behöver":

  • Ett jobb
  • Pengar
  • Pengar
  • Pengar
  • En tränare till mig och Gymir
  • Ett nytt tränsbett
  • Ett körkort
  • En kamera


Sen hur MYCKET jag behöver allt är ju inte väsentligt. Jag förtjänar att bli lite bortskämd.

Faktiskt.





Don't go there...

Jag vet inte vad det är med mig. Jag har läst Kissies blogg. Igen. Vad är problemet? Jag har lovat att inte skriva hatinlägg, jag har ju  f a n  lovat och predikat om att jag tycker att det är fel. Jag som får ont i magen av grupper på facebook som "Vi som hatar Amy Diamond".

Men jag måste. Jag måste.


För det första. Blogg heter det. Blogg. Inte blog. Åtminstone inte i en för övrigt svensk mening.

Sen kan vissa saker störa mig. Som t.ex. när hon skriver "Vad ska ni vanliga människor göra idag?". Jaha, är hon inte en människa eller? Bara för att hon skriver så intressanta inlägg som "Hur löshör ska behandlas" (ja, hon skrev löshör). Och Wola...

Jag ska inte klaga så mycket. Jag gör hela tiden fel på tangentbordet själv så. Man ska inte kasta sten i glashus.

Dock är ju Kissie Sveriges största bloggare (som hon gladeligen påpekar konstant) och dessutom har hon valt att inte skriva ut var hon köper sin kläder. För vi bara härmar henne. Så det så.


Sen tycker jag att det är väldigt elakt att skriva elaka inlägg om en killa som påstår att han känner henne. Jag förstår inte hur en sådan människa kan vinna priser och tjäna en massa pengar på sin blogg.


Hon får ingen länk och ingen bild här i alla fall.

Wihoo!

Min besöksstatistik går stadigt uppåt. Detta gillar vi väldigt mycket. Även fler kommentarer har trillat in, dock anonyma så det är tråkigt men ändå!

Tack för att ni tycker om min blogg :)

Det behövs inte mycket.

Jag är ju 18. Jag är 18 och har inget körkort. Min mamma är änka och har därför svårt att hinna övningsköra med mig. Därför går det som det går.
För att kunna ta mig till stallet kör jag moppe. Det är jäkligt pinsamt men det är ett bra och billigt färdmedel. Min moppe fick punka för några veckor sen och jag har inte kunnat köra den, jag har fått åka buss. Det går bra att åka buss men det är det att det är rätt långt att gå till stallet från hållplatsen. Det jobbigaste är ändå att jag måste passa en tid hela tiden. Bussen går en gång i timmen (vilket i och för sig är ofta här) och jag vill ju inte gärna komma hem alldeles för sent.
Det jag ville komma till är att moppen nu är lagad! Den har fått ett nytt fint bakdäck och går fortare än någonsin. Äntligen äntligen äntligen.


Hellre OKÄND än ÖKÄND

Ni vet som alla säger. Att det är bättre att vara ökänd än okänd. Jag kan inte riktigt hålla med.

Som jag skrev i tidigare inlägg så hatläste jag tidigare Kissies blogg. Nu tänker jag inte skriva ett inlägg om hur mycket jag hatar henne för det kan jag inte. Jag hatar ingen människa som jag inte har träffat (utom möjligtvis Jan Björklund som jag småhatar lite sådär i hemlighet).

För att komma till saken så verkar det som att många inte är så förtjusta i Kissie. Däremot driver hon en av Sveriges största bloggar så hon är riktigt känd. Jag själv däremot sitter hellre här och harvar runt på min lilla blogg utan en massa människor som hatar mig. Håller ni inte med? Läs hennes blogg alltså.

För inte så längesen skrev hon ett inlägg om hur hon inte tyckte om lår som går ihop. Hon har också skrivit saker som att alla människor kan bli smala om de vill. Och att det inte finns några fula människor, bara lata. Jag förstår inte hur man kan skriva något sådant. Jag personligen är inte size zero men jag är inte fet heller. Jag kommer aldrig kunna bli size zero heller för jag är inte byggd så. Jag rör mig jättemycket och är ändå inte pinnsmal. 

Tyvärr Kissie, du har fel. Men som du skriver är du så jävla smart, så smart att det inte är sant.

Även om du stavar attraktiv atraktiv och respektera respectera.

Jag och Saga slöpratar

Jag sitter och hatläser Kissies blogg.

Louise: "Tur man har råd att shoppa varje dag."

Saga: *Lång tystnad*. Tänk vad mycket pengar hon hade kunnat lägga på en häst.


Stallet och arbetsförmedlingen.

Först och främst var jag i stallet idag. Är detta något nytt eller? Knappast.
I vilket fall som helst så mockade jag till Nizars hästar. Efter det hämtade jag Gymir och skrittade honom lite. Kände mig stressad så det var ingen större idé att lägga ner någon större tid på det hela. Dessutom var Bonzo med och han orkar inte särskilt mycket. När jag skulle släppa ut Gymir rymde Bonzo eftersom han såg en tax. Taxen blev livrädd och vände på andra hållet. Bonzo pinnade på efter. Taxen segrade och Bonzo gav upp.

För övrigt så är den nya hästen 1.74 i mankhöjd. 40 cm högre än min...

Mamma var snäll och hämtade mig i stallet. Jag duschade och snofsade till mig lite och skulle då gå till Aurora för att skriva ut några papper. På vägen mötte jag Johanna som skulle till stallet så hon skjutsade upp mig. Det tackar vi för.

När papperna var utskrivna gick jag till arbetsförmedlingen för att skriva in mig som arbetssökande. Först fick jag fylla i en massa saker till mitt CV och sen fick jag prata med någon som arbetade där. Jag lyckades också få en jobbcoach så det var ju positivt. Däremot något som var negativt var att man var tvungen att ha fyllt 20 för att få bidrag från A-kassan. Blä.
Anna, som hon som hjälpte mig hette, och jag hade väldigt fina konversationer.

Anna: Sen måste du fylla i ditt CV på datorn.
Jag: Men det har jag redan gjort.
Anna: Okej vad bra.

Anna: Sen måste du komma in här och lämna dina betyg och intyg från de du har arbetat hos.
Jag: Men det har jag redan med mig!
Anna: Vad bra!

Är väl inte vana vid att folk är förberedda ;)


Utsövd?

Då har man vaknat upp efter nästan 12 timmars sömn.

Härligt?

Stallet hägrar.

Dagens fråga

Fråga: Min islandshäst går bara i grisepass hela tiden. Han tycker inte om att trava heller. Hur ska jag göra? Han är femgångare.
Angelica


Louise svarar: Jag är ju ingen expert men kanske har de båda sakerna med varandra att göra? En häst som går i grisepass flyttar samma sidas benpar samtidigt (dvs. höger fram + höger bak, vänsterbak + vänsterfram). Rörelsen är alltså lateral. I traven däremot så rör hästen motsatta benparet samtidigt (dvs. höger fram + vänster bak, vänster fram + höger bak). Rörelsen är alltså diagonal.

Tölten däremot är samsidig men ej samtidig. Fotförflyttning är detsamma som i skritt (höger bak, höger fram, vänster bak, vänster fram) men går mycket fortare. En häst som går i grisepass har alltså blivit lateral i tölten. För att få bort detta är ett bra knep att få den att bli mer diagonal. Om din häst inte travar så har den nog inte så mycket diagonala muskler och får då svårare för tölten. Mitt förslag är att du börjar med att ta tag i traven och träna den. Rid över bommar så kommer de flesta i trav. Du kan också släppa den lös i t.ex. en paddock eller i ett ridhus och driva på den tills den travar. När din häst sen går att trava med dig på ryggen så kan du börja testa tölten. Ta inte för mycket i hästen, bara en lätt tygelkontakt så brukar de ha lättare för det. Din häst måste få bort grisepassmusklerna och istället få travmuskler.

Lycka till!


Skåne runt

Idag har jag åkt Skåne runt. Eller det känns som det fast jag gjorde det inte.

Det var såhär.

Jag skulle ta tåg och buss hem 08.43 (via Kristianstad) för att kunna gå ut med hunden när jag kom hem. Jag och Ida var på stationen, jag tryckte biljett och sa hej då. Precis när jag kommer ner från övergången går tåget. Jag bara: VA?!. Jag trodde att klockan var 08.40 - tji fick jag.
Tack vare Skånetrafikens röststyrda talsvar fick jag då en resa via Lund istället, en halvtimme senare. När jag tryckte biljett för att åka via Kristianstad tryckte jag fel och råkade trycka att jag skulle till Simrishamn. Detta är inte smart eftersom att det är dyrare att åka tåg än att åka buss så man trycker först till Kristianstad och sen köper man biljett på bussen istället.
I vilket fall som helst så kom jag på tåget till Lund. Tror ni inte att vi fick stoppsignal och fick vänta jättelänge. Vi skulle egentligen vara framme strax innan tio men kom fram 10.13 när min buss gick 10.10. Nästa resa med den bussen går 14.10. Jippie.

Jag bestämde mig för att då åka till Malmö istället och ta pågatåget därifrån till Simrishamn istället. Jag kollade upp när nästa gick och passade på att gå in på kundcentrumet och byta till Jojo-kort. Jag kom på tåget och åkte till Malmö på samma biljett som jag tryckt i Hässleholm. Samma biljett använde jag också på tåget till Simrishamn. Om jag inte hade tryckt fel hade jag alltså först behövt betala för resan till Kristianstad, sen resan till Lund och sen resan till Malmö och Simrishamn. Det hade blivit mycket dyrare. Hela denna resan kostade 46.40. Det är vad jag kallar valuta för pengarna.

Dock är jag lite arg på Skånetrafiken för jag blev över en och en halv timme försenad så jag ska skicka in en lapp om detta och får väl antaligen någon ersättning. De har ju en policy.


Såhär har jag åkt under dessa två dagarna. Det är ju faktiskt nästan Skåne runt.


Konversation

En tjej till en annan på Björket:
"Jag träffade honom där och han var helt NYKTER! Jag sa till honom: Vad fan är det med dig?"


Dagens ungdom...


Väntar

Sitter och väntar på att Ida ska säga adjö till en granne...

Fy på er!

Seriöst.
Jag ser ju hur många som kollar på min blogg, men inte ens en tredjedel av er kommenterar.

Mycket. Dåligt.

På arbetet

Då arbetar jag igen dådå. Denna gången har jag bara gjort frukost åt två människor så det gick väldigt fort. De sitter just nu i matsalen och intar min fantastisk goda frukost (hehe).

Som sagt var gårdagen lyckad. Vi pratade mycket om bilkörning och eftersom de bor på landet erbjöd de sig att hjälpa mig med körningen, det tackar vi för.

Ikväll bär det av till Hässlehåla för att träffa Ida och gå ut på Björket! Först väntar stallet såklart.

Puss i påsk!

Inlägg nummer 100!

Nu är jag hemma igen efter en trevlig kväll ute på skånska landsbygden. Roligt att skratta åt gamla minnen.

Klockan är efter midnatt och jag ger två stora grattis till Saga och Linnéa som både fyller år idag!!

Stora funderingar

Jag har tänkt på en sak. Om Åsne Seierstad skulle gifta sig med Brad Pitt hade vi svenskar haft väldigt roligt.

Inte mycket till variation.

Det känns som om mina dagar är ganska lika varandra. Därför vet jag inte om det är så stor nytta med att skriva vad jag gör.
Det enda annorlunda är väl att jag idag både har ridit och tömkört Gymir. Började med att tömköra och han var bara sååå fin. Efter det satt jag upp och red lite - mest i trav. Dock lyckades han att galoppera lugnt och sansat, så länge jag tar ner min egen energi så går det.
Bonzo var med i stallet idag också. Han tycker nog det är ganska roligt. Gymir hade spillt lite havre och stod och åt upp det när Bonzo kom för att inspektera det hela. Gymir blev lite småsur och bet lite i luften mot honom. Först tänkte Bonzo säga emot men sen kom han nog på att Gymir är ganska mycket större än honom så han gick iväg. Det var ganska gulligt att kolla på.

Dessutom glömde busschauffören att släppa av mig på Mexikovägen trots att jag tryckt. Jag gick fram och sa till (snällt) och han bad om ursäkt flera gånger. Mig spelade det egentligen ingen roll, jag kan lika gärna hoppa av i Vik. Han stannade åtminstone innan busshållplatsen så det blev lite kortare att gå. Skönt det. Han var nog glad att jag inte skällde på honom.

Ikväll ska vi till Nilssons och äta. Trevlig, trevligt.



Dessutom fyller älskade Jennifer 17 år idag. Grattis till henne!


Jag och Jennifer på Bollerups vårfest 2009

Är man konstig då eller?

Det är en sak som jag har funderat på. När jag sitter och väntar på bussen så har folk som kör förbi i bilar en förmåga att verkligen glo på en. Är det något konstigt och annorlunda med att sitta vid en busshållplats och helt sonika vänta på bussen? Jag förstår inte riktigt vad problemet är. Det kanske är för att jag är så snygg när jag sitter där i mina ofta skitiga ridbyxor, leriga skor, stora jacka och den svarta mössan med risigt hår som hänger utanför. Det måste vara det alltså.

Bloggtips!

Av en ren slump stötte jag på en blogg när jag var ute och surfade. Som av en ren slump handlade detta inlägg om Skåne. Skåne som ju ligger mig så varmt om hjärtat. Skåne som för mig är det vackraste som finns. Personen i frågas blogg hittar ni här här!

Den här bloggen är skriven på ett sådant sätt att den får mig att bli förälskad. Hade jag varit en fjortis hade jag skrivit bloggnamnet i mina kollegieblock och suckande stirrat ut genom fönstret. Jag är en liten ordfascist, även om jag inte är så noga med hur jag skriver här på bloggen. Jag brukar inte ens kolla igenom det inlägg jag skrivit innan det blir publicerat.

Människan som gjort bloggen använder orden på ett helt fantastiskt sätt. Även om inläggen är långa kan jag inte sluta läsa. Jag måste fortsätta och fortsätta och fortsätta lite till innan jag blir nöjd. Ni måste läsa bloggen.

Tyvärr har den inte blivit uppdaterad på länge. Något som jag sörjer. Jag hoppas att skaparen kommer tillbaka så jag får fortsätta njuta av hans ord som Carl Jan Granqvist njuter av ett glas vin.


Stalltjänst på äkta Bollerupsvis

Jag har blivit så seg på morgon. Orkade inte ta niobussen idag heller, tog den vid tio istället. Hunden fick följa med. Framme i stallet mockade jag åt Nizars häst, la upp mat och fyllde på vatten. När jag nästan var klar kom Stina och Sandra. De hade stora planer - dags att kratta mellan alla stallen! De bad mig om hjälp och eftersom att jag är ovanligt godhjärtad ställde jag självklart upp. Vi krattade och krattade och krattade lite till. Alla tre konstaterade (eftersom alla gått på Bollerup) att det var som att ha stalltjänst igen, utan Anette flåsande i bakhasorna. När vi jobbade på slutfinishen tyckte Stina att det kändes som upploppet på stalltjänsten och vi kunde inte göra annat än hålla med. "Har ni inte kommit längre? Vi är redan klara." "Men jag har inte kunnat göra något för jag har ingen KVAST!" Var några fraser som vi fnissade åt. Igenkänningshumor på hög nivå.
När vi var klara med vårt arbete fick vi massor av beröm av de andra och vi växte några centimeter. Jag gick och hämtade Gymir och de gick och hämtade sina kameler. Stina skulle släppa sin häst i ridhuset och Sandra skulle skritta ut en runda i skogen så jag joinade henne.
För övrigt var det svinkallt att rida i skogen. Gymir var lite knasig men ganska duktig. Han fick en massa mat inne stallet efter ridturen och fick sedan gå ut i hagen igen. Jag och Bonzo skyndade till bussen och åkte hem. Både jag och Bonzo har nu duschat och är rena och fräscha!

En tillbakablick

Från min dagbok 980117

Sanna och jag har badat i havet vi blev smotsiga vi badade i lava sand jag åt vitlöks bröd mamma köpte ny bikini pappa var busig pappa bara hoppa och stotsa.


Min dag idag

Tio över tio tog jag bussen till Vik och traskade den långa vägen till stallet. Väl framme fixade jag åt Nizars häst och sen red jag mitt troll. Han var lite knäpp när vi var ute och lyssnade ungefär lika bra som en döv kråka. Därför jobbade jag honom lite i ridhuset efteråt och då var han jätteduktig. Därför hoppade jag sedan av och ledde honom en sväng ute så att han skulle få pusta ut.
Inne i stallet fick han en massa mat och under tiden kom Nizar. Han hade tydligen försökt ringa mig flera gånger - det visade sig att han hade fått fel nummer.
När det där lilla missförståndet var utrett släppte jag ut Gymir i hagen och gick ner till bussen. Här hemma bytte jag om och skulle vara duktig och gå till arbetsförmedlingen (som självklart hade stängt). Detta ledde till att det bara var att vandra hemåt igen.
Här hemma har jag slappat som satan. Ganska najs måste jag säga. Gick en sväng med hunden men det var så jäkla kallt så det blev inte mycket till promenad. På promenaden såg jag ju den där båten som höll på att sjunka (nämnde det i tidigare inlägg) och det var liksom the big event of the day.

Igår chattade jag lite med Carro på facebook. Hon verkar ha det bra där borta i USA. De har säkert varmt och skönt i Santa Barbara vid det här laget...

Jag längtar till helgen!


Glada Räkan sjunker!

Igår klagade jag på att det inte hände så mycket här i Simrishamn. Idag börjar det hända lite grejer i alla fall.

Här i stan finns det en restaurangbåt som kallas för "Glada Räkan". Under eftermiddagen hörde jag och Saga sirener och lite senare när jag var ute med hunden såg jag att räddningstjänsten hade någon slang inne i båten och att den låg lågt nere. Nu skriver Sydsvenskan om det hela:


"Glada Räkan" när att sjunka

Strax före klockan 15.30 kom larmet om att restaurangbåten Glada Räkan i hamnen i Simrishamn tar in vatten och håller på att sjunka.

SIMRISHAMN. Strax efter klockan 16 upptäckte hamnpersonal att Glada Räkan låg oroväckande lågt ner i vattnet. Vid närmare undersökning visade det sig att hon tagit in mycket vatten.

Räddningstjänsten tillkallades och kom till platsen med full styrka. Genast startades arbetet med länspumpning. Då visade det sig vara drygt en meter högt vattenstånd i kölen.
– Vi vet förstås ännu inte hur hon ser ut undertill, varför hon läcker och hur stor läckan kan vara, säger hamnchefen Jan Lundmark:
– Förmodligen får vi väl dra upp henne på slipen när länspumpningen är klar.

Även polis tillkallades. Det är för tidigt att säga någonting om orsak.

Glada Räkan är en restaurang som enbart är öppen under sommaren.

Mer information kommer.


Jag kommer också att hålla er uppdaterade om jag ser något nytt. Vi får väl se hur det slutar.


Bildkälla: sydsvenskan.se


Hela artikeln kan ni läsa här


Busskurer

Detta fantastiska fenomen får inte tillräckligt mycket uppmärksamhet tycker jag. Småungar roar sig mest med att slå i sönder dem. Jag pratar naturligtvis om busskurer.
Busskurer är väl helt underbara? När regnet öser ner och du måste vänta på bussen finns de där för dig och skyddar dig mot den kalla vinden och det forsande regnet. Ens dag blir verkligen så mycket lättare när man till sin stora glädje ser att hållplatsen du ska vänta på har en busskur. Dessutom brukar de oftast innehålla en bänk som man kan vila sig på. Är det inte härligt?

Skånetrafikens busskurer är oftast av glas. Något småungar och annat löst folk tycker är väldigt roligt, det går ju att slå sönder dem. De kommer säkert ångra sig när de börjar bli lika gamla och gråa som mig (18) och gärna skulle vilja ha den där busskuren som skydd från vädrets makter. Hoppas att de får känna på hur det är att vänta i hällregn medan du redan är kall och trött. Karma.


Bildkälla: Sydsvenskan.se

Händelsernas stad

Vi bor verkligen i händelsernas stad. Här är ju riktigt livat.

Not.


At Saga's place

Nu är jag hemma hos Saga. Vi har ätit snabbmakaroner och stekt korv och nu lanar vi FV. Händelserikt? Oh yes!

Regn, regn och åter regn

Det bara regnar hela tiden. När ska det sluta?

Jag har redan varit i stallet - har mockat och donat. Jobbade liiiiite med Gymir i ridhuset (NH) men kände mig inte så motiverad. Nu är jag hemma igen och ska snart ut och övningsköra. Håll er inne!

Ny design!

Nu har jag ändrat designen på min blogg. När jag orkar ska jag fixa en bättre header men den här får duga så länge.

Jag vill tacka Designa dina blogg och Eva för hjälpen. Eva har bistått med den fina bakgrundsbilden!

Det känns...

som att alla är lite sega idag. Kanske har det att göra med vädret?


Fy fan

Kolla på Sagas inlägg. Jag håller med henne. Det är så man mår illa.

Två år

Idag är det två år sedan min pappa dog.

Man måste leva för de levande - det GÅR att gå vidare.


Vilken soppa!

Jag läste på Egoinas blogg att hon precis som jag inte tänker vaccinera sig. Inlägget har ni här.

Nu har Bloggkommentatorerna skrivit om detta här. Personligen tycker jag att det var ett omoget och mycket oproffsigt inlägg. Riktigt dåligt måste jag säga. De har uppenbarligen inte läst på ordentligt på bloggen och därför skrivit ett totalt onödigt inlägg. Har de inget bättre att skriva om?

Något annat som jag också tyckte var riktigt dåligt var det här:
"Egoina festar en del ser det ut som i bloggen. Hon säger att en av anledningarna till att hon inte skall ta sprutan är att hon har sett vad den innehåller. Jag tror att det hon får i sig en helg i gifter (alkohol) har nog större negativ effekt på kroppen än vad en liten spruta vaccin har."

Jag vill inte låta som en liten fjortis som försvarar en "kändis" men de har faktiskt ingen aning om hur mycket alkohol hon dricker. Man kan festa utan att supa.
Bloggkommentatorerna har jag aldrig hört talas om innan och kommer förmodligen inte heller att bry mig om dem. Det här var ju bara omoget.

Vilken hysteri det kan bli av ett blogginlägg.

En människa med kloka åsikter om det hela är Egoinas mamma


Parlamentet

Jag har totalt glömt bort att nämna det.

Igår kollade jag på Parlamentet och de båda "partierna" fick uppdraget att värva Göran Hägglund.
Jag kollade bara som hastigast men Johan Rheborg sa en kul sak.

"Och hur är det att jobba med han Jan Björklund? Han vill införa betyg på fosterstadiet. Snart får man höra på ultraljudet: Tio tår och en jävla attityd."

Någon som håller med mig i all fall! Tack Johan Rheborg.

Ridhus är guld

Jag skulle vara duktig och gå upp tidigt i morse. Eftersom att kvällen spenderades med Saga så blev det ganska sent så jag  O R K A D E  inte helt enkelt. Istället låg jag kvar i min sköna säng och slumrade lite lätt. Eftersom att vädret har varit riktigt jäkla skitdåligt så frågade jag mamma om hon kunde köra mig till stallet, och det kunde hon. Åkte dit vid tretiden och då var hästarna redan inne pga. vädret. Mockade åt den stora bruna och tog sen in Myran. Myran var ju dyngsur så jag orkade inte rida, därför longerade jag istället. Han var väldigt duktig och på slutet gjorde jag lite NH, det gick ännu bättre. Sådana här dagar är det skönt att ha ridhus, vad skulle man annars göra?
Väl hemma skulle jag gå ut med hunden. Det blev ingen lång promenad eftersom det blåser som jag vet inte vad. Havet dånar utanför.

Min mamma är nu officiellt radiokändis. Hon var med i radio Kristianstad idag i programmet som heter "Mötet". När programmet var slut var det flera stycken som ringde hem till oss för att prata med henne. Lite coolt är det väl?

..........

Är du emot rasism? Kopiera denna bilden och lägg ut den på
din blogg. Be också dina läsare lägga ut bilden på sina bloggar.


Gymir

Min häst är underbar!
Det hela började med att jag åkte bussen till stallet 09.10. Saga tog samma så jag fick sällskap.
När jag hoppat av bussen var det bara till att traska till stallet. Där fixade jag till Nizars häst och sen tog jag in Gymir och gjorde i ordning honom. Red på hack idag och Gymir traskade på i raskt tempo, plöjde lite genom skogen och hade allmänt roligt. Ute på grusvägen travade jag lite och han är bara sååå häftig. På hemvägen tog jag upp honom i tölt och shit. Tölten var helt klockren och med höga lyft. Tävling nästa tack.

Jag älskar mitt lilla ludna troll. Han är bäst <3

Vi i Brösarp

Grumme

Alla som känner mig bra vet att jag älskar Grumme grönsåpa. Jag är beroende av hur det luktar och hur det skummar. Ett tag städade jag mitt badrum varje dag för att få känna lukten av såpan. Något annat som också luktar jäkligt gått är Grummes tvättsåpa.
I vilket fall som helst så har Grumme blivit utsedda till Sveriges grönaste varumärke 2009. Jag är väldigt glad för detta. Vi gillar att Grumme värnar om miljön! Sumo kallar mig trots allt för miljönisse.

Till råga på allt är Grummes hemsida världens bästa. Det finns tips för det mesta som tillhör hemmet.

Jag säger bara: GO GRUMME!


Kärlek <3 (haha)

Facebook

Facebook alltså. Tror de att alla är så intelligenta som jag är? De är säkert många som kliar sig i huvudet och undrar vad detta betyder.

Visa flöde i realtid. Härlig mening.

Ungefär som "Det kan förefalla något paradoxalt att rida hästen i motsatta form som man strävar emot".


Rent allmänt

Idag har jag varit lite lat. Sov till halv tio vilket var riktigt skönt och sen drog jag till stallet. Hoppade av på stationen innan för att se hur långt det var att gå därifrån. Det är nog ungefär lika långt. Pratade lite med Linnéa under tiden, vi har inte pratat på ganska länge så det var ganska kul att höras av igen.
I stallet pallade jag inte rida, ville bara hem. Därför fixade jag bara till Nizars häst och sen kom mamma och hämtade mig.

Här hemma har jag gjort det jag är riktigt bra på - slappa. Gick även till ICA med hunden och handlade lite lördagsgodis till mig och mamma. För tillfället är Mamma och Kjelle i köket och gör potatisgratäng med lövbiffsnågonting. Ska bli mumsigt!

En annan rolig sak är att Ida skicka sms till mig idag. Det är klubb Elvira på Björket nästa lördag så hon tyckte att vi skulle dra dit. Ska bli superskoj att komma ut lite!


Framtidsplaner

Jag och Saga brukar ju som bekant umgås en hel del. Främst träffas vi på kvällar och gör inte mycket mer än att hon sitter vid datorn och jag kollar på TV under tiden som vi pratar om (ja vaddå?) hästar. Sagas favorithäst Vidja ska med största sannolikhet betäckas till våren och då kommer hon inte ha någon att rida på. Därför har Saga funderat på att åka till Island och jobba ett tag. Själv är jag också riktigt pepp på att hänga på!

För en gångs skull känner jag av en reslust. Det hade varit superkul.

Någon som vet något bra ställe?


Mattiaz från "Ullared" - musikvideo

Jag kollade på VAKNA! med the Voice i morse. Kjell, Jacob och Paul har ett vad kan man säga. Om det här filmklippet har setts dubbelt så många gånger som i morse, imorgon bitti ska Paul få något. Annars ska han ge något till de andra två. Jag vet inte riktigt vad det är de ska ge varandra men det var så det sa.

Det här är musikvideon de pratar om.


Fin konversation

Saga är inte sen att ge respons på mina blogginlägg.

Detta är en fin konversation på msn där hon kommenterar vad jag har skrivit.


Jag och Saga har djupa konversationer

Jag och Saga är ute och går i den skånska helvetesvinden och regnet piskar oss i ansiktet. Vi pratar om att vi inte är särskilt kristna och om att den nordiska mytologin är mer trolig. Hur ska EN gud kunna passa oss alla?
Sen säger Saga något smart om att de nordiska gudarna tar hand om oss i Norden, de grekiska om de i Grekland osv.

Jag: Fy  f a n  vad smart Saga!

Saga: Haha

Jag: Det här måste jag blogga om

Saga: Haha

Jag: Och att jag sa det där kanske.

Saga: Haha


Landat

Nu har jag varit hos Saga. Vi har kollat på TV, varit på Coop och handlat, suttit vid datorn och såklart mest babblat på om hästar.

Härligt eller hur?

Simrishamn är inte så händelserikt.

Inte bra

Min mamma har just förstört min födelsedagspresent till henne. Tack för det.

NOT!

Fy vad jag är duktig!

Är jag hurtig eller är jag hurtig?
Jag och hunden tog bussen ut till stallet 10.10 (kom ihåg - min moppe har punka) och var framme tio minuter senare. Väl framme är det bara till att börja använda sina lurvig och gå de två kilometerna till stallet. Framme i stallet går vi ut och hämtar Gymir - en ganska bra bit. Sen går vi inte med honom till stallet. Sen går vi en runda på kanske en timme eller något. Sen går jag och hämtar mat till Gymir. Sen går jag och Bonzo ut med honom i hagen igen och går tillbaka. Sen går vi till bilen för mamma kom och hämtade oss.

Tur.

Förstår ni hur mycket jag har gått idag eller? Tre timmar i sträck i den skånska helvetesvinden = kallt som en isbjörnspitt (ungefär).


Fullkomlig hästdag med favorit i repris

Idag har varit en fullständig hästdag. Strax innan nio gick jag till Saga också tog vi bussen till Edda och red en sväng på Loftur och Vidja. Kändes konstigt att vara tillbaka faktiskt - dock roligt att rida Loftur igen. Vi red bara till Stockeboda men Loftur var jättepigg. Han tyckte nog att det var roligt att vara ute utan att vara ute på en "tur". Fast för mitt självförtroende inbillar jag mig att det var för att jag red xD!
Turen gick ganska snabbt så sen gick vi en sväng med busshettisarna. Wilmer tyckte att de var väldigt rolig så han skällde en på dem = de försökte sparka honom.
Därefter tog jag och Saga en lunch och sen fick hästarna sin. Vid halv två kom lilla Hanna och red lektion på Grámann för Saga.

När Hannas lektion var slut åkte hästarna ut i hagen och vi gick till bussen. Väl hemma i Simrishamn gick var och en hem till sitt och käkade lite.

Efter det skulle vi köra moppe till stallet men min moppe fick PUNKA och vi sladdade så att vi höll på att köra omkull. Inte roligt att leda moppen hem sen...
Min snälla mamma fick ställa upp och skjutsa.
Väl framme fick vi låna Heba av Tina så vi red henne och Gymir i ridhuset. Gymir gick apdåligt. Saga fick prova att hopppa honom och det gick väl okej..
När vi var "nöjda" gav vi de kraftfoder och gick sen ut till hagen med dem. Där gav vi alla hästarna hö och sen kom Sagas mamma och hämtade oss.

Väl hemma fick jag kvällsmat och sen var jag ute med hunden.

Nu är jag lagom trött och ska glo på TV!

Ullared

Jag kollar på Ullared på kanal 5.

Allt jag kan säga är...

Herregud!

Oh yes!

Äntligen går det framåt med ridningen igen! Gymir var helt underbar idag, skötte sig perfekt.
Det spöregnade när jag var i stallet så jag tog en sväng i ridhuset. Red på hack och Gymir var riktigt fint. Det var en fröjd att snegla mot spegeln och se hur han slängde fram frambenen, trampade under sig och gav eftergift i nacken. Efteråt fick han en massa mat och tyvärr fick han också gå ut i regnet igen. Han saknade sin Sol och sin Heba så det gjorde nog inte honom så mycket.

I hagen går allt superbra. Han och Geysir som har bråkat lite innan kan nu stå nära varandra utan problem. Sköt att se att det funkar så bra när han också fått så mycket skit i somras.

Gymir från Wreta <3


Roast på Berns

Roast på Berns är ett humorprogram som sänts på kanal 5. Sista programmet visades förra veckan. Programmet har gått ut på att diverse komiker säger en massa elaka saker om en kändis. Kändisar som varit med är bland annat Björn Gustafsson, Felix Herngren, Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. När komikerna har sagt sitt får kändisen som blivit ”roastad” kontra och ge svar på tal.

Personligen tycker jag att programmet har varit ganska roligt att titta på till viss del.

 Något som däremot störde mig var Petra Medes medverkan. Jag menar inte att klaga på henne som person men hon var verkligen inte speciellt trevlig i detta program. I ett av avsnitten var det enda hon gjorde att klaga på Kristoffer Appelquists vikt. Det enda hon sa var ungefär ”Kristoffer Appelquist är så tjock att…” och så gick hon på hela tiden. Hon ägnade knappt någon uppmärksamhet till personen de roastade, hon bara tjata om att Kristoffer Appelquist var så tjock.
Jag tyckte själv att det var jättepinsamt, pinsamt att hon var så elak. Var det det bästa hon kunde komma på eller? Jag vet inte ens vad jag ska skriva, så pinsamt tycker jag att det var. Och jag är inte den som har svårt för att finna orden direkt.

 Nej Petra. Kom på något bättre nästa gång. Det. Där. Var. Inte. Roligt.

    

Petra Mede                                  Kristoffer Appelquist



Min hund

Jag är så fullkomligt fixerad vid min häst att jag ofta glömmer bort att nämna min hund.
Men för er som inte vet - har jag en hund.
Min hund är en cavalier king charles spaniel och kallas för Bonzo. Egentligen har han något krångligt stamtavlenamn men det skriver jag inte ens. Bonzo fyllde som sagt 10 år igår och vi har snart haft honom lika länge. Han var 12 veckor när vi köpte honom eftersom ägaren hade valt ut honom till avel men sen kom fram till att hon hade för många hanhundar. Detta betyder att han faktiskt är ganska fin (hehe).
Bonzo är väldigt söt men ack så tråkig. Kastar du en boll glor han på dig som om du vore dum och det är inte ens lönt att försöka leka med honom på andra sätt.
Men som sagt är han väldigt söt.
Han kan olika fullkonligt onödiga trix som high five, skäms och tass. Däremot kan han inte springa lös och han kan bara ligga på kommando om man har godis i handen.
Han har väldigt långa och tunga öron så nu på äldre dar hör han i stort sett ingenting.
Hans favorit sysselsättning är att pussas. Det går inte att stoppa hans framfart - han slutar aldrig!

Men som sagt är han väldigt söt. Väldigt söt.



Hubertusjakt

Och ett stort gigantiskt jättegrattis till Saga och Vidja som vann Pinnebodas Hubertusjakt idag!
Jag hade tänkt vara med men jag ville inte be mamma skjutsa mig. Istället jobbade jag på Aurora - jag överlevde.

Jag funderar seriöst på att gå en intensivkurs till körkortet. Hade varit (ursäkta fjortisspråket) sjukt fett najs!

Och jag och Saga har dessutom svullat pizza idag. Vi skulle vara duktiga och gick till hundparken med Wilmer och Bonzo (som för övrigt fyller 10 år idag!) men efter det gick vi till Piri Piri. Mycket dåligt.




RSS 2.0