En hyllning till brösten!

På torsdag sänder TV3 "Rosa bandet - galan" direkt från Malmö arena. Galan kommer förhoppningsvis att samla in flera miljoner till cancerforskningen så att vi kan förebygga, hantera och så småningom bota den envisa cancern.

RB


Mitt inlägg kommer därför idag att tillägnas inget mindre än brösten. Brösten som vi kvinnor har komplex för - "Är de för stora?" " Är de för små?" "Varför är de olika stora?". Brösten som män alltid har fascinerats av, trots att de till största del består av fett och bindväv.
Bröst är något som ofta blir väldigt uppmärksammat. Folk opererar dem för att de ska bli större eller mindre, tidningar publicerar bilder på kändisar som av misstag (eller inte) "flashat" dem.

Det vi ofta glömmer är bröstens största uppgift - att ge liv. Det är brösten som ger oss mat och näring under de första månaderna av vårt liv. Detta kan ibland också skapa problem. Ofta uppstår debatter om huruvida kvinnor får amma sina barn offentligt eller inte. Har folk inget bättre att skriva om? I många fall anses bröst som en slags sexsymbol men när en mamma använder dem för att ge sitt barn mat - ska de fortfarande anses som det då? Kan inte kvinnor bara få göra vad de vill med sina bröst, så länge ingen kommer till skada (varken fysiskt eller psykiskt)? Istället för att fixera oss vid huruvida kvinnor ska få amma offentligt eller inte kan vi väl fixera oss vid kampen mot bröstcancer? Bröstcancer som skördar många liv varje år. Jag har själv upplevt cancer i familjen, inte bröstcancer men i alla fall, och jag vet hur jobbigt det är.

Så istället för att vara fullkomligt fixerade vid operationer, bröststorleker och frivilliga och ofrivilliga tjuvkikningar så borde vi alla rikta vår uppmärksamhet åt cancerkampen. Tillsammans kan vi göra skillnad!



Fakta om rosa bandet från wikipedia:
Rosa Bandet (Pink Ribbon) är en internationell symbol (awareness ribbon) som används av privatpersoner, företag och organisationer som väljer att engagera sig i bekämpningen av bröstcancer samt förmedling av ökad kunskap och medvetenhet i ämnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0