Att vara hästtjej

Att vara hästtjej är slitigt och hårt. Du är sällan ledig, du måste vara ute i alla väder och det är ständigt nya kroppsdelar som värker.

För det första så går vi jämt upp tidigt på morgonen. Hästarna ska ha mat och komma ut i hagen. Det spelar ingen roll om det spöregnar ute, de ska ändå ha sin mat.

När hästarna har kommit ute i hagen som ofta består mestadels av lervälling (som du självklart har tvingats gå igenom) så är det dags för att mocka. Du fyller skottkärra, på skottkärra, på skottkärra med skit. Att tömma på gödselstacken kan vara knepigt. Har personen som mockat innan dig inte tömt på ett bra sätt, tvingas du gå ut på stacken och skyffla undan dyngan. Detta är både tungt, jobbigt och STINKANDE!!!

När boxen är ren ska den strös. Står hästen på halm får du släpa på kärra efter kärra. Blåser det ute är det hopplöst, hälften blåser av igen.

När boxen är ren och fin släpar du på tunga vattenhinkar, allt för att din lilla gulleplutt inte ska törsta ihjäl. Strax därefter fyller du IKEA-påsar fulla med grovfoder som du släpar bort till boxen. Kraftfoderhinkar ska fyllas, betfor ska blötläggas och stallgången ska sopas. Du gör allt utan att knorra och klaga.

När du är klar i stallet går du och hämtar din lilla älskling som står längst bort i hagen. När du äntligen kommer fram bestämmer sig hästen för att den minsann inte vill komma in så den springer till andra änden av hagen istället. Efter ett bra tag lyckas du dock få tag på skrället.

Väl inne i stallet ryktar du hästen tills den är skinande ren. Sen sadlar du och tränsar, kanske sätter du på ett par skydd för att skydda de dyrbara benen.

Med all utrustning på rider du sen en runda i skogen för att slappna av. Hästen tycker inte alls att det är läge att slappna av och du får ett h-lvete med att hålla den. Hästen taktar, springer i sidled och spränger upp i luften för minsta lilla ljud. När den äntligen får galoppera bockar den så att du med nöd och näppe lyckas hålla dig kvar.

Tillbaka i stallet tar du av all utrustning och borstar den än en gång skinande blank. Sen får hästen komma ut i hagen. Det första den gör efter att du släppt den är att rulla sig. All ryktning förgäves...


Då allt är klart i stallet går du glatt hem. Redo att glatt komma tillbaka imorgon!


Bilden bjuder jag på. Hehehe...

Kommentarer
Postat av: favoritkommenteraren ;)

Folk förstår verkligen inte vilket slit vi gör, och de tycker det är jobbigt att gå ut med hunden... (gör iofs jag också iblann xD)

2009-11-29 @ 23:21:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0