Idrottsvärlden i upplösningstillstånd

Gode gud vilka rubriker det är gällande gårdagens idrottsgala! Att Rolf-Göran Bengtsson vann folkets pris - Jerringpriset - är definitivt dagens snackis. Medelålders män är bittra över att inte en utförare av en "riktig" sport som skidåkning eller hockey vann, varför ska en liten man i trikåer vinna ett sådant fint pris? Jo, det ska jag säga er! Rolf-Göran Bengtsson är en fantastisk ryttare som lyckats hålla sig kvar i toppen i flera, flera år. Många ryttare har en riktigt bra häst genom karriären, en häst som ger ryttaren "15 minutes of fame". Tack vare att "Roffe" är en sådan skicklig ryttare har han lyckats prestera med häst efter häst, efter häst.

Så ridning är inte en riktigt sport? En sport som kräver styrka, mod, samarbete, intelligens och ett jäkla engagemang. All hästsport är en livsstil, den engagerar ungdomar över hela världen och där varken ålder eller kön spelar roll. Att handskas med djur som ofta väger över 600 kilo, oberäkneliga flyktdjur som skulle kunna döda dig med en hov i huvudet. Att få ett djur som väger otaligt flera gånger mer än du själv att lyda din minsta vink, att få den till att hoppa hinder högre än sig själv, är inte det en sport? Bra mycket mer sport än att sparka runt på en boll som väger mindre än en hästs skithög.


Borde inte alla medelålders män som klagar över den här skrällen istället vara glada för Roffes skull? Han visar ju trots allt bara att ålder inte är ett hinder för atletiska framgångar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0