SIF + SvRF?

Jaha. Ska Svenska islandshästförbundet och svenska ridsportsförbundet gå samman? Då jag pluggar har jag inte haft tid att ägna någon större uppmärksamhet till nummer 1 av "Islandshästen". När jag nu fick en stund över och läste igenom den, pratas det en del om huruvida SIF och SvRF ska "gå samman". Jag tänker inte dra upp alla konsekvenser detta får, men jag ska klargöra en sak.
Vi inom islandshästvärlden vill få vår sport till att bli accepterad inom den övriga hästvärlden. Den ska vara lika mycket värd, och lika mycket sport som övriga hästgrenar. Borde in övriga ridsportsgrenar ha förståelse för detta? Kämpar inte de för exakt samma sak, fast inom idrottsvärlden? Vi hästmänniskor vill ju att vår sport ska vara lika mycket värd, och lika mycket sport som övriga idrottsgrenar. Är det då rättvist att man dömer ut en annan gren inom samma idrott?
Vi har alla en sak gemensamt. Hästar. Det spelar ingen roll om det är stora tregångare som går i piaff och hoppar över höga hinder eller om det är små lurviga fyr- och femgångare. Inte heller spelar det någon roll om det är en häst som gör sliding stops eller en häst som springer långa distanser. Vi har alla samma mål - att bli ett med hästen. Vi vet också alla att detta är en av de svåraste sakerna du kan utsätta dig för i livet. Samarbeta med en häst som väger flera gånger så mycket som du, som har gigantiska muskler, och till sist också skulle kunna döda dig på en sekund om de så ville. Oavsett om du håller på med hoppning, dressyr, western, fälttävlan, trav, galopp, monté, distans, islandshästar osv. så är det likförbannad skitsvårt. Alla hästgrenar är lika mycket sport. Alla hästgrenar inkluderar ett rovdjur och ett flyktdjur, som tillsammans ska samarbeta på bästa möjliga vis. Sen är målen med grenarna olika. Antingen ska du ta dig i mål så snabbt som möjligt, hoppa över alla hinder i rätt ordning, på en viss tid utan att riva eller så ska du utföra en rad olika rörelser med exakt precision.
Varför döma ut en enda av dessa grenar? Och varför döma ut hela hästsporten? Det är en av de svåraste och mest krävande grenarna i idrottsväg.

Storm och tidig morgon

Dags för skola = gå upp så tidigt så att man funderar på att skjuta sig själv i huvudet.
Ja, jag är medveten om att många av er inte ens har gått och lagt sig än, men sån är inte jag. Jag är ingen nattmänniska. Ingen morgonmänniska heller för den delen. Tanken på att gå upp tidigt är ganska skön, skönt att hinna med mycket under dagen. Men när klockan väl ringer 05.15 så vill jag bara kasta ut den från balkongen och hoppas på att jag kastar tillräckligt långt så skiten hamnar i havet. Lugna Louise gör självklart inte detta, hon gillar läget helt enkelt och kravlar sig upp i kylan.
Denna morgon stormar det även något kopiöst. SMHI har utfärdat en klass 2 varning för stormbyar. Yey.. Dock gällde den väl mest i natt, stackars pållarna!
Nej, off to the bus. So long.

RSS 2.0